Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Biztonságosabb lett a csomópont

Annak dacára, hogy belterület, az elmúlt tizenöt évben több súlyos baleset fordult elő Ménfőcsanakon a Hegyalja–Malom–Győri utak kereszteződésében.

Rendszerint a Győrújbarátról érkezők nem álltak meg, figyelmen kívül hagyva a Győr felől közlekedőket védő elsőbbségadási kötelezettséget.
Az ütközések sokszor végződtek borulással. Ezért volt szükség a csomópont átalakítására, és a lámpákra, amelyek építése nemrég fejeződött be. A tesztelés pár napja kezdődött meg.

– A Győri úton áthaladó gyalogosok biztonságát is szolgáló beruházás 35 millió forintba került – tudtuk meg Máthé-Tóth Pétertől, a Győri Útkezelő Szervezet szóvivőjétől. – Mivel a csomópontban főleg csúcsidőkben nagy a forgalom, a lámpa is akkor üzemel, de amint a videodetektor érzékeli a forgalom csökkenését, sárga villogóra vált. A rendszer beállítása várhatóan január közepéig tart, addig kérjük a közlekedők türelmét.
Győr-Újvárosban is változott a forgalmi rend. A Kossuth utcáról mostantól be lehet kanyarodni a zsinagóga után balra, a Dr. Róth Emil utcára.

Új irány – Már balra is lehet kanyarodni a Kossuth utcáról a Dr. Róth Emil utcára a Petőfi híd felé. Fotó: Mészáros Mátyás
Új irány – Már balra is lehet kanyarodni a Kossuth utcáról a Dr. Róth Emil utcára a Petőfi híd felé. Fotó: Mészáros Mátyás

Azoknak, akik például a Kossuth utcára az evangélikus iskola felől érkeznek és a Petőfi híd felé mennének tovább, ez az irány mindenképpen könnyebbséget jelent.

– Három évvel ezelőtt, a Jedlik híd átadásához kapcsolódóan épült lámpa a Kossuth utca és a Dr. Róth Emil utca kereszteződésében. Akkor még nem lehetett megbecsülni, hogy Bácsa felől mekkora forgalmat hoz a híd, ezért csak az egyenes irány volt megengedett a Kossuth utcán – mondta a szóvivő. – Mára kiderült, van lehetőség arra, hogy balra is kanyarodhassanak az autók, méghozzá egy időben a gyalogoszölddel. A Petőfi híd felé igyekvők ugyanazt a sávot használhatják, mint az egyenesen haladók.

Az átalakítások – óvatosságra intő sárga villogó, jelzőlámpa módosítása, a rendszer átprogramozása, új táblák és burkolati jelek – 1,5 millió forintba kerültek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalommal szemben hajtott az M1-esen - fotók

Megállították az autóst, aki Győrszentivánnál forgalommal szemben hajtott fel az M1-es autópályára… Tovább olvasom