Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Biztonságosabb az átkelő a győri Pápai úton

Korszerűsítették az átkelőt a győri Pápai úton a Dessewffy és Sajó utcák között.
A szakaszon korábban több baleset történt azért, mert a járművezetők nem adták meg az elsőbbséget a gyalogosoknak. A város útfelújítási programja és az önkormányzati képviselői keret révén az útkezelő szervezet új jelzőlámpát épített a meglévő autóbusz-megálló áthelyezésével és a közvilágítás sűrítésével.


A két periódusban üzemelő jelzőlámpás szabályozás szerint a gépkocsik számára akkor van csak tilos jelzés, ha az érintőgombot megnyomja az átkelni kívánó gyalogos.

Olvasóink írták

 • 8. annobon 2010. október 13. 11:27
  „7-hez: Maximálisan egyetértek! Sajnos a rendőrség manapság egyáltalán nem veszi komolyan a piroson való áthajtást. Mérik a gyorshajtást, büntetik a tilosban parkolókat, esetleg néha rápislantanak a biztonsági övre. Még emlékszem (a régi rendszerben), rendszeresen állt egy rendőr a Szt. István úton (akarom mondani Tanácsköztársaság útja) és hagyományos fényképezőgéppel fotózgatta a Jókai utcánál a piroson áthajtókat. Mivel az ellenőrzés nulla, kis hazánkban ma igen divatos lett a piroson áthajtás. Például Bécsben már a sárgánál megállnak az autósok. (Vagy aki mégis áthajt, azon valszeg magyar rendszám van!)”
 • 7. csibe23 2010. október 13. 10:34
  „Nem tudom számít-e valamit a lámpa? Nemrég négy autót számoltam, akik egymás után hajtottak át a piroson.”
 • 6. annobon 2010. október 13. 08:46
  „5-höz: bocsi én nem ellenzem ott a lámpát, ezért is kezdtem úgy, hogy "Ez szép és jó is". De továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy sűrűbben lakott utcákban indokoltabb lett volna. Egyébként érdemes lenne kiállnod az Ifjúság körútra egy traffipax-al, akkor tapasztalnád, hogy ott milyen gyors az átmenő forgalom!”
 • 5. Edward 2010. október 13. 07:47
  „4
  És van ott még kettő zsákutca kb 70 családi házzal.
  A csíkos oszlop külön is figyelemfelkeltő arról nem is beszélve 10-15 perc kellet átjutni az úttesten akkora a forgalom.Reggel 7-8óra között gyere erre és délután 14-18 között.Sem az Ifjuság sem a Földesen közel sincs ekkora és ilyen gyors átmenő forgalom.
  Arról nem is beszélve hogy rengeteg baleset történt legutoljára idén februárban egy halálos gázolás.”
 • 4. annobon 2010. október 12. 08:49
  „Ez szép és jó is, csak arra járva az tűnt fel, hogy a lámpától a Holt-Marcal felé kábé 4-5 ház van. Mondjuk (átlagban 4 fővel számolva) 20 ember. A másik oldalon is 20, meg mondjuk alkalmi arra járók (pl. horgászok) újabb 20. Az összesen 60 fő. Nos szvsz ennél sokkal forgalmasabb helyekre jobban elkellett volna a jelzőlámpa. Akár Ifjúság körút, Földes Gábor út és így tovább...”
 • 3. urbaniastapista 2010. október 12. 08:11
  „Nekem is pont ez jutott eszembe, biztonságos, de nagyon ronda. Nem értem, hogy az űrszelvényen kívüli oszlopot és konzolt miért kellett ilyen darázscsíkosra festeni.
  Vasárnap még össze-vissza működött, hol sárgán villogott, hol rendesen működött, kétszer jártam arra, mindkétszer láttam mindkét üzemmódot. Biztonságos?”
 • 2. him007 2010. október 11. 23:02
  „Amennyibe ez a produkció került, egy kicsit lehetett volna szebb is. Olyan bazi rondák az oszlopok...Ez nem egy ipari létesítmény telephelyen van, hanem közterületen. Ocsmány fekete sárga, ja meg már rozsdásodnak az oszlop Kisbácsán ...A fényerő meg olyan szinten irányított, hogy már az miatt zavaró és nem látható a gyalogos. Bár az elavult 10-15 éves higanygőzös lámpáknál fél fokkal jobb, de ennyiért??? Vicc. A nagy hídról meg ne is beszéljünk...”
 • 1. Alfonz23 2010. október 11. 21:42
  „Ma délután már sárga villogón volt a lámpa. Ki érti?
  A reggeli csúcsban viszont teljes biztonságot hozott az átkelőhelyen a zárt GYESEV sorompó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Csak a szervezetten érkezőket fogadják Győrben

Csak a szervezett kitelepítés során érkezőket fogadja a győri önkormányzat az esetleges devecseri kiköltöztetés miatt kialakított szállásokon. Tovább olvasom