Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Biztonsági őrök verték az íreket?

A Petz-kórházban kezelik azt az angoltanárt, akit a gyanú szerint egy győri diszkó biztonsági őrei megvertek.

A Petz-kórházban kezelik azt az angoltanárt, akit szombaton éjjel – a gyanú szerint – az egyik győri diszkó biztonsági emberei úgy megvertek, hogy a lába eltörött és műteni kellett. A biztonsági őrök – akik az ír férfi testvérét bántalmazták – már őrizetben vannak. A diszkósok szerint viszont ők nem üthettek meg senkit. 

Szombat éjjel szórakozni ment az az ír testvérpár, akik a további atrocitások elkerülése végett név nélkül kívánnak szerepelni a cikkben. Az biztos, hogy egyikük összeszólalkozott az ismert győri diszkóban szintén mulató magyar vendéggel, aminek az lett a következménye, hogy mikor a férfimosdóba indult, hátulról elkapták és ököllel arcul ütötték. Nem sokkal ezután a biztonsági őrök is odaértek a dulakodókhoz, az ír férfit – elmondása alapján – hátulról megragadták, karját hátrafeszítették és a kijárathoz vitték.

 „Az ajtónál körülbelül tizenkét lépcsőfokból álló lépcső vezet lefelé, ezen levittek, két-három méterrel arrébb az egyik biztonsági őr erővel a földre lökött. Ezután az egyik őr fejbe, majd oldalba rúgott, amíg a földön feküdtem. Amikor felnéztem, azt a két biztonsági őrt láttam, akik kivittek, de hogy melyikük rúgott, arra nem emlékszem. Az biztos azonban, hogy csak és kizárólag ez a két személy bántalmazott" – vallotta a testvérpár egyik tagja. Hogy ez mennyire fontos kérdés, arról mindjárt, előtte azonban a testvéréről.

Műteni kellett egyiküket

„Amikor körülnéztem, láttam, hogy a lábamnál a testvérem fekszik, orrából dől a vér és a bal lába szokatlan módon kifelé áll. Mint később kiderült, eltörött. Rendkívül nagy fájdalmai voltak. Azt nem láttam, őt ki bántotta. Gondolom, észrevette, hogy engem kihoztak és segíteni jöhetett utánam. A tömegből mondta valaki, hogy már kihívták a rendőrséget, és mindjárt ideérnek, de én ezt nem vártam meg, hanem a  közeli taxiba beleültettem a testvéremet és elvittem a győri kórházba. Ott kiderült, hogy a sérülései súlyosak, a bal lába térd alatt eltörött, műteni is kell" – tette még hozzá az ír férfi.

A szembesítés

A kórház hivatalból értesítette a rendőrséget. A rendőrök visszakísérték a férfit a szórakozóhelyre, aki egyértelműen rámutatott két biztonsági őrre, hogy ők voltak a bántalmazói. A  diszkót üzemeltető tulajdonosok közül viszont ketten is azt állítják: itt biztosan tévedés történt, az egyik őr ugyanis végig az ajtóban állt, így nem üthetett. Magának a verésnek a tényét is vitatják, legalábbis azt, hogy a biztonsági őrök voltak a bántalmazók. Ha így lett volna – mondják –, akkor a büfésnek látnia kellett volna, de ő sem és más sem látott semmit.

A lábtörés ténye persze nem vitatható. Mindenestre várják a nyomozás végeredményét, állítva, hogy az írek ittasak voltak, épp ezért már az is kérdés volt, beengedjék-e őket egyáltalán. A számos ellentmondáshoz tartozik ugyanakkor, hogy a külföldiek magyar barátja épp az ellenkezőjét mondja: szerinte egyáltalán nem voltak ittasak.

72 óráig bent maradnak

A két biztonsági őr vasárnap hajnaltól őrizetben van, 72 óra múlva, szerdán, tehát holnap engedhetik ki őket. Csuti Kovács Krisztina rendőrségi sajtószóvivő a Kisalföldnek elmondta: a tanúkihallgatás folyik, a többi között épp arra keresik a választ, hogy valóban a két kidobóember ütött-e vagy sem. A gyanú ellenük jelenleg súlyos testi sértés. Úgy tudjuk, a két biztonsági ember közül az egyiknek már volt „hasonló ügye", ami számára nyilván nem kedvező a jelenlegi helyzetben.

Mivel a diszkó kapcsán olyan információkhoz is jutottunk, miszerint ott nem ritkák az ehhez hasonló „balhés" esték, így erről is megkérdeztük az egyik tulajdonost. Ő azt felelte: a szórakozóhelyen több százan fordulnak meg esténként, két-három embert valóban ki kell vezetniük a biztonsági őröknek – akikkel egyébként szerződésük van, nem belső emberek –, de azok soha nem viszik túlzásba a keménységet. Ezért is hisznek a kidobóemberek ártatlanságában, bár ezt nem tisztük megítélni. Nekünk sem, így a rendőrségi nyomozás végeredményére várunk. Amint meglesz, természetesen visszatérünk a témára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincmillió a győri állatkertnek?

Tapírház és törpevíziló-otthon épülhet abból az állami támogatásból, amelyre ugyan csak most írják ki a pályázatot, de elnyerésére jó esélye van a győri vadasparknak. Tovább olvasom