Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Biztonsági őr irányította a betörőket Győrben?

A gyanú szerint a valós érték negyedéért adták el a raktárfeltörések során ellopott kávét, teát azok az elkövetők, akik Győrben, a Hűtőház utcai telephelyen jelentek meg rendszeresen, februártól júniusi elfogásukig. Irányítójuk feltehetően egy 28 éves gönyűi férfi volt, aki biztonsági őrként teljesített ott szolgálatot.

Az első raktárfeltörésnél az egyik cég telephelyen lévő raktárának ablakairól távolították el a fadeszkákat az akkor még ismeretlenek, majd 8 millió forint értékű kávét, teát vittek magukkal – tudtuk meg.

A Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója, Szollinger Zsolt főtörzsőrmester elmondta, felmerült a gyanú, hogy belső ember, feltehetően a biztonsági őr is részt vehetett a bűncselekmény elkövetésében – az már csak később derült ki, hogy ő volt az értelmi szerző.

Az ügy nyomozója, Szollinger Zsolt a házkutatásoknál lefoglalt kávé, tea és technikai eszközök egy részével. Fotó: Mészáros Mátyás
Az ügy nyomozója, Szollinger Zsolt a házkutatásoknál lefoglalt kávé, tea és technikai eszközök egy részével. Fotó: Mészáros Mátyás

A biztonsági őr az első betörésnél neki segítő társait lecserélte, a további bűncselekményeknél másik két embert vett maga mellé. Velük először egy dízelmozdonyból eresztettek le gázolajat 50 literes ballonokba, majd ismét egy kávéraktár következett.

Oda úgy jutottak be, hogy levágták az ajtóról a lakatot, s miután végeztek, lezárták egy másikkal. Annak a kávézsákmánynak is mintegy 8 millió forint volt az értéke.
A további betöréseknél személyautómotor-turbófeltöltőt, hegesztőgépet loptak el, de a fémforgácsot sem vetették meg, azért is lehetett némi pénzhez jutni a felvásárlónál. Végül egy másik mozdonyból is fejtettek le gázolajat.

A rendőrség a biztonsági őr mellett még öt embert gyanúsít, egyikük orgazda.

Az ötletgazda június végi elfogásakor részletes beismerő vallomást tett, elmondta: két gyereket nevel és rendkívül rossz anyagi helyzetbe került. A bűnügyi osztály jelentős értékre folytatólagosan elkövetett betöréses lopás gyanúja miatt folytat eljárást, a büntetés 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Mindannyian szabadlábon védekeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi botrány: Pécsről Győrbe

A Győri Törvényszék dönt majd a Pécsi Tudományegyetem dolgozóinak sorsáról, akik a gyanú szerint bűnszervezetet alkotva csúszópénzek fejében kötöttek beszállítói és szolgáltatási szerződéseket. Tovább olvasom