Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Bizottsági igen a rendezési tervre

A településrendezési bizottság öt igen szavazattal, egy tartózkodás mellett javasolták a közgyűlésnek a győri rendezési terv elfogadását a keddi ülésen.
Szokatlan módon a győri városháza aulájába hívták össze kedden délutánra a településrendezési, az idegenforgalmi, a jogi, etikai és közigazgatási, a környezetvédelmi, a gazdasági, valamint az informatikai, stratégiatervezési és európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottság együttes ülését, amelynek témája a tavaly év végére elkészült rendezési terv volt. A megjelent mintegy félszáz tag, érdeklődő miatt a tárgyalást végül a díszterembe helyezték át.

A békés hangulatú eseményen több érdekes kérdés került terítékre. A szabadhegyi Simon Róbert egyebek mellett arról beszélt, hogy nem ért egyet a majdani Panoráma út – amely a veszprémi és a fehérvári főutat kötné össze a József Attila úttól délre, azzal párhuzamosan – nyomvonalával, mert az átvágná a Pattantyús és az Új utcát. Somfai András közlekedési szakértő ugyancsak jelezte, hogy elképzelhetőnek tartana kisebb korrekciót. Dr. Németh Iván, a rendezési terv készítője ezzel szemben úgy érvelt: ha az út délebbre húzódna, nem töltené be forgalomelszívó funkcióját.

Dani István építész azon véleményének adott hangot, miszerint a terv jelölési rendszere nem felel meg az országos előírásoknak, ami megnehezíti az értelmezést. Kiderült: a könnyebb számítógépes ábrázolás miatt alkalmazták ezt a variációt, amit a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter hivatala sem kifogásolt.
Kisebb vita kerekedett a tárca írásos véleményének azon mondatából, hogy a túlzott szabályozásnak nem lehet indoka az „egy-egy konkrét ügy kapcsán felmerült helytelen és jogsértő építéshatósági gyakorlat". Székely Győző, az önkormányzat építéshatósági irodavezetője sérelmesnek találta ezt a megállapítást, dr. Németh Iván viszont megjegyezte, hogy voltak ilyen példák, igaz, időnként a másodfokú – azaz közigazgatási hivatali – eljárás során.

A terv készítője hangsúlyozta: azért döntöttek a rendkívül részletező szabályozás mellett, mert az iroda munkatársai számára óriási pluszmunkát jelentene, ha túl sok esetben kellene az illeszkedés szabályait vizsgálniuk és alkalmazniuk.

A településrendezési bizottság a három és fél órás ülés végén öt igen szavazattal, egy tartózkodás mellett úgy foglalt állást, hogy javasolja a közgyűlésnek a rendezési terv elfogadását. A képviselő-testület jövő csütörtökön tárgyalja az előterjesztést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenkamionnyi zsalu az Árkádnál

A hóesés miatt egy hetet állt a munka az Árkád építésénél, de épp ennyi előnyben volt a kivitelező. Tovább olvasom