Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Bizottsági igen a győri Jókai-iskola bezárására

A győri közgyűlés oktatási bizottsága szerdai ülésén elfogadta az új tanévben életbe lépő átszervezéseket, amelyek egyik eleme a Jókai-iskola megszűnése.

A győri közgyűlés jövő pénteken tárgyal a 2011/12-es tanévet érintő intézményi átalakításokról. A tervezet gyakorlatilag ugyanaz, mint amiről a Kisalföld február 23-án már beszámolt. Eszerint a Marcalváros I. lakótelepen lévő Jókai-iskolában az idei tanévzáró egyben az utolsó lesz. Az általános iskolások a közeli Kovács Margit ÁMK-ba, a panziós, falusi vendéglátó szakos középiskolások a Krúdyba kerülnek.

A szociális gondozó és ápoló szakos diákok helyben maradnak, mégis a Szent-Györgyiben tanulnak tovább, ugyanis a Szent-Györgyi-középiskola a felszabaduló Jókai épületébe költözik. A Szent-Györgyi-középiskola helyét az Audi – jelenleg a Szent-Györgyi kollégiumában működő – általános iskolája foglalja el. A Jókai Répce utcai óvodai tagintézménye a jövőben a Kovács Margit ÁMK-hoz tartozik.

Az előterjesztést az oktatási, kulturális, sport- és turisztikai bizottság tárgyalta szerdán. Neupor Zsolt (MSZP) kiérleltnek nevezte ugyan az indítványt, de fenntartásait hangoztatta. Úgy vélte, ingatlanhasznosítási kérdésről van szó. Szerinte az világos és támogatható, hogy az Audi-iskolának kell a hely, de nem értette, miért pont a Jókait kell emiatt megszüntetni. Emlékeztetett rá, hogy a szocialista városvezetés alatti intézménybezárásoknál a jobboldal alantasnak, felháborítónak nevezte a hivatkozást a gyermeklétszám csökkenésére, a hatékonyság növelésére.

A testület fideszes alelnöke, Kovács Tamás jelezte, nehéz helyzetben van, mert 15 éve a Jókaiban tanít. Kifejtette: 13 éve a bizottság tagja, kilenc éve alelnöke, és ez alatt az idő alatt minden oktatási elemzés számolt a Jókai megszüntetésével, egyszerűen azért, mert kicsi és a nagyobb Kovács Margit száz méterre van tőle. "Az Audi-iskola bővülni szeretne, ezért épületet kért a várostól, amit segíteni kell" – fűzte hozzá. Szerinte a Petz- és a Rejtő-középiskola korábbi, valamint a Jókai mostani tervezett bezárása között fontos különbség, hogy a döntésben ezúttal nem pénzbevételi szempontok játszanak szerepet.

Páternoszter Piroska humánpolitikai főosztályvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az átszervezés miatt csak két embernek bizonytalan az elhelyezése, nem számítva azokat, akiket nyugdíjaznak, vagy határozott idejű, lejáró szerződésüket nem hosszabbítják meg. Kiemelte: az érdek-képviseleti szervek is egyetértenek a folyamattal.

Németh Tibor, a Kazinczy-gimnázium igazgatója a tervet kiérleltnek, a lehető leghiggadtabbnak és legkörüljártabbnak nevezte.

A bizottság 5 igen és 4 tartózkodás szavazattal fogadta el az előterjesztést. (A két szocialista képviselőn és a jobbikos Vörös Gyulán kívül Kovács Tamás tartózkodott.)

Olvasóink írták

 • 16. toto72 2011. április 21. 18:44
  „"igazszó" olvasd el te pontosan!!! 5 igen 4 tartózkodás. Nem volt ellenszavazat!!!
  Az Mszp két tagja, a Jobbikos Vörös Gyula és Kovács Tamás is tartózkodott.”
 • 15. igazszó 2011. április 21. 17:54
  „Olvassatok már pontosabban, és figyeljetek oda, mielőtt pálcát törtök valaki felett! A "kivül" pontosan arra utal, hogy ők az iskola bezárása ellene voltak, csak Kovács Tamás tartozkodott!!!!
  Egyébként ennek az iskolának a bezárásáról soha nem volt szó!

  "A bizottság 5 igen és 4 tartózkodás szavazattal fogadta el az előterjesztést. (A két szocialista képviselőn és a jobbikos Vörös Gyulán "k í v ü l" Kovács Tamás tartózkodott.)
  -----
  13. Hedon 2011.04.21. 10:41
  #12

  Az mszp-s képviselők és Vörös Gyula tartózkodtak:
  Magyarán: egyetértenek vele, de mint ellenzékiek
  mégsem mondhatják azt hogy igen, legyen így.

  Kovács Tamás pedig tudjon különbséget tenni munkahelye
  és (vagy) képviselői esküje között.

  Moderálásra küldöm 12. toto72 2011.04.21. 09:48
  Újra leírom. Sem a Jobbik, sem az Mszp nem ellenezte az átszervezést. Akkor valami logika csak van benne.
  ----”
 • 14. vea 2011. április 21. 11:37
  „Ekkora hatalma van az Audinak............,az senkit nem érdekel,hogy egy Jókais gyermek,hogy fog beilleszkedni a Kovácsosok közé,hisz mindenki tudja,hogy teljesen más gyermekek járnak a Jókaiba..Mindegy csak annyi,hogy reméljük minden rendben lesz a Kovács iskolában is,és tényleg megmarad a tanítónénink,akivel elkezdtük az első osztályt!!!!!!!
  Köszönjük Győr,köszönjük Audi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egy Jókais kisgyermek anyukája”
 • 13. Hedon 2011. április 21. 10:41
  „#12

  Az mszp-s képviselők és Vörös Gyula tartózkodtak:
  Magyarán: egyetértenek vele, de mint ellenzékiek
  mégsem mondhatják azt hogy igen, legyen így.

  Kovács Tamás pedig tudjon különbséget tenni munkahelye
  és (vagy) képviselői esküje között.”
 • 12. toto72 2011. április 21. 09:48
  „Újra leírom. Sem a Jobbik, sem az Mszp nem ellenezte az átszervezést. Akkor valami logika csak van benne.”
 • 11. DON 2011. április 21. 07:38
  „A birka népet meg majd terelik az A8-ból karikás ostorral:)”
 • 10. Torbius 2011. április 21. 07:20
  „Nem baj...
  A lényeg, hogy végre lettek szolgálati Audik...
  Megmenekült a városháza... :D
  Mit számít egy-egy iskola?”
 • 9. DON 2011. április 21. 06:48
  „Az orális szexet is lehet franciázásnak hívni, de akkor is csak szopás!
  Az iskolabezárást is lehet magyarázni, akkor is megszűnik egy intézmény!”
 • 8. nightfall 2011. április 21. 04:12
  „Akármit is böfögtök, <moderálva> mindent megtehet, hogy nyakuk nyúljon meg ! Szegény Fideszes képviselő milyen "nehéz" helyzetben lehet hogy ott tanit és bekell zárni mégis ! :( Nem baj, majd kap egy A8-ast és bevan tömve a szája ! Gusztustalan ami már itt megy !”
 • 7. IV.Béla 2011. április 20. 22:56
  „Ti elolvastátok a hírt is, vagy csak megint gyógyszerre ittatok?”
 • 6. reszegenisjozan 2011. április 20. 22:48
  „Jáááj, gyerekek, ez fáj. NEEEEEEEM zárják be az iskolát!!!!!
  Olvasni már nagyon fájdalmas lehet:
  "A szociális gondozó és ápoló szakos diákok helyben maradnak, mégis a Szent-Györgyiben tanulnak tovább, ugyanis a Szent-Györgyi-középiskola a felszabaduló Jókai épületébe költözik."”
 • 5. toto72 2011. április 20. 22:37
  „Azért szakmailag nem lehet annyira baromság ha az ellenzék sem NEMmel szavazott...”
 • 4. háté 2011. április 20. 22:10
  „Bezárni mindent, elárulni bennünket, nyalni az idegenek az audi ülepét.
  Aki az iskolákat bezárja, elveszett.”
 • 3. mir 2011. április 20. 22:09
  „Oszt mi gátolta meg az audit, hogy építsen magának egy iskolát és ne a Szent-Györgyit verjék szét emiatt? Mekkora sipákolás ment itt 2003-ban az akkori ellenzék részéról most meg ugyanazt csinálják”
 • 2. fityesz 2011. április 20. 21:42
  „<moderálva>,hogy iskolát biztosítunk nekik.A saját gyerekeink elől pedig bezárjuk a Jókait.Ja,az AUDI-flotta a városházán......persze,így már van magyarázat.Az okos tornatanár a 3 ló közül még az asztal alá esik reméljük előbb-utóbb.”
 • 1. buggyant 2011. április 20. 21:11
  „jah, zárjatok be mindent szép lassan. Iskolákat, óvodákat, bölcsiket, kórházakat, élelmiszeriparral már végeztetek, lakatot mindenre!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Egy év kastélyainkban˝ - Ismerje meg közös kincseinket!

Jöjjön el műemlékeinkbe! Barangoljon történeti kertjeinkben! Hétvégén irány a kastély! Tovább olvasom