Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Bizonyítani Európában

A győri önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc Honvéd ligeti emlékművénél tartott megemlékezést.
A megyeszékhelyen a városvezetés nevében tegnap Kun András mondott köszöntőt. Az alpolgármester beszédében kiemelte: a márciusi forradalom üzenete ma időszerűbb, mint bármikor. Felvetődik a kérdés: képesek vagyunk, leszünk-e egy modern, igazán versenyképes Magyarországot elhelyezni Európa térképén?

Bizonyítanunk kell, hogy tudunk élni a lehetőséggel akkor, amikor a politikai marakodás mind több embert távolít el a közélettől, mind többeket késztet kézlegyintésre. A hagyományokat meg kell őrizni, de nem hiányozhat a megfelelés a jövő elvárásai felé sem. Ebben Győr az élenjáró települések közé tartozik. Az unió tagjaként lehetőség nyílt arra, amire korábban nem: tartozni egy nagy és erős közösséghez, ami megtart bennünket és fejlődésre sarkall – mondta Kun András.

A Honvéd ligeti ünnepségen Győr tanulóifjúsága nevében Oláh Dániel szólt a megjelentekhez. Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákja felidézte a márciusi ifjak alakját, példamutatását, és szólt arról, hogy a már igazán Európához tartozó kis nemzet fiataljai számára a csatlakozással milyen kapuk nyíltak meg.

A rendezvényen a Szabadhegyi Közoktatási Központ diákjai mellett a Magyar Légierő Zenekara és a városi Liszt Ferenc Kórus is közreműködött. A Városház téren ezután felvonták a Magyar Köztársaság és az Európai Unió zászlaját. Győr polgárait a Magyar Honvédség 12. légvédelmi rakétadandár díszalegysége és a Veres Péter Mezőgazdasági Szakközép-, Szakiskola és Kollégium Győri Lovas Nemzetőr Katonai Hagyományőrző Szakasza köszöntötte a Szent István úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az óvodában még nem számít a korkülönbség

A legtöbb szülő csak óvodáskorúvá vált gyermeke beíratásakor szembesül azzal, hogy kétféle csoport közül választhat: azonos vagy különböző életkorúak közé kerülhet csemetéje. Érdemes előre tájékozódni, melyik formának mik az előnyei. Tovább olvasom