Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Bizarr ruhakollekciók, beszédes gyermekrajzok, madármentő

Győr - „A szemét gond, a hulladék haszon!" – hirdette az egyik rajz azon a kiállításon, amelyet a környezetvédelmi világnap alkalmából meghirdetett pályázatra érkezett gyerekalkotásokból rendeztek a városháza aulájában.
A szervezők „komoly díjakkal vették komolyan" a kis művészeket. Így például a két korcsoport első helyezettjei, Pákozdi Dorka és Szilágyi Dorina – mindketten veszprémvarsányiak – a Lapcom Kft. által felajánlott egy-egy kerékpárral lettek gazdagabbak. Dorka boldog mosollyal nyugtázta, Dorina pedig az aulában egy körre ki is próbálta a kétkerekű „művészi elismerést".Fotók: H. Baranyai Edina
A városháza előtti téren különös attrakció hat, különféle hulladékokból komponált „ruhákba" öltöztetett, embernagyságú bábu várta a környezetvédelmi világnap programjára érkezőket. Miként a bizarr figurákat, sokan szemlélték körbe a Széchenyi-egyetem Párizst is megjárt, napenergiával működő autóját, a városháza mögött „parkoló" Ökobusz mozgó környezetvédelmi tárlatát illetve az E.ON madármentő terepjáróját is.

Népszerű volt a Mokka Csoport „újrahasznosító divatműhelye". A hulladékból készült ruhákat a délutáni divatbemutatón mutatták be. Számos gyerekcsapat nevezett a szórakoztató versenyre, ahol az ötletes ügyességi feladatok a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódtak.

Kicsomagolták a megyeház előtti téren áprilisban, a passzív házak előírásai szerint szigetelt kétköbméteres jégkockát a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársai. A kísérletből kiderült: rekord született, mivel a tavaszi nyárban a speciálisan becsomagolt jég nyolcvannégy százaléka „élte túl" a meleget. 

Fotók: H. Baranyai Edina

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a likócsi csomópontot

GyőrÁtadták azt a közlekedésbiztonsági szempontból fontos likócsi körforgalmi csomópontot, amely a… Tovább olvasom