Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Birtokba vették a Gábor Lászlóban az új anyagvizsgáló labort

A TIOP pályázat eredményeként a gyakorlati képzés színvonalának emeléséhez az építőipari és faipari szakmák oktatásához a következő beruházások történtek a győri Gábor László építőipari szakképző iskolában.
A faipari gyakorlati képzéshez beszerzett eszközök korszerű faipari CNC megmunkáló gép, központi elszívó rendszer, asztalos, csapozó marógép, sorozatfúrógép, kárpitos varrógép, kárpitos munkahelyek. Az építőipari gyakorlati képzéshez beszerzett eszközök emelőkosaras munkaállvány, árokásó gép, vakológép, korszerű födém, falgerenda, oszlopzsalu rendszer, alumínium álványrendszer. Az építőipari elméleti képzéshez kialakításra került a korszerű anyagvizsgálati laboratórium.

Felvételeink az új anyagvizsgáló laboratóriumban készültek, ahol a harmadéves végzős kőműves tanulók anyagismereti óra keretében az építőipari anyagokon végeznek vizsgálatokat. Az új, korszerű anyagvizsálati laboratóriumban modern berendezéseken vizsgálják a beton és a cement próbatesztek fizikai tulajdonságait. Az órán láthattunk még beton próbakocka törésvizsgálatát, gipsz kötésidő mérést, adatok feldolgozását számítógépen, szabvány anyagminta készítést, hajlítóvizsgálat előkészítését, nyomószilárdság mérését digitális betontest kalapáccsal, vízáteresztés vizsgálatot, anyagsűrűség meghatározást, szakítószilárdság tesztelést, betontörés tesztelést, cementhajlító vizsgálatot, betontöréstesztet.

Fotók: Szük Ödön

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új katasztrófavédelmi igazgatót neveztek ki megyénkben - a megelőzésre kell törekedni - videó

Pénteken nevezték ki Győrben a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét, Sallai Pétert. Tovább olvasom