Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Bírságot kaphat, aki tüzet okoz

Egy gázzal működő berendezésen maradt edény okozta azt a lakástüzet, melyhez a tűzoltókat és a mentőket riasztották szombat délután egy győri Tihanyi Árpád úti panellakáshoz. Egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A tűzoltóság bírságot szab ki az illetőre.

Az ötödik emeleti lakásban élő illető a gázzal működő berendezésre tette melegedni az ételt, aztán magára hagyta. A lakásban emiatt tűz keletkezett: a kiérkező győri tűzoltóknak nem volt nehéz dolguk, gyorsan megfékezték a kisebb lángokat, ám a mentőknek füstmérgezés gyanújával kórházba kellett szállítaniuk a lakót. A tűzoltóság értesítette a gázszolgáltatót, amely lekötötte a lakás gázcsapját.

Melegítőn, tűzön felejtett étel évente 20–30 esetben okoz tüzet Győrben: gyakori, hogy nyílt lánggal üzemelő berendezést felügyelet nélkül hagynak. Sokszor előfordul, hogy melegedni felteszik az ételt, majd elmennek bevásárolni, elbeszélgetnek az utcán a szomszéddal, s aztán arra érkeznek haza, hogy a tűzoltók a lakásban dolgoznak. A mostani esetnél kiderült, hogy a tulajdonos nem tudta igazolni a gázzal működő készülék öt évnél nem régebbi felülvizsgálatát: ez pedig kötelező lenne.

Az új szabályozás értelmében a tűzoltók a tüzet okozó személyt az eset miatt megbírságolják: az összeg alsó határa ötezer forint. Emellett a gázszolgáltató általi visszakötés költsége is a károkozót terheli. A tűzoltók azt ígérik: a jövőben is minden olyan esetben, amelyben a gondatlanság megállapítható, bírsággal élnek. Mostantól nem zárul le annyival a beavatkozás, hogy a végén a lakó megköszöni a segítséget. Győrben egyébként információink szerint ez volt a harmadik alkalom, hogy ilyen büntetést kiszabtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdos tender: megsemmisítve

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága által régészeti feltárásokhoz kapcsolódó feladatok ellátására kiírt, kétmilliárd forint becsült értékű tender eredményét. Tovább olvasom