Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bíróságon folytatódik a Pánczél-ügy

Lezárult a rendőrségi vizsgálat Pánczél Benedek pannonhalmi polgármester ügyében, akit az egyik helyi lakos jelentett fel testi sértés miatt. Bebizonyosodott, hogy súlyos sérülést semmiképp sem okozhatott volna a városvezető, de a vita így is a bíróságon folytatódik.
Fotó: Kisalföld-archívum A sértett: Sánta Béla állítja, a polgármester megütötte őt, de ezt a bíróságon is bizonyítania kell.
Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint kizárható, hogy ha Pánczél Benedek valóban megütötte Sánta Bélát, azzal súlyos sérülést is okozhatott volna. A rendőrség ezzel lezárta a nyomozást a pannonhalmi polgármester ügyében, akit az egyik helyi lakos jelentett fel június 1-jén azért, mert a városvezető állítólag megütötte őt. (Pánczélt ütéssel vádolják – Kisalföld, 2003. május 31.)

Magánvádas eljárás

Az ügy – mivel a súlyos testi sértés gyanúját kizárták – magánvádas eljárássá minősült, s szeptember 1-jével bírósági szakaszba érkezett. A vádat Sánta Béla képviseli, de a polgármester is pert indított a férfi és felesége ellen becsületsértésért és rágalmazásért. Pánczél Benedek ugyanis végig tagadta, hogy ütött volna azon az estén, amikor hangos szóváltásba keveredett a feleséggel.

Mindenki megsínylette

Az ügy három érintettje, Sánta Béla és Sánta Béláné, valamint Pánczél Benedek egyhangúan azt állítja: az eset rányomta bélyegét a magánéletükre is, de nyilatkozni arról az estéről még egyszer egyikük sem akar. Úgy tudjuk, Sánta Béla az elmúlt hónapokban már ott tartott, hogy visszavonja a feljelentést a polgármester ellen, felesége ugyanis egyre nehezebben viselte a nyomozással kapcsolatos fejleményeket. Pánczél Benedeknek pedig heteken át a sajtóban kellett cáfolnia a házaspár által állított történetet, amely a hírnevének nyilván nem tett jót. S még egy hozadéka volt rá nézve az esetnek: fizetésemelését – amely néhány héttel ezelőtt a testületi ülésen terítékre került – egyelőre jegelték a képviselők.

Jegelt fizetésemelés

A pannonhalmi képviselő-testület tagjait megosztotta a polgármesteri fizetésemelésről szóló előterjesztés. Úgy tudjuk, többen nem helyeselték az időzítést, a városvezető viszont azzal érvelt: munkáját nem lehet egy ilyen kétes ügy miatt kétségbe vonni, s az ártatlanság vélelme őt is megilleti.

Nagy vita után végül döntött a testület Pánczél Benedek fizetésemeléséről, amelyet azonban egyelőre zárójelbe tett. A határozat értelmében a polgármester (bruttó) fizetését 264 ezer forintról 314 ezerre emelték, de folyósítását már a rendőrségi vizsgálathoz kötötték. Ha a nyomozás nem marasztalja el a városvezetőt, illetve ha a rendőrség december 15-ig nem hoz döntést arról, hogy hibázott-e a polgármester a Sántáékkal folytatott vitában, akkor Pánczél megkapja visszamenőlegesen az emelt juttatását. Január elsejétől pedig a törvényi előírásoknak megfelelően legalább 412 ezer forintot kap a munkájáért.

Kapcsolódó cikkek >>

Nyomozás Pánczél ellen (2003-06-03) >>
Pánczélt ütéssel vádolják (2003-05-30) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zene hídként köti össze a két országot

Izrael állam függetlenné válásának 55. évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezést és koncertet… Tovább olvasom