Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Bíróságon a suhancok, akik megverték a 17 éves kamaszt

FRISSÍTVE- Győr-Dunasziget – Tavaly év végén óriási felháborodást okozott az az ügy, melyben eszméletlenségig vert két, intézetből megszökött gyerek egy 17 éves kamaszt a mosonmagyaróvári állomáson. A két gyanúsított hétfőn áll bíróság elé.

Bocsánatot kértek a támadók Krisztiántól, egyikük egy levelet is átadott a bírónak, amit a büntetőtanács elnöke felolvasott. A tavaly novemberben eszméletlenre vert, dunaszigeti fiú megbocsátott, de hozzátette: "többet ne csináljatok ilyet."

Krisztián járása bizonytalan, hangját alig hallani, kásásan beszél. Üveges tekintettel mered maga elé, hamar elfárad, anyukája szerint már kint a folyosón is elaludt a várakozás közben. Memóriája kihagy, árnyéka régi önmagának. De csoda, hogy él. A tizenhét éves, dunaszigeti diák két hónapig feküdt kómában, miután kis híján agyonverte két állami gondozott kamasz a mosonmagyaróvári állomáson. Utolsó emléke, hogy ököllel arcába vágnak, s utána ott folytatódik számára a történet, hogy a kórházból hazaviszi a mentő. Csakhogy közben eltelt egy majd' egész november és egy december. Éles fájdalom szúrt januárban fejébe, a mellkasába, ebből sejtette, hogy mi történt. A rendőrség addigra már jóval többet tudott, s a két fiú hétfőn a megyei bíróság előtt állt.

A tizenhét éves Attila is, s tizenhat éves István is beismerte tettét, de a "miértre" nem tudtak válaszolni. Ellógtak aznap, 2008 november 3-án a győri "GYIVI"-ből, összesen 3-4 liter bort ittak meg ketten, s mivel ilyen állapotban nem kívánkoztak vissza az intézetbe, Mosonmagyaróvárra utaztak, ahol több barátjuk is lakik. "Részegek voltunk" - mondja halkan, bűnbánó hangon Attila, amikor arról beszél, hogy belekötött az állomáson magában ülő fiúba, adott neki két tenyeres pofont, mielőtt társa ököllel esett volna a sértett arcának. Krisztián pedig, mint mondtuk, csak erre emlékszik, arra már nem, hogy még ülő helyzetben térddel is az arcát vette célba István, aki a földre zuhant testbe még fartájon belerúgott.

Attila rátaposott - egyszer vagy többször is - a hangosan szuszogó, vérző fiú arcára, társával együtt elrohant és mobiljáról mentőt hívott. Később ennek nyilván jelentősége lesz: ha nincs a mentő, a kómába esett sértett rövidesen meghalt volna. Felépülése csodával határos, de megbocsátani csak ő tudott: édesanyja szerint ehhez még idő kell.

Fotó: Krizsán Csaba
Fotó: Krizsán Csaba


Előzmények:

November 3-án a mosonmagyaróvári vasútállomásra riasztották a mentőket, ahol egy erősen vérző fejű, eszméletlen fiatalember feküdt a peronon. A 17 éves dunaszigeti fiút súlyos sérülésekkel szállították a győri kórházba.
Krisztián édesanyja könnyek közt mesélt fiáról. Videó: Cseh Róbert.


Az eszméletlenségig vert fiú öt hétig feküdt éberkómában, gyakorlatilag újra kellett tanulnia járni és beszélni is.

2008 karácsonyakor az MI800R Motorosok klubja 300 ezer forintot és három autónyi adományt gyűjtött össze a szerencsétlenül járt fiú családjának, továbbá karácsonyfát állítottak az ünnepekre hazatérhető fiúnak.Jószándékű motorosok segítettek a bajba jutott családon. Videó: Cseh Róbert.


A rendőrség áprilisban zárta le a nyomozást a brutális verés miatt, s adta át az ügyet a megyei főügyészségnek vádemelési javaslattal életveszélyt okozó testi sértés ügyében.

Mostanra elkészült a vádirat is, ami alapján már egy kategóriával súlyosabb bűncselekmény elkövetéséért, emberölési kísérlet miatt kell felelnie a két tizenéves fiúnak.

A két gyanúsított február óta előzetes letartóztatásban van, tettükért akár 15 éves börtönt is kaphatnak.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Kritya 2009. július 15. 18:07
  „Na szia mindenki.Hozzátéve én már csak tom mennyire rossz volt ez, mert én vagyok a sértett.Köszönöm a részvételt és köszönöm hogy jobb életre ösztönöznek.Még egy oat nem akarok átélni nekem az maga volt a tragédia.Na csak gondoltam írok egyet én is és köszönöm.Hello”
 • 50. niki.06 2009. július 14. 14:31
  „Sokan végig se gondolják, hogy mit írnak.
  Cigányoznak..!!! Nem mintha sok értelme lenne,
  a másik, hogy az egyik fiú messze van a cigányoktól!
  Én is nagyon sajnálom Krisztiánt!!!
  Remélem rendbe fog teljesen jönni az élete!!

  Az sem ártana ha olyan infokat közölnének itt egyes emberek amiben teljesen biztosak...!”
 • 49. kicsi32 2009. július 13. 17:41
  „MEGINT A GYÖRI GYIVI! MILENNE HA AZ AJTORA ABLAKOKRA SÖT MÉG A SZOBÁJUKRA IS RÁCSOKAT TENNÉNEK? TALÁN AKKOR TÖBBET EGYIKSE TUDNA MEGLÉPNI ÉS ÁLLATKODNI! A GONDOZOKNAK EZEN KÉNE ELGONDOLKOZNIUK! UGYANIS A LEGTÖBB BÜNCSELEKMÉNY ELKÖVETÖI A GYÖRI GYIVIBEN ÉLNEK! MI LESZ GYÖRREL? A BÜNÖZÖK VÁROSA LESZ????????????????????????????????????”
 • 48. Lárika 2009. július 09. 23:33
  „asher11, akkor ki is a fajvédő és kirekesztő? Már, ha egyáltalán szóba állsz egy goj nővel... :-DDD
  Krisztiánnak gyógyulást kívánok. A családnak erőt és kitartást.
  A támadóinak meg azt, hogy nyerjék el méltó büntetésüket.”
 • 47. MTT 2009. július 08. 22:15
  „Én akkor is üzentem Krisztiánnak, mikor megsérült, most is ugyanazt teszem: gyógyulj meg, ez a legelső, - nemes, tiszta, gyermeki lélekre vall, amit mondtál a támadóidnak. Ez mindent elmond Rólad. Gratulálok, és szorítok érted, jó egészséget kívánok. Üdv.”
 • 46. asher11 2009. július 08. 10:19
  „Deir "Sheik" Yassin!!
  A FAJVEDOK Ti vagytok!!!-egy olyan orszagban,ahol egy Tobb nemzetisegu,vallasu nep el mar ezer eve!!!
  Mutass mar nekem CSAK egyet is aki minimum 500-evre visszamenoleg Igazolni tudna 100%-os tiszta
  Magyarsagat!!!
  Olyan CSAK Nalunk zsidoknal van,akik CSAK a sajat vallasuak kozul hazasodnak!!-(tulnyomo reszt!!!)-”
 • 45. SC 2009. július 07. 21:04
  „Na ennek a két "nehéz sorsú" fiatal embernek? eddig is volt vaj a füle mögött.Egyiküket súlyos testi sértésért,a másikukat lopásért ítélték el...Most emberölés kísérlete a vád,legközelebb még tovább mennek!?
  Mielőtt még rám húzná valaki a vizes lepedőt,az információt a mai Kisalföldben olvastam!!!”
 • 44. GROUCH 2009. július 07. 18:50
  „moderálva”
 • 43. oscar 2009. július 07. 18:13
  „Arany Közeput: Egyetértek veled, kárpótolni kellene az áldozatot-ha lehetne. Mivel tudnák kárpótolni? A kárpótlás szó mindig pénzt sejtet maga mögött. Pénzzel kárpótolni? 1. Attól nem lesz jobban a srác. 2. A vádlottaknank sem hiszem, hogy van belőle.
  Ez szörnyű dolog amit tettek, kétség kívűl. Viszont olyant is szörnyű mondani, amiket te írsz, hogy az ilyen emberektől meg kell szabadítani a társadalmat. Te más életéről ítélkezel azzal, amit mondtál. Az elkövetők akkor ítélkeztek egy másik ember életéről, amikor megverték azt. Ezért hasonlítottalak hozzájuk. Nem nem rossz az értékítéletem, fel tudom mérni ennek a tettnek a súlyosságát és nem védem az elkövetőket.

  Még mindig nagyon sok itt a fajgyűlölő. Mit jelent az, hogy elcigányosodott magyarok. Hol cigányosodtak el? A Gyivi-ben? Mivel ismerem a Gyivi-t, így elmondom, hogy általában ott mindig jóval több a magyar, mint a cigány-ha már ehhez a két kifejezéshez ragaszkodnak a hozzászólók én is ezt használom.

  Szörnyű, hogy milyen korlátoltak, tájékozatlanok és beszűkültek egyes nyilvánvalóan jobbik-os hozzászólók!”
 • 42. PrettyWoman 2009. július 07. 17:11
  „29. Azt az infót adták le a híradóban, mikor elkapták a kiskunlacházi gyilkost, hogy megegyezik a DNS-e a gyilkoséval. Akkor mégis csak ő volt, nem?”
 • 41. Misztertejfel 2009. július 07. 16:07
  „Kedves fajgyűlölők, senkit nem zavar, hogy idő közben megszólalt egy autentikus hozzászóló: a sértett nővére? Titeket úgy látszik, nagyon nehéz összezavarni, ha a magyar vérre terelődik a szó. Márpedig valahogy mindig arra terelődik. Unalmasak vagytok. Iszonyúak vagytok. S ha már a nehéz gyerekkorról van szó, én a ti felnőttkorotokat még kevésbé irigylem.”
 • 40. Reális 2009. július 07. 15:56
  „Ezeket nem oszlatják fel????”
 • 39. elemér 2009. július 07. 15:21
  „moderálva off”
 • 38. Deir_Yassin 2009. július 07. 13:33
  „Döntsd el, melyik oldalon állsz!

  Arany középút, sunyi tartózkodás a mostani helyzetben nincs!

  Vagy kiállunk a magyar szabadság mellett,
  vagy közömbösségünkkel a hatalmát már csak brutális rendőrterrorral
  fenntartani képes zsarnokságot támogatjuk.

  Ezért minden honfitársunkat hívunk és várunk, hogy együtt


  TILTAKOZZUNK


  a zsarnokság, a rendőri kegyetlenség, a semmi jogelleneset el nem követő Magyar Gárda Egyesület föloszlatása ellen!


  Győrött, a Megyeháza előtti téren,

  a Szent István út közelében tartunk rövid

  tiltakozó tüntetést

  2009. július 7-én kedden este 7-kor.

  a Jobbik Magyarországért Mozgalom Győri Szervezete”
 • 37. Deir_Yassin 2009. július 07. 13:33
  „Nah asher11 meg elemér meg összes többi fajvédő most mivan?”
 • 36. Toxiland 2009. július 07. 12:03
  „Szép napot!
  Krisztián nővére vagyok. Remélem sikerül ennek a folytonos veszekedésnek véget vetnem, ami itt folyik a cikk alatt.
  A két elkövető közül tudtommal az egyik cigány, a másik nem. Az, hogy kinek mennyire nehéz a gyerekkora, az nemcsak a szülein múlik, lehet mostohaszülők nevelése alatt is normálisan viselkedni.
  Krisz még mindig támolyogva jár, aki mást állít keresse meg és nézze meg a saját szemével. A 15 perces utat 40 perc alatt tettük meg együtt, mert sajnos még csak lassan megy. Nagyon nehezen koncentrál, van hogy egyszerű dolgokat nem ért meg, sokszor kihagy a memóriája, de idővel biztosan javulni fog.
  Pontosan 5 hétig volt kómában, aztán annyira ébren volt, hogy bólogatni meg mozogni tudott, de nem volt még az agya kitisztulva, nem is emlékszik a kórházra, csak a hazavitele után történtekre, sőt, azokra is csak hézagosan.
  Bízom benne, hogy pár dologra sikerült fényt vetítenem, és mostmár mindenki ért mindent.”
 • 35. kolombela 2009. július 07. 11:57
  „Olvasgatva a hozzászólásokat, ez a két véglény a végén még áldozat lesz és csak azért verték meg a szerencsétlen sértettet, mert nagyon nehéz gyerekkoruk volt.
  Hölgyeim, uraim, talán mégsem kellene ennyire elsajátítani az eszement szdsz-s liberális hitvallást. Szerintem meg csak addig veszik védelmükbe az emberek az ilyen egyéneket, amíg saját bőrükön -közvetve, vagy közvetlenül- nem tapasztalják meg, hogy milyen az, amikor valakit félholtra vernek.”
 • 34. elemér 2009. július 07. 11:34
  „Emberek, ti normálissak vagytok ? Cigányozni nem szalonképes a sajtóban sehol a világon. Aki pedig a képröl megállapitja határozottan hogy azok cigányok, azt szintén hülyének tartom. Nahát hogy most ezt tisztáztam, a gárdistákat pedig én bohócoknak tartom. Mindig is azoknak tartottam.”
 • 33. arrabonai 2009. július 07. 10:56
  „Ha ezt az USA-ban teszik, akkor most nem bűnbánatról -bár belefér természetesen, meglehet, hogy van is nekik-, hanem a tett súlyára és persze a cserbehagyásra való tekintettel, ahogyan olvasgattam legkevesebb 8év börtönről, mint biztos következményről írhatna a lap, mivel ott úgy tartják, hogy aki ilyen szintű cselekményre képes az már nem tekinthető fiatalkorúnak.”
 • 32. ittahola 2009. július 07. 09:46
  „valóban nem cigányok az elkövetők...hanem elcigányosodott magyarok...
  a nevelő otthonban volt idejük a romák módszereit, embergyűlöletének eszményeit magukévá tenni
  semmivel sem jobbak mint a cigányok, sőt még rosszabbak mert ők fehér bőrszínük miatt beolvadnak a magyarok közé
  egyébként sem kell mindig egyből rasszistáskodni, de ha egy romának azt mondom cigány akkor rasszista vagyok, de ha ő azt mondja nekem MAGYAR akkor ő is az...”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkácsy: két hétig még fogadják a látogatókat

Több mint 35 ezren látogatták idáig a Xántus János Múzeum Munkácsy-kiállítását. A zárszámadás még… Tovább olvasom