Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Bíróság előtt a győri szatír

Várhatóan a jövő héten születik ítélet a „győri szatírként” elhíresült R. Attila ügyében, aki a vád szerint 2001 novemberétől 2002 augusztusáig tartotta rettegésben a lakótelepeken élő nőket. Durvasága szinte példátlan a város bűnügyi krónikájában.
Harmincnégy rendbeli bűncselekménnyel – többek között emberölési kísérlettel, rablással, életveszélyt okozó testi sértéssel, szemérem elleni erőszakkal – vádolja a főügyészség a huszonhét éves R. Attilát, aki három éve a börtönből szabadulva szinte azonnal fiatal nők bántalmazásába, rémisztgetésébe és kifosztásába kezdett – tájékoztatta lapunkat Székelyné dr. Riba Katalin, a megyei főügyészség tájékoztatásért felelős ügyésze. R. Attila kiszemeltjei között akadt tizenkilenc és harminchét éves egyaránt. A férfit már korábban rablásért elítélték és 2001 szeptemberében szabadult. A megyei kórházban dolgozott beteghordóként, de esténként kijárkált az épületből, s ilyenkor végigpásztázta a környék lakótelepeit. Az ügynek tizenhárom sértettje van.

Már két hónappal szabadulása után kiszemelte első áldozatát, egy huszonnégy éves nőt a győri Soproni utcában. Hátulról elkapta a nyakát és a gégéjét szorítva fojtotta el a készülődő sikítást. A nő – aki a szakértő szerint életveszélyben volt ekkor – eszméletét vesztette és elájult. A férfi kifosztotta, majd kisurrant az éjszakába. Ezért és hasonló tetteiért háromrendbeli emberölés bűntettének kísérletével is megvádolta az ügyészség R. Attilát, aki máskor a Szent Imre-templom mellett egy nő fejét úgy verte a betonba, hogy szerencsétlennek a homlokcsontja eltört.

A „győri szatírként" elhíresült fiatalembert perverz ösztöne éppúgy vezérelte, mint a nyereségvágy. E próbálkozásait szerencsére időben megzavarták, hol egy kutyaugatás, hol egy ablakból bámészkodó lakó miatt menekült a helyszínről.

A vádpontok közül az emberölési kísérlet a legsúlyosabb, ezt öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetik. Hasonló rémületet keltő szatírról talán tizenöt éve nem beszéltek Győrben, hisz még a nyolcvanas évek végén elhíresült „szurkálós férfi" sem élt ilyen erőszakos eszközökkel. Az eljárással kapcsolatban Székelyné elmondta azt is: az ügyészség már egy évvel ezelőtt elküldte a vádiratot a bíróságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Omlik a tető, dől a ház

Hetek óta kétségbeejtő helyzetben van az a győri asszony, akinek az otthona megroggyant. Miközben a… Tovább olvasom