Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Bíróság előtt: 10 kiló hajat lopott a győri fodrászatból

Emlékeznek a győri fodrászkisasszonyra, aki beismerése szerint meglovasította főnöke francia hajszállítmányát? A per kedden kezdődött a Győri Járásbíróságon.

A vádlott szerint létezik egy méteres póthaj, a sértett szerint a gyakorlatban viszont már nem igen fordul elő. Ám ennél égetőbb, hogy mennyit ért az ellopott viselet: 3 milliót vagy 1 milliót?

Fiatal, hosszú, színes műhajat visel a hölgy, akit a győri ügyészség hajlopással vádol. Viszonylag ritka elkövetési tárgya ez a magyar bűnözésnek, de a hölgyek tudják: nagyon is értékes portékáról van szó. A 10 dekás hajakat 30 ezer forintra értékelte szakértői vélemény alapján az ügyészség. A jó nevű győri fodrászat vezetője Párizsból hozta a 116 darab műhajat, amelynek felfűzött adagjai 100 grammosak voltak. Köztük akadt néhány 70 centi hosszú, de a többségüket 50-60 centisként értékesítették. Hogy mennyiért, az jelen pillanatban az ügy legvitásabb kérdése, míg az, hogy ki és hogyan lopta el a hajakat, nem igényel nyomozást.

Krisztina tudta, hogy főnöke a műkörmös nő külön helyiségében tartja a Franciaországból hozott műhajat. Úgy döntött, hogy unokatestvérét kéri meg a tett végrehajtására, mivel – így felelt a bírói kérdésre – maga ezt nem tudta volna megoldani. Ahhoz ugyanis, hogy kicserélhessék a combközépig érő, piros, gurulós bőröndöt egy hasonlóra, vendégre volt szükség, aki bejelentkezik a műkörmöshöz. Az unokatestvér szívességből vállalta a dolgot, s bevallása szerint tudta, hogy ezzel valamilyen bűncselekményt követ el.

Krisztina álbőröndöt szerzett, a rokonlány megérkezett, majd a dolog végeztével megkérte a műkörmöst, hogy hagyja magára, mert átöltözne. Valóban átöltözött, de már a másik piros bőrönddel távozott, ami 10 kilót nyomott.

Krisztina ezután körülbelül 15 ismerősének adott el a hajból, darabját 20 ezerért kínálta. A lopott holmi egy részét később lefoglalták nála, volt amit egy ház álmennyezetében rejtett el ijedtében. A lopás után még négy-öt hónapot dolgozott a szalonban, míg nem egy másik tanú nyomozati vallomásából kiderült: ő a tolvaj.

Az ügyben sajnos az a legcsúnyább szeplő, hogy addig a műkörmös kisasszonyra terelődött a gyanú és a vádlott nem tisztázta őt – azt mondta, félt. Meghallgatták a tárgyaláson a műkörmöst, aki elmondta: főnöke már első nap őt vette elő, mint az egyetlen szóba jöhető szereplőt, akinek bejárása volt a helyiségbe. „Egy évig jártam pszichiáterhez" – vallja a hölgy, aki mindezek ellenére kedves mosollyal üdvözölte volt munkatársát a tárgyalóteremben és láthatóan nem kerülték egymás társaságát utána sem. A vádlott azért hozzátette: abban bízott, hogy a gyanú nem marad a műkörmösön.

Még tisztázni kell a perben, hogy pontosan mennyi volt a haj és mennyibe került. Ez pedig nem könnyű, mert a sértett háromszor akkora összegről beszél, mint a vádlott. Krisztina szerint a hajakból eladtak a lopás előtt, s ő már csak 80 darabot vett magához, míg volt főnöke állítja: megvolt mind a 116. A becsatolt számlák alapján 3 milliósra becsülte a lopott haj értékét, de rejtélyes módon eltűnt a notesz, amelyben az adásvételt rögzítette. A vádlott viszont közölte: egy kollégája 1 milliós vételről mesélt neki és maga is végzett később próbavásárlást ebbe a párizsi üzletben, ahol jóval olcsóbban jött ki, mint ahogy a vád szerint a meglopott fodrász. Ő amellett kardoskodik, hogy végül nem volt több 7-800 ezernél a meglovasított érték.

Megtudtuk a kedden kezdődött per során azt is, hogy az európai haj jóval drágább az ázsiainál és aki 10 kiló hajat akar lakásán fertőtleníteni, szárítani, azt zárja el a macskát.

Egyelőre nem tudni, mikor várható ítélet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íme, szerencsés nyertesünk, aki a Csíksomlyó Expresszel Székelyföldre utazhat!

Öt fordulós játékunk főnyereménye kétszemélyes utazás volt a 2015. évi csíksomlyói búcsúra induló Csíksomlyó Expresszre. Tovább olvasom