Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Bíróság elé kerül a presszótulajdonos

Szerdán döntenek arról, hogy a győri kettős emberölés gyanúsítottja előzetes letartóztatásban védekezzen-e az ellene indult eljárás további szakaszában.

Friss: 10 óra 10 perc:

Szerdán döntenek arról, hogy a győri kettős emberölés gyanúsítottja előzetes letartóztatásban védekezzen-e az ellene indult eljárás további szakaszában.

A Győri Városi Bíróságon tartott ülés nem nyilvános, ott a bíróság tagjain kívül a jegyzőkönyvvezető, a vádló, továbbá - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - a vádlott és a védő vesz részt.


Előzmények: Tegnap P. Lajos – úgy tudjuk, a vendéglátóhelyről kitessékelt társaságban lévő – haragosa két emberét hívta a presszóhoz, akik meg is jelentek, hogy számon kérjék rajta az éjszaka történteket.

Információink szerint, a két áldozat is haragban volt P. Lajossal, nem is jártak hozzá az üzletbe. A tulajdonos először azt a férfit lőtte le engedéllyel tartott sörétes puskájával, amelyik annak az autónak a hátuljánál állt, amelyikkel érkeztek. Ezt követően a járműben ülő férfit lőtte le az anyósülés-oldali ablakon keresztül. Úgy tudjuk, az áldozatoknál nem volt fegyver.

A mentők mindkettőjüket megpróbálták újraéleszteni – egyikükért mintegy háromnegyed órán át küzdöttek –, ám  nem sikerült, a helyszínen meghaltak. A rendőrség őrizetbe vette P. Lajost, ellene több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folytat eljárást a megyei főkapitányság bűnügyi osztálya.

Az egyik áldozat édesapja a helyszínen a Kisalföldnek elmondta, nem igazak azok a híresztelések, melyek szerint a fia a presszóból kitett társasággal szórakozott, gyermeke egész éjszaka otthon volt. A másik áldozat felesége ezt megerősítette, s elmondta azt is, hogy férje szintén otthon töltötte az éjszakát és baráti segítségre kérték, azért mentek a vendéglátóhelyre. Az éjszaka kitessékelt társaság több tagja – az asszony elmondása szerint ittasan, bedrogozva még délelőtt is a környéken voltak – szinte fel sem fogta, hogy a férfit és annak barátját megölték.

A környéken lakók közül néhányan hallottak lövéseket, de nem igazán tudták, mi történt. Tegnap este 6 órakor egy rendőrautó állt a ház előtt, ahol a kettős gyilkosság történt, mintha bosszútól tartanának a rend őrei. A kapu be volt zárva, érthetően nem nyitott ki a presszó. Az eleredő eső-
ben egy idős ember csoszogott a ház felé az egyik közeli ingatlantól. Nem értette, miért is van ott a járőrautó, s abban a járőrök.

– Itthon voltam egész nap, de nem hallottam semmit. Most is azért jöttem, hogy vacsora után megigyak egy fröccsöt, s beszélgessek a korombeli szomszédokkal – mondta. A férfi nem hitte el, hogy délelőtt két embert lelőtt P. Lajos. – Higgyék el, valóban presszót üzemeltetett a tulajdonos, nem kocsmát. A vendégek is olyanok, hogy nyugodtan lehetett beszélgetni, egy-egy fröccsöt, üdítőitalt vagy kávét meginni. Hogyan veszítheti el a fejét ennyire valaki? Hihetetlen – fordult vissza a házához az idős férfi.

Olvasónk a gyanúsítottról egy üzenetet juttatott el lapunkhoz: „A nyugodt családi körülmények között élő tulajdonost mi vihette erre a cselekedetre? Éjjel-nappal dolgoztak a vállalkozásukon, hogy minden beinduljon! Még a gyümölcsét sem élvezhették a munkájuknak!"


Előzmények:

Önvédelemre hivatkozott rendőrségi kihallgatása során az a 34 éves férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnap délelőtt Győrben, egy vita után, lelőtt két embert - közölte újságíróknak nyilatkozva a megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde egyelőre nem adott választ azokra a kérdésekre, hogy a presszóst érték-e sérülések, illetve volt-e fegyver a két későbbi áldozatnál.

Közlése szerint a ravaszt kétszer meghúzó, időközben őrizetbe vett férfi ellen - aki maga jelentette be a történteket a rendőrségen - több emberen elkövetett emberölés alapos gyanúja miatt folyik eljárás a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A gyanúsított, akit jelenleg is kihallgatnak már a rendőrséget hívva közölte, hogy önvédelemből lőtt.

Kettős gyilkosság

A rendőrség mindkét oldalát lezárta vasárnap a Bercsényi ligetben annak az utcának, ahol két embert lőtt le vasárnap délelőtt 11 óra körül a Vadkan Presszó tulajdonosa, a 34 éves P. Lajos.

A férfi maga tett bejelentést a történtekről, tettét az ügyeletvezető kérdésére önvédelemmel magyarázta. Az egyik áldozat 31, a másik 32 éves.


Kettős gyilkosság Győrben.


A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes elmondta, hogy előző este egy társaság ünnepelt a presszóban. A hangulat a végén nagyon elromlott, s egy eldurvult vitát követően a tulajdonos a hajnali órákban kirakta őket a presszóból. Szombaton P. Lajosnak a kirakott társaságban lévő haragosa két emberét hívta a presszóhoz, akik meg is jelentek, hogy számon kérjék rajta az éjszaka történteket.

Úgy tudni, a két áldozat is haragban volt P. Lajossal, nem is jártak hozzá a presszóba. A tulajdonos először azt a férfit lőtte le, engedéllyel tartott sörétes puskájával, amelyik annak az autónak a hátuljánál állt, amelyikkel érkeztek.

Ezt követően a járműben ülő férfit lőtte le az „anyósülés" oldali ablakon keresztül. A mentők mindkettőjüket megpróbálták újraéleszteni – egyikükért mintegy háromnegyed órán keresztül küzdöttek – ám az nem sikerült, a helyszínen meghaltak.

A rendőrség őrizetbe vette P. Lajost. Elszállítanak egy holttestet Győrben, ahol egy lövöldözésben két ember meghalt. A rendőrség szerint egy presszó tulajdonosa engedéllyel tartott sörétes puskájával lőtt meg két, vele vitatkozó embert,
Elszállítanak egy holttestet Győrben, ahol egy lövöldözésben két ember meghalt. A rendőrség szerint egy presszó tulajdonosa engedéllyel tartott sörétes puskájával lőtt meg két, vele vitatkozó embert, akik sérüléseikbe a helyszínen belehaltak. MTI Fotó: Krizsán Csaba.Korábban:

Úgy tudjuk, hogy egy előző esti vita folytatásaként két ember ment vissza abba a szórakozóhelyre, ahol szombaton éjszaka őket a viselkedésük miatt kitették.

A tulajdonos egy sörétes puskával az egyiket a számonkérés közben mellbe lőtte. A másik illető egy autóval akart elmenekülni. Őt a szélvédőn keresztül lőtte le.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta,  régebb óta haragos viszonyban volt a Bercsényi-ligeti vendéglátóhely 30 év körüli tulajdonosa és vele egykorú két áldozata.

Utóbbiak egy társasággal szombat este a vendéglátóhelyen szórakoztak.

Az éjszakába nyúló mulatozás végén, hajnalban a tulajdonos kitette az utcára a társaság néhány, hangoskodó tagját. A két későbbi áldozat emiatt délelőtt 11 óra tájban visszament "felelősségre vonni" a presszóst, aki vita után az utcán adott le rájuk egy-egy lövést.

Információnk szerint a tettes saját maga értesítette a rendőrséget.

Az utcát a rendőrség mindkét irányból lezárta. A helyszínelés jelenleg is tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közkedvelt lesz a városréti piac? - képgaléria

A munkanap ellenére is sokan keresték fel a győri városréti piacot szombaton. Nemcsak a győriek, a… Tovább olvasom