Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

`Birkózás´ kerekes székkel, avagy Mosolyka a győri Móra diákjait szórakoztatta

Hozleiter Fanny, a Mosolyka blog szerzője a győri Móra iskolában tartott motivációs előadást hat osztálynak arról, hogy soha semmit nem szabad feladni.

"Tizenöt évesen szembesültem először azzal, hogy fiatalon meghalhatok. Orvosi papíron láttam, hogy a doktorok az izomsorvadás miatt csupán további három évet jósolnak nekem.

A világ összeomlott bennem, amit előtte terveztem (jogi egyetem elvégzése, család alapítása) nagyon távolinak tűnt" – kezdte a Móra iskolában kedd délelőtt tartott előadásában Hozleiter Fanny.


Mosolyka előadását 200 diák hallgatta végig a Mórában. Fotók: Cseh RóbertA Fannyval készített márciusi online interjúnkat ide kattintva olvashatják el!
 


"Mit tennél életed utolsó napján?"

A Mosolyka blog szerzője ezt követően megkérdezte a jelenlévő diákokat arról, hogyha ők szembesülnének a lesújtó hírrel, akkor mit tennének? Hogyan töltenék életük utolsó napját?

"Elmennék autózni", "Innék egy jót a barátaimmal", "Összegyűjteném a családom tagjait" – hangzottak a válaszok. Fanny ezt követően elárulta, hogy 15 éves korától 18 éves koráig amennyire lehetett, intenzíven élt.

"A barátaimmal sok szórakozóhelyre jártam, s nem egyszer előfordult, hogy kigyúrt kidobók vittek le a pincében lévő buliba. Amikor megláttak, csak annyit mondtak: megjött a táncos lábú. Hozzáteszem, a fagyit is teljesen másképp nyalod, ha tudod, hogy életed utolsó fagyiját tarthatod a kezedben".

Videó: Cseh Róbert

"Ültem már Trabantban is, de az enyém Jaguar"

Fanny a kerekes székek közötti különbségekről is beszélt ("ültem már Trabantban is, de az enyém Jaguar"), arról, hogy a budapesti Depeche Mode koncerten tavaly lemerült az elektromos széke, s kisebb dugót okozott, s persze arról, hogy nem szereti, ha kivételeznek vele vagy legfőképpen sajnálják.

A legnagyobb sikerét azzal aratta, amikor a diákokat arra kérte, hogy említsenek olyan mindennapi feladatokat, momentumokat, amelyeket nem tud elvégezni. "Főzni", "mosogatni", "fürdeni", "pisilni", "strandon vízi csúszdázni", mire Fanny csak annyit mondott: "nem nyertetek.

A csúszdázást amúgy könnyű megoldani: találni kell egy jóképű férfit, aki felvisz a létrán, s már kezdődhet is móka".

Gyakorlati bemutatókat a kerekes székkel szintén láthattak a diákok: egy kissrácot "elvitt taxizni" Fanny - a végén azt a poént is elsütötte, hogy 1500 forintot kérnék a fuvarért -, sőt, "birkózást" is rendezett.

Utóbbiban egy délceg fiatalember próbálta feltartóztatni Fannyt a kerekes székkel szemben, de a kicsi kocsi erősebbnek bizonyult.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Figyelmetlenül tolató autóst keres a győri rendőrség

Az ütközést követően az ismeretlen sofőr elhajtott a helyszínről. A rendőrség szemtanúkat is vár. Tovább olvasom