Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Bilincsben vitték el az orvhalászt

Bilincsben vitték el s előállították az egyik orvhalászt, akinél a napokban a Duna gönyűi holtágánál százötven méter hálót s ötvenhét kilogramm halat találtak. A halőrök úgy tudták, lőfegyver is lehet a rapsicoknál, így a rendőrök golyóálló mellényben érkeztek.

A győri Előre Halászati Szövetkezet halászati ellenőrei már hetek óta figyelték a Gönyű és Vaspuszta közötti Duna-szakasz holtágát. Múlt csütörtökön este kilenc óra után négy férfi jelent meg, horgászbotokat hoztak, s úgy tettek, mintha pecáznának.

Időközben a rapsicok tükörhálót tettek a vízbe: mindezt az elrejtőző halőrök szeme láttára. A rapsiccsapat egyik tagja régi ismerős volt számukra: öt évvel ezelőtt ő is ott volt, amikor a Duna hullámterében karddal és késekkel támadtak a lebukott orvhalászok a győri Előre szövetkezet két halászati ellenőrére.

A rendőrök tetten érték a rapsicot.
A rendőrök tetten érték a rapsicot.


Prém Árpád halászati ellenőr elmondta: most olyan információval rendelkeztek, hogy a rapsicoknál lőfegyver is lehet. A Győri Rendőrkapitányságról emiatt több autóval, golyóálló mellényekben érkeztek a rendőrök a helyszínre. Éjjel három órára az ottmaradt két orvhalász felszedte a hálót, s elindultak kifelé: a bekötőutakat azonban elállták a járőrök. Ezt látva egyikük kiugrott az autóból s elszaladt: pechjére a kocsiban kiesett a személyi igazolványa, így őt később nem volt nehéz azonosítani.

Kiterítve: A lefoglalt halak értéke 40–45 ezer forint volt, az orvhalászt előállították a rendőrök (felvételeink a helyszínen készültek).
Kiterítve: A lefoglalt halak értéke 40–45 ezer forint volt, az orvhalászt előállították a rendőrök (felvételeink a helyszínen készültek).


A másik, szintén ácsi férfit megbilincselték s előállították: nála százötven méter tükörháló mellett 57 kilogramm halat találtak. Köztük tíz kilogramm harcsát, három kilogramm süllőt: a többi kárász, dévér és tilalmi időben fogott balin volt. A halak értéke körülbelül 40–45 ezer forint. Fegyvert viszont nem találtak az illetőnél. Az ügyben eljárás indul nemcsak a rendőrségen, hanem a megyei kormányhivatal mezőgazdasági és szakigazgatási hivatalának vadászati és halászati osztályánál is. Utóbbi hatóság esetében a kiszabható pénzbüntetés mértéke 50 és 500 ezer forint közötti lehet.

Olvasóink írták

 • 7. janika 2011. április 28. 05:44
  „A baromfiudvarban még mindig vörös a kokas!”
 • 6. Révfalui-szúnyog 2011. április 27. 22:26
  „Visznek itt már boldog-boldogtalant bilincsben, csak gyurcsányékat nem.”
 • 5. janika 2011. április 27. 08:47
  „Persze a vizet és a bennlévő halakat nem szabad fosztogatni. Viszont a horgászokat szabad? A MOHOSZ díj az egyesületi díja a szövetségi dij amiért semmit nem adnak csak a díjat zsebelik el azt lehet üldözetlenül!!”
 • 4. machers 2011. április 26. 18:49
  „karddal és késekkel támadtak a lebukott orvhalászok a győri Előre szövetkezet két halászati ellenőrére.
  Karddal támadt. Vagy huszár az illető, vagy....”
 • 3. ugyanmár 2011. április 26. 15:28
  „nagyon helyes, az ilyenek csinálják a vizeken a nagy károkat, aki pedig tisztességesen kiváltják az engedélyt azok meg nem tudnak halat fogni.”
 • 2. bojtár 2011. április 26. 11:46
  „szép munka”
 • 1. SPS 2011. április 26. 09:33
  „Gratulálok Árpi!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg a térképen, hol a legrosszabbak az utak megyénkben

A téli időjárás nem kímélte az útburkolatot: több mint 7 milliárd forintot kellene költeni a megyei… Tovább olvasom