Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Big Ben Klub lesz a Centrumból

A Centrum (majd Online) Áruház helyén éttermet, kártya-, szivar- és játékszalont magában foglaló Big Ben Klub nyílik.

Látszólag teljes volt a csend tavaly július óta, amikor a Baross úton az Online Áruházat kiürítették, majd bezárták. A győriek számára az épület egy jó ideig még „Centrum" marad – hiszen hosszú évekig ezzel a névvel, s mint üzletközpont működött a belvárosban –, de most már bizonyos, hogy a jövőben más funkcióval üzemel. Másfél milliárd forintos beruházásként ugyanis a Laurus Invest Hungary Kft. egy éttermet, kártya-, szivar-, bor- és játékszalont magában foglaló klubot alakít ki benne, amelynek már neve is van: Big Ben Klub.

A győriek annyit láthatnak most, hogy az utcafronton a bejárat előtti részt lekerítették a Baross úton; bent viszont gőzerővel folynak a munkák. Török Attila, a beruházó cég ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta: terveik szerint januárra végeznek, a nyitás dátuma attól függ, hogy a hatósági engedélyeket mikor kapják meg. Bent mindenesetre tegnap már a leendő alkalmazottak a munkaruháikat próbálták – 68 emberrel kötöttek szerződést, közülük 66 győri. A cég az utolsó pillanatig titokban szeretné tartani a leendő klub belső termeit, a lap is mindössze egy képet készíthetett a falakon belül.

„ Egyedi, elegáns, de nem drága hely lesz, Magyarországon ilyen még nincsen. Olyannyira nincs, hogy tíz-tizenöt évvel megelőzzük a korunkat."
Ez válasz volt arra is, hogy milyen vendégkört várnak ide.
Az árak előtt az épületről: a fotocellás ajtók mögött bal oldalon kap majd helyet a kávézó, jobbra a ruhatár és a lift lesz. A földszinten alakítják ki továbbá a szerencsejátékrészt: itt úgynevezett I-es kategóriájú nyerőgépek működnek. Az emeleten lesz a bor-, a szivar- és a kártyaszalon, de lesz színpad is, ahol olyan művészeket kívánnak egy-egy estre szerződtetni, mint mondjuk Presser Gábort vagy Rúzsa Magdolnát. Az angolszász mintára épülő klubban az üzemeltető helyet és teret adna az ötórai teáknak is. Belépő nem lesz, klubkártya viszont igen a leendő törzstagoknak.

S ezzel el is értünk az árakhoz: az ötórai teáknál az ital ingyenes, csak a hozzávalókat kell fizetni. A kávét a győri belvárosi árakhoz mérték, s azokból egy kicsit lecsippentettek, így várhatóan 330 forint körül kínálják. Az étteremben levest 350–700 forintig, főételt ezertől 2700-ig adnak, de lesz svédasztalos kínálat is. Az extra gálaestekre 10–12 ezer forintos jegyeket árulnak majd: az árban a műsoron kívül benne van az ötfogásos menü és az italfogyasztás is.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az üzemeltető már jó előre eltervezett mindent, s csak a nyitásra vár. Addig – várhatóan valamikor a napokban egy óriási órát helyez ki a „Centrum" falára, amely hirdeti, hogy új időszámítás kezdődik, Big Ben Klub néven.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötletpályázat a volt fogdára

A győri Frigyes-laktanya második épületének is megvannak a tervei, ha az örökségvédelem engedélyezi, 19 lakásos társasház épül a volt altiszti szárnyban. A beruházónak a legnagyobb gondot még mindig a fogdaépület jelenti, már ötletpályázatot is kiírt, de eddig hiába. Tovább olvasom