Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Biciklist ütöttek el a Jedlik-hídon

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba azt a biciklist, akit kora délután ütöttek el a győri Jedlik-híd szigeti oldalán.
A balesetről Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: "Egy gyalogos átsétált a gyalogátkelőhelyen a Gyáév felől a strand irányába, amikor Sziget felől egy személyautó érkezett. A sofőr észlelte a gyalogost, s megállt. Ekkor szemből egy kerékpáros érkezett, s látva, hogy az autó áll, az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére lassítás nélkül, ő is az útra hajtott. Valószínűleg nem vette észre, hogy a túloldalról, Révfalu felől is érkezik egy személyautó. Ezzel a gépkocsival ütközött a biciklis, a motorháztetőre csapódott, onnan pedig az aszfaltra. Sérülései nyolc napon túl gyógyulók, életveszélyesek. A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja."

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. knifemaster 2012. július 10. 09:25
  „42. Madarász 2012.07.09. 19:03
  Kiállítanál a kakashoz,miközben nekem az nem tetszett,hogy összemosol a magad fajtákkal.Az ostobákkal.
  És ezek után észérveket akarsz?Minek? Hiszen fel sem fogod! :DDDDDDD
  Elég csak ennek a cikknek a hozzászólásait megnézni, ahogy rojtos szájjal hányják a borsót a falra mások.
  De ha gondolod kiválogatom.
  Azt mondtam már,nem egyszer, hogy nem kerékpáros,nem gyalogos,nem autós..hanem az ember.
  Ezért van az,hogy ha biciklire ülnél sem változna semmi,ugyanaz maradsz.
  Egy biztos,én nem tudok a te szinteden kommunikálni..túl alacsony.”
 • 46. Hyppolit 2012. július 09. 23:42
  „Nem keresek felelőst, de a közlekedési ismeretek tekintélyes mértékben foglalkoznak a deffenzív vezetés fogalmával. Egészen egyszerűen számítani kell arra (mértékkel), hogy a másik fél hibázhat. Ha ezt mindenki súlyba venné, akkor az ilyen balesetek elkerülhetőek lennének. ..és ez nem összekeverendő azzal, hogy kinek volt elsőbbsége, ki honnan jött és mennyivel éppen, sérülékenyek-e a kerékpárosok,stb. Ezek a kérdések majd egy esezleges kártérítési per során lehetnek max érdekesek. A józan deffenzív vezetés gyakorlata közlekedési kultúra kérdése, az meg szerintem kis hazánkban nullával egyenlő..tisztelet a kivételeknek.”
 • 45. pindla 2012. július 09. 22:58
  „42. Madarász

  Köszönöm, hogy bebizonyítottad a butaságodat. Lent leírtam, hogy mennyire veszélyes kivezetni a bicajosokat, te meg azzal jössz, hogy igenis ezt kell tenni. Te papolsz a szabályok betartásáért, majd példálózol olyan esetekkel, amikor a szabályok be nem tartásával elüthetnek minket. Az útról le akarsz kergetni minket, de a járdáról is kitiltanál. Mégis akkor hol haladjunk?

  Még egy tárgyi tévedés: a zebrán át lehet hajtani kerékpárral, csak nincs elsőbbsége a kerékpárosnak ilyen esetben.
  Ahhoz képest, hogy állításod szerint te minden szabálytalankodás ellen felemeled a hangodat csak és kizárólag a kerékpárosokat ekézed. Nem tudom ez milyen fixáció nálad, de amíg azon pattogsz, hogy egy kerékpáros be mer menni a körforgalomba, miközben nem szólsz egy szót sem a rengeteg gyorshajtó, mobilozva vezető, indexet nem használó, elsőbbséget meg nem adó autósokkal kapcsolatban, addig ebben a témában nem releváns, amit mondasz. Ez az elfogultság, amit mutatsz, már pszihológiai eset.”
 • 44. ombi 2012. július 09. 22:31
  „Madarász, leírod, hogy a meglátásod szerint milyen veszélyek leselkednek a biciklisekre egy körforgalomban.
  Sajnos Győrben általánosnak mondható, hogy a körforgalmakból a biciklik ki vannak tiltva, hirtelenjében egyetlen kivételt, a Teleki utcait tudom felhozni. tapasztalatból mondom, sok bicikli is jár arra.
  Nem emlékszem, hogy biciklis baleset történt volna benne. Nagyon ritka kivételektől eltekintve rendben halad ott a forgalom, a közlekedők figyelnek egymásra.
  Ha ismered a KRESZ-t, tudhatod, amennyiben az úttest alkalmatlan biciklizésre, a bringás joggal használhatja a járdát 10 km/ó sebességgel. Viszont, ha akármilyen csapnivaló bicikliút van az ´autós´ út mellett, legyen bár méteres hó rajta, a biciklisnek elvileg kötelező használnia, hiába van letakarítva a járda is, meg az úttest is. Szerintem ez is egy példa arra, hogy a szabályok túloznak, életszerűtlenek. Tény, még nem hallottam arról, hogy télen valakit megbüntettek volna, ha a letakarítatlan bicikliút helyett a járdán, vagy az úttesten teker, de ezt annak is tulajdoníthatjuk, hogy a rendőrség csak évi egy-két ostoba háromnapos akción foglalkozik a biciklikkel, a többi háromszázötvenkilenc napon semmit nem tesz a biciklizés színvonalának emelése érdekében.”
 • 43. Túrabakancs 2012. július 09. 22:10
  „Madarász! /22/
  Először is barom vagy TE kisapám! Nem kicsit, nagyon!
  Az a baj, hogy általánosítasz, emiatt akadtak ki rád sokan, nem tűnt fel?
  Ismétlem: olyan kevés baleset történik kerékpárosok által járdákon, hogy
  lényegében beszélni sem érdemes róla...legalábbis ennyit nem! A kivilágítatlan
  biciklikről nekem is megvan a véleményem, de azok hiányosságát tapasztalataim
  szerint nem a fiatalok követik el, hanem az idős emberek, főleg falvakban, ill.
  azok kivezető útjaikon. Városokban aránylag rendezett a helyzet. Engem a járdákra
  felfestett"erőltetett" kerékpársávok, azaz azokon ténfergő anyukák-apukák-gyerekek
  bosszantanak fel, ráadásul félre nem állnának még véletlenül sem! Ehhez is van pár szavad?
  Na ez a balesetveszélyes, nem a járdán való ÉSSZERŰEN közlekedő bicósok.
  Amúgy meg ha egy autós megállt a zebra előtt mert át akar engedni pl. egy gyalogost, abban
  az esetben a másik oldalról jövő autósnak is meg kell állnia, tehát hibázott a gázoló autós.”
 • 42. Madarász 2012. július 09. 19:03
  „40. Szerinted egy hókásás, csúszós úton biztonságos a biciklist bevinni a körforgalomba? Ilyen ötleteknél nem csak a száraz, nyári napsütéses időre kell gondolni. Arra nem gondolosz, hogy az előtted lévő autó kimegy, te mész tovább, a bemenőnek takarásban vagy és elcsap? Ha hirtelen fékeznie kell az autónak, nem számítasz rá és felkenődsz a hátuljára? Vagy a mögötted érkező kamion figyelmetlen és nekipaszíroz az előtted lévő autónak? Miért nem értitek meg, hogy sokkal sérülékenyebbek vagytok? Ilyen esetben két autó koccan, összetörik az egyik eleje, a másik hátulja, anyáznak egyet, de te belehalhatsz! Na ezért nem viszik be a kerékpárosokat nagyon helyesen a körforgalomba.

  Bocsi, de nektek sürgős, én képes vagyok kivárni, míg elmegy, akinek elsőbbsége van velem szemben, vagy zöldre vált a lámpa, neked okoz problémát, hogy háromszor meg kell állni, mert másnak van elsőbbsége. Komolyan megáll az ember esze, hogy ilyeneken képesek vagytok rugózni, hogy meg kell állni, mert másnak van elsőbbsége. Hogyan vártok el toleranciát a többi közlekedőtől, ha minden szabályra és mindenkire nagy ívben sz.rtok? Egyszerűen el kell fogadni, hogy nem lehet mindig neked van elsőbbséged, mindeki siet, nem te vagy a világ közepe, nem az egész közlekedést hozzád igazítják, néha meg kell állni és kész. A több sávos körforgalmakban is többször megállít a lámpa, mégsem kezd el mindenki pattogni, hogy miért kell háromszor megállni.
  Már bocs, de a zábrán meg semmilyen veszély nem fenyeget, mert ott nem biciklizhetsz, csak leszállva tolhatod és akkor elsőbbséged van, mert gyalogosnak számítasz.

  Tegnap 3 baleset történt, 1 halálos, 2 súlyos, mindhárom esetben a biciklis volt a hibás. Gondolkozz már el egy kicsit, miért is van ez így!

  41.
  Ha észérved nincs, legegyszerűbb személyeskedni, nemde?! Javaslom, valamelyik délután állj meg a szabadhegyi vasútállomás, vagy a Kakas vendéglőnél lévő körforgalomnál és számold meg hágy biciklisből hány szabályosan közelekedőt látsz, aztán lehet pattogni! (Ha azt mondom, tízből egy szabályosan közlekedik, akkor még sokat mondtam.)”
 • 41. knifemaster 2012. július 09. 18:38
  „22. Madarász 2012.07.09. 08:12
  "Akkor várjatok toleranciát, ha képesek vagytok betartani a közlekedés legelemibb szabályait, addig meg hajrá rendőrség, hajrá csekkek!"

  Engem Te ne akarjál összemosni a magad fajtákkal... :)Bár általánosítani mindig könyebb,mert akkor nem lehet megfogni,nemde? Te kis népművészeti agyagedény.”
 • 40. pindla 2012. július 09. 15:43
  „38. Madarász
  "A 3x2 elsőbbségadást meg simán ki lehet kerülni."
  Ha hoznának egy olyan szabályt, hogy csak úgy lehet balra kanyarodni autóval, hogy kiszállsz, és tolod 10 méteren keresztül az autódat, akkor te megtennéd? Kötve hiszem. Az ilyenekre mondom én, hogy értelmetlen megoldásról van szó. Eleve nem kell kiküldeni a kerékpárost a körforgalomból!
  Miért jelent problémát, ha a kerékpáros bent közlekedik a körforgalomban, egyszer elsőbbséget ad (bemenetelkor)? Miért kell háromszoros balesetveszélyt létrehozni (a járdán a gyalogosok miatt, a zebrán akár 3szor, a balesetveszélyes visszavezetésekkor), miért nem lehet szem előtt tartani, a forgalommal együtt vezetni a kerékpárost?

  Látod, az ilyenekre mondom én azt, hogy amíg a tervezés és szabályozás nem veszi figyelembe a kerékpárosok biztonságát, addig én nem veszem figyelembe a szabályozást. Balesetmegelőzési célból. Kezded már kapisgálni hol itt a probléma?”
 • 39. busa 2012. július 09. 15:24
  „Sajnos láttam a balesetet. Nem volt szép. A csaj kb. 20 éves lehetett, a strand felől tekert a kekszgyár irányába keresztben a bicikliúton. A srác (szerintem ő meg olyan 25 körül lehetett) a Jedlik hídról ereszkedett lefelé egy sötét színű Ford Fiestával. A csaj csak a Sziget felől megálló autóst nézte, jobbra a híd felé nem nézett. És megtörtént a baj. Nagy csattanás, a csaj felrepült a levegőbe kb. 3-4 méter magasra, majd úgy esett vissza az aszfaltra. Utána meg sem mozdult. A srác mennyivel jöhetett arról fogalmam sincs, mert féknyom az ABS miatt nem volt.”
 • 38. Madarász 2012. július 09. 13:28
  „35. Mint már említettem engem minden szabálytalankodó zavar a közlekedésben, legyen autós, gyalogos, vagy biciklis. Én sem csak autóval közlekedem...

  37. A szabadhegyi vasúti átjárónál a belváros felé vezető irányban nincs egyik oldalon sem semmilyen felfestés, a kifelé vezető irányban is jóval az átjáró előtt le van vezetve a kerékpár út az úttest szélére. Parkoló autó sincs, mert nem férne el és amúgy is megállni tilos az egész úton, kivéve a néhány parkolót jóval arrébb.
  A belváros felé vezető oldalon egész a kakastól a Praktikerig az út szélén lehet közlekedni, a Praktikernél viszi fel a felfestés a forgalmat a járdáról elválasztott szakaszra.
  Mivel a másik oldalon is az átjáró előtt szintén levezetésre kerül az út szélére a kerékpáros forgalom, nem kell a "ketrecbe" bemenni, hanem szépen mellette az úttest szélén a gépjármű forgalommal párhuzamosan kell áthaladni a síneken. A sarokháznál egyébként járda sincs.

  A 3x2 elsőbbségadást meg simán ki lehet kerülni. Le kell szállni és két zebrán áttolni, gyalogosként elsőbbséggel, olyan irányban, amerre csak tetszik. Győrben van néhány lámpa, ahol percekig van az autósnak, vagy a gyalogosnak piros, akkor most mindenki induljon el a vakvilágba, hogy időt nyerjen és számítson arra, hogy a másik remélhetőleg figyel és időben meg tud állni?!”
 • 37. urbaniastapista 2012. július 09. 12:57
  „#32.
  Pindlának teljesen igaza van a minősíthetetlen kerékpáros infrastruktúrával kapcsolatban.
  A szabadhegyi vasúti átjáró teljesen jó példa: egy oldalon van csak járdára pingált biciklis valami, amit ráadásul parkoló autók is súlyosbítanak, aztán az egész bevezet egy gyalogos karámba az átjárónál, vagy a leszűkített úttestre a vasúti átjáróba. Ha a vonat felől jössz, akkor meg át kellene menned a sorompónál, valahogy, aztán benzinkút lehajtó, szűkítőknél forgalomlassítás és 3*2 elsőbbségadás a körforgalomnál egy bal kanyar esetén. Ez 9 balesetveszélyes szitu. Ha csak a karámot kiszedik és a járdát is rendesen alkalmassá teszik a kétirányú közlekedésre a sarokház kerítésének elbontásával: Maradna 3 veszélyes szituáció és átlag egy perc nyereség a "szabályosan" kerékpározók számára - ugyanazon az útvonalon. Ilyen helyzet van még több tucatnyi a városban, ami minimális beavatkozással javíthatna rengeteget a közlekedésen.”
 • 36. s_zoltan 2012. július 09. 12:35
  „23. festéktüsszentő

  Nekem teljesen más a meglátásom, a duda azért is van, hogy felhívjam a másik figyelmét arra ha hibázik és vészhelyzetet okoz!!!! Ha üvöltözik nem elküldöm az anyukájába hanem felhívom a figyelmét, hogy mi is van ott azon a táblán!!!!! A leglényegesebb pedig, hogy valószínű ezek után már HELYESEN használja a körforgalmat, nem fog ész nélkül kitekerni a következő alkalommal egy autós elé s ezzel lehet az ő ÉLETÉT mentem meg. Ja és képzeld én sem a szabadidőmben autózok hanem sietek valahova mégis betartom a SZABÁLYOKAT!!!!! Ilyen egyszerű.”
 • 35. pindla 2012. július 09. 12:18
  „32. Madarász

  Most hozzam fel én is az X+1 példát az autósokkal szemben? Mi értelme lenne? Semmi. Rágd csak a gumicsontot. Hiába beszélek neked, olyanokat hozol fel, amikre korábban írtam, hogy balesetveszélyes, mint pl. a járdán ide-oda húzogatott egyirányú sárga felfestések, vagy épp a körforgalomból kivezetett kerékpárutak.

  A szabályok ismeretével te is hadilábon állsz, plusz egymással ellentétes elvárásaid vannak. Elvárod, hogy a körforgalomban menjen ki a járdára, és haladjon körbe, 3 zebrán át, aztán azt írod, hogy ne menjen a járdán és ne kerékpározzon át a zebrán. Látod, ez az az agyrém, amit NEM lehet betartani.

  A jelenlegi szabályok nem veszik figyelembe a realitást, aki azokat megírta, nem ült kerékpáron még, aki ezeket a mostani megoldásokat tervezi, sohasem kerékpározott a városban, és aki számon kéri rajtunk a hülyeség betartását (te magad) sem kerékpározol a városban. Amíg ez így megy, addig szerintem fölösleges a szabályokról beszélgetni.

  Előbb söprögess a saját fajtád táján, ha majd nem látok milliónyi nem indexelő autóst, vezetés közben telefonálót, elsőbbséget meg nem adót, sárga-piroson át nem robogót, sebességhatár felett száguldozót akkor majd talán komolyan is veszlek. Addig meg rágd csak rágd. Finom, puha, gumiízű.”
 • 34. gig 2012. július 09. 11:35
  „A rövidke hírből leginkább az vehető ki, hogy az egyik legalapvetőbb közlekedési szabályt nem sikerült sem a kerékpárosnak, sem a gázoló autósnak betartania: ez pedig a figyelmesség. Egyikük sem nézett alaposan körül, mielőtt áthaladt volna a kereszteződésen.”
 • 33. Madarász 2012. július 09. 11:28
  „31. Ezek szerint te a piros jelzésnél is átmész, csak azért is?! Akkor is várni kell... akkor sincs elég türelmed?!”
 • 32. Madarász 2012. július 09. 11:26
  „30. Nekem azt tök mindegy, hogy hogyan kapcsolhatók a lámpák, csak vegyék már azt a fáradtságot, hogy a sötétben bekapcsolják...
  Ne akard már megmagyarázni, hogy az normális, hogy némelyik azt sem tudja, hogy melyik oldalon kell az úttest szélén mennie. A minap majdnem csúnya baleset lett ilyenből a szabadhegyi vasútállomásnál, az egyik oldalról 3 biciklis elindult a jó oldalon, 2 pedig az úttest másik oldalán, a menetiránnyal ellentétesen. A hárommal szemben úgy 30-40 méterrel az átjáró után egy papa gondolt egyet és átlósan áttekert a rossz oldalra, gondolom a szembe jövő kettő láttán azt gondolta, hogy ő van rossz helyen, majd kibukkanva az álló autók közül, nekiütközött a szabályosan az út szélén közlekedő másik háromba, egyikük a járdára borult, a hibás tata és egy másik kerékpáros pedig az akkor meginduló autók elé. Ugye nem akarod azt mondani, hogy az ilyen esetekben a szabályok és az infrastruktúra a hibás?!

  De említhetnénk a járdán száguldozó, egymás mellet biciklizőket is, akik elsodorják, lecsengetik, stb. a szabályosan közlekedő gyalogosokat, pedig azon a részen elég széles az út, autók sem parkolnak, mert megállni tilos, semmivel sem magyarázható, miért a járdán tekernek. Ugye szerinted ez is a szabályok és az infrastruktúra hibája?!

  Azon a részen, ahol nap, mint nap látok szabálytalankodókat, nincs erre indok, az út széles, jó a burkolata, a járda ellenben kevésbé jó burkolatú, a körforgalomnál szabályos átvezetések vannak, autók nem állhatnak meg az út mellett, nem is szoktak. Szóval semmi sem indokolja, hogy ne közlekedhessenek normálisan, mégsem tartják be a szabályokat. Szerintem ennek két oka van: 1. Nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó szabályokkal. 2. Bizonytalanok a közlekedésben. Mindkettő potenciális áldozattá teszi vagy őket, vagy a járdán közlekedőket.

  Mivel indokolod pl. azt, hogy sokan nem a kerékpár út haladási irányának megfelelően közlekednek, hanem fordítva?

  Mivel indokolod azt, hogy a biciklis fogja magát és átlósan átteker a gyalogosok között a járdán és nem az átvezetést használja?

  Mivel indokolod azt, a mostanában egyre gyakoribb jelenséget, mikor a kedves kollégád fogja magát és átlósan átteker a kereszteződésen, csak mert éppen a kereszteződés előtti jobb oldali járda után ő a bal oldalin folytatná az útját?

  Amerre járok, rendben vannak az utak, a kerékpár utak, mégsem használják azt rendeltetés szerűen és ennek nem az infrastruktúra rugalmatlansága az oka, mert nem egyszer láttam, hogy a rossz irányba közlekedő biciklis üvöltötte le a kerékpár úton a helyes irányban haladó fejét. Ez sem az infrastruktúra hibája...

  Vagy esetleg tudnál okot mondani arra, hogy a 83-as mentén megépített szép új kerékpár út helyett néhány kamikáze miért az autók között szlalomozik?

  Én a legalapvetőbb szabályok betartását várom el a kerékpárosoktól:
  - jó helyen és jó irányban közlekedjen
  - sötétben legyen kivilágítva, városon kívül legyen rajta láthatósági mellény
  - ne száguldozzon a járdán, ne veszélyeztesse a gyalogosokat
  - ha nincs elsőbbsége, ezzel legyen tisztában és álljon meg
  - ahol ki van téve a tábla, hogy tilos kerékpározni (pl. Külső Baross út) ott tolja, vagy menjen másfelé
  - ne tekerjen át a zebrán, veszélyeztetve a gyalogosokat
  - ne egymás mellett biciklizzenek, főleg lakott területen kívűl

  Szerintem ezek nem olyan bonyolult elvárások!”
 • 31. festéktüsszentő 2012. július 09. 11:09
  „"szépen szabályosan várakozó biciklist"
  " le kell szállni, át kell tolni"

  Köszönjük Emese!!!”
 • 30. pindla 2012. július 09. 10:45
  „28. Madarász
  Hidd el, 10ből 9 tudja hogy a szabályok szerint hogyan kellene közlekedni, csak tudod olyan szabályok vannak, amelyek szerint a jelenlegi külön-külön kapcsolható első-hátsó lámpa és a villogó piros hátsó világítás büntetendő. A jelenlegi szabályok betarthatatlanok. A kerékpáros infrastruktúra átgondolatlan, használata veszélyes! A jelzések megtévesztőek, a balesetek nagy részét az átgondolatlan tervezés és szabályozás okozza. Én is sokszor szabálytalankodok, de elsősorban pont azért, hogy a balesetveszélyt elkerüljem vagy megelőzzem.

  Amíg te ezeknek a szabályoknak a betartását várod a kerékpárosoktól, addig nagy gond van. Az előzékeny, dinamikus, egymásra figyelemmel való közlekedés mindenkinek sokkal jobb, mint a szabályok kockafejjel való betartása, és a kerékpárosok így-úgy csakazértis megleckéztetése.”
 • 29. Madarász 2012. július 09. 10:35
  „27. Én igyekszem minden szabályt betartani és ugyanezt várom el másoktól is.”
 • 28. Madarász 2012. július 09. 10:33
  „24. Nem a kerékpár útról van szó, hanem a járdáról, ahol semmi keresnivalója a biciklisnek, mert a helye a kerékpár úton, vagy az úttest menetirány szerinti jobb oldalán van (nem a balon, mert nagyon sok fordítva közlekedik ott is...)! A járdán semmi keresnivalójuk, vegyék végre tudomásul!

  25. Én át szoktam engedni a körforgalomnál is a szépen szabályosan várakozó biciklist, kár, hogy ritka, mint a fehér holló... Ha ez megnyugtat, a szabálytalankodó autós, gyalogos, egyéb járművel közlekedő éppúgy irritál, mint a lökött biciklisek, csak a többiből arányaiban kevesebb a szabálytalan, míg a biciklisekből 10-ből egy tudja, hol és hogyan kell közlekednie, ez pedig katasztrofális és balesetveszélyes még egymásra nézve is!

  23. Na persze! Aztán a hülyéje továbbra is abban a tévhitben fog közlekedni, hogy elsőbbsége van, míg ki nem vasalja valaki... Inkább a szabályok megismertetését és betartatását kéne forszírozni, nem megmagyarázni és védeni a sok hülye szabálytalankodót.
  A dolog nagyon egyszerű, le kell szállni, át kell tolni és máris elsőbbséged van, még bukdácsolni sem kell.
  Mi lenne, ha az autósok sem figyelnék, hogy a körforgalomba ki hajthat be először? Persze sajnos van néhány ilyen barom is... Vagy figyelmen kívül hagynák a piros lámpát, mert baromira sietős dolguk van? Baleset és káosz lenne a vége, ha mindenki így közlekedne, mint amit a biciklisek megengednek maguknak és még képesek itt is megmagyarázni, hogy ők juszt se tartják be a szabályokat! Remélem a rendőrség is olvassa...”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magángyűjteményből nyílik tárlat Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese és felesége képzőművészeti magángyűjteményéből… Tovább olvasom