Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Biciklist gázoltak Nagyszentjános és Gönyű között

Nagyszentjános, Gönyű - Belehalt sérüléseibe az a kerékpáros, akit Nagyszentjános és Gönyű között gázolt el szerda reggel egy Daewoo.

A rendőrség szóvivője a kisalfold.hu-nak elmondta, a kerékpáros Gönyűről Nagyszentjános felé kerekezett, amikor a szemből érkező autós, eddig tisztázatlan ok miatt, a padkára vezette a Daewoo-t, majd balra rántotta a kormányt, és oldalról gázolta el a kerékpárost.

Korábban

A helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni az elgázolt 66 éves gönyűi férfin.

A rendőrségtől kapott tájékoztatást szerint a Daewoo-t egy nagyszentjánosi nő vezette.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. Mona21 2008. szeptember 11. 13:04
  „Így van Udi! Eddig sem azt kérték az emberek, hogy hozzanak le egy csillagot az égről és ezután se azt fogják, csupán azt, hogy biztonságossabban ingázhasson az ember a két falu között. Ennyi... és mivel nem olyan hosszú ez a szakasz, szerintem ez nem olyan óriási kérés! De persze, az igaz, hogy figyelmesen kell vezetni... ezen nincs mit vitatni.”
 • 33. Udi 2008. szeptember 11. 11:26
  „Szunyog, mianmar72!
  De igen, az úttal kell tenni valamit. Miért? Mert a fejekkel nem megy... Sajna ez van, a közlekedési "kultúránk" még jó ideig balkáni lesz... A vezetők egy része a szabályok szigorítása esetén sem azt nézi, hogyan tarthatná be azokat, hanem hogy/hol lehet megkerülni őket.”
 • 32. Udi 2008. szeptember 11. 11:22
  „Mona21!
  Azért párszor Te is leírtad, hogy a legnagyobb baj a keskeny út. A hülyeséget meg nem lehet kivédeni, mindegy, melyik oldalon van...
  Tehát még egyszer a véleményem: az út legyen szélesebb, újabb (=jobb minőségű), akkor a "véletlen" előfordulásnak is kisebb az esélye.
  Amellett, hogy sajnálom a férfit, az autóvezető nőt is, az ilyet nem könnyű feldolgozni...”
 • 31. Gab2000 2008. szeptember 11. 09:52
  „Tisztelt Harcona Marcos !

  Mai hatályos kresz ezeket írja:

  3) Ha az ,,Egyirányú forgalmú út" jelzőtáblák (104. és 105. ábra) alatt elhelyezett kiegészítő táblán (105/a. ábra) autóbuszt és/vagy kerékpárt mutató ábra jelenik meg, az úttesten kijelölt kerékpársávon a kerékpáros vagy az autóbusz forgalmi sávon az autóbusz - a jelzőtáblán megjelölt iránnyal szemben - közlekedhet.

  - az egyirányú forgalmú úton kijelölt kerékpársáv kivételével - az úttest menetirány szerinti jobb oldalának haladási irányával azonos irányban.

  Az autóbuszöblöt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodó sávot, a gyorsító és lassító sávot, valamint a kerékpársávot a (2) bekezdésben említett jobbra tartási, illetőleg az úttest jobb szélén való haladási kötelezettség szempontjából figyelmen kívül kell hagyni. A kerékpársávon csak kerékpárral szabad közlekedni - az egyirányú forgalmú úton kijelölt kerékpársáv kivételével - az úttest menetirány szerinti jobb oldalának haladási irányával azonos irányban.

  Akkor miről is van szó ahol a tábla megengedi és nem mindenhol.”
 • 30. mianmar72 2008. szeptember 10. 21:39
  „Az út nem hibás! Szerintem is gyorshajtás volt, ezen a szakaszon tényleg ésszel kell menni a sok kanyar miatt, de ha normálisan vezetsz bármi előtt meg tudsz állni vagy bármit (és bárkit) ki tudsz kerülni.
  Mi kell még, hogy megjegyezzék már: az autón fék is van!!!!
  (egyébként gyakran járok én is ezen az úton autóval)”
 • 29. Szunyog 2008. szeptember 10. 21:24
  „Nem csak az úttal kéne valamit tenni.Nem lenne rossz ha néha nem tövig nyomnák a gázpedált.Ez főleg a kamionosokra vonatkozik.Jó lenne ha a tisztelt hatóság gyakrabban jönne felénk,mielőtt még több hasnló vagy több baleset lenne nemcsak falun kívűl,de belül is”
 • 28. Mona21 2008. szeptember 10. 21:13
  „karja1967!

  Persze, ebben igazad van, hogy ettől még lehet biztonságosan közlekedni. Sőt... Csak tudod, mindenki a jobbat szeretné maga körül, szóval egyértelmű, hogy örülne neki a falu ha kezdenének valamit az úttal.”
 • 27. karaj1967 2008. szeptember 10. 20:49
  „Én igazat adok neked,mert valoban rosszak az utak és ezen a szakaszon nem az első halálos baleset történt. De az is igaz hogy rossz utak ellenére még lehetne biztonságossan közlekedni.”
 • 26. Mona21 2008. szeptember 10. 20:13
  „Pfff. Ezt inkább hagyjuk, mert már nagyon eltértünk a témától. Azért az biztos, akik mindennap használják ezt az utat igazat adnak nekem...”
 • 25. karaj1967 2008. szeptember 10. 19:23
  „Üdv minden hozzászolonak!!! Az elhunytat Én szállitottam el a baleset helyszinéről. Hogy kivolt a hibás azt majd a hatoságok eldöntik mert ez az Ő dolguk. Tény viszont az hogy a kocsi kisodrodott és a kerékpáros rosszkor volt rosszhelyen. A véletlenek sora döntött igy. Pont ugy mint csanakon a vascsőves balesetnél. Nem mindig az utakat kell hibáztatni. Mi emberek gondolkodo lények vagyunk,de ez nem mindig tükrözödik az utakon és a hétköznapjainkba.”
 • 24. Blaze 2008. szeptember 10. 17:53
  „Mona21!

  Meg további többszáz úton is változtatni kell, ami vagy keskeny lett hírtelen, vagy tele van kátyuval, mintha a Brit Légierő nem is 45-ben bombázott volna erre, hanem az elmúlt pár évben. Aztán nehogy ebbe is belekössön valaki, hogy az 44-ben volt.

  Zoli74!

  Igazad van! Tényleg előfordulhat, hogy nem mentem arra 24 tonnás kamion után, mert sosem mértem az előttem haladó súlyát. Viszont ennek mi a fene köze van ahhoz, hogy egy felelőtlen autós keresztülmegy egy 66 éves biciklistán?”
 • 23. zoli74 2008. szeptember 10. 15:31
  „Tisztelt Blaze!
  Szerintem Te még nem mentél ezen az úton egy 24 tonnás kamion után,ami teljessen tele van pakolva.Amikor a kamion hátulja lemegy az útpadkára(mert a két kamion nem fér el egymás mellett)akkor nem lennék kerékpáros.A kikötő építésével egyidejűleg a kamion forgalom is megerősödött,és ez tény.”
 • 22. Mona21 2008. szeptember 10. 14:46
  „Akármi is történt, és akármi is fog történni egy BIZTOS azon úton valamilyen módon változtatni kell!!!”
 • 21. Blaze 2008. szeptember 10. 14:36
  „Azért annyira nem keskeny. Meg ott a középső pedál is.....”
 • 20. Mona21 2008. szeptember 10. 14:25
  „Blaze.
  Az igazság az, hogy a hölgy nem rég költözött ide a faluba. Persze ez nem kifogás. Csak tudod, mikor a szembeforgalom egy pl.: 24 tonnás kamion, az ember kétszer is meggondolja hogy mit csináljon, szóval tényleg nagyon keskeny ez az út...”
 • 19. Blaze 2008. szeptember 10. 14:20
  „Mona21!

  Tényleg rég jártam arra, így nem emlékszem pontosan, hogy mennyi és milyen kanyar van az úton. Ráadásul azt sem tudom, hogy pontosan hol történt a baleset. Viszont aki jól ismeri a szakaszt, az valószínüleg azt is tudja, hogy mennyire veszélyes, tehát ennek megfelelően különös figyelmet fordít rá, hogy ne a padkán menjen, ne a szembe sávba, stb. Ha nem így tesz, akkor elvileg már eleve vét a KRESZ szabályainak, mert nem a látási és útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett.”
 • 18. Mona21 2008. szeptember 10. 14:06
  „Blaze!

  Igazad van, meghalt egy ember :( De, az kanyar amire Te emlékszel az jóval odébb´ van tehát az már nem zavarhatta az sofőrt, és ha szélesítettek volna az úton vagy legalább a padkát megcsinálták volna, máris nem dobja meg az autót... Bocsi, de Édesapám szinte minden nap átbiciklizik a nővéremhez Gönyűre és ezért is érint ilyen mélyen ez a dolog, na meg persze amióta már könyörög a falu egy bicikli útért.... Pfff. :S”
 • 17. Blaze 2008. szeptember 10. 14:00
  „Sziasztok vitatkozó Fórumosok!

  Szerintem ez totálisan meddő vita, hiszen az autósok és biciklisek egy része akkor is fúj a másikra, ha csak meglátja a járműve mellett. Ez a hír egy 66 éves ember haláláról szól és nem arról, hogy hol van bicikliút és hol nincs. Egy biztos, felelőségteljes autós nem vágja a kanyart, ha nem látja be rendesen a sávokat, tehát ezen a szakaszon szigorúan a saját oldalán vezet. Igaz, hogy rég jártam arra, de emlékeim szerint tényleg végig fák, bokrok kísérik az utat mindkét oldalon. A kanyargás is rémlik, tehát ilyen helyen, még ha ismerős is a sofőr, óvatosan illik menni. Ha meg szokványos a biciklis forgalom, akkor különösen figyelni kell. Én is ezt teszem minden egyes alkalommal, amikor a 81-es főúton Töltéstava és Táplánypuszta között közlekedem. Tíz esetből kilencszer nincs biciklista, de egyszer van. Ez így volt régen is, tehát erre a mai napig figyelek. Ezt azért egy helyi lakosnak illik tudni, tehát már eleve hibás az autós, ha a kanyarokba olyan sebességgel hajt be, hogy a belátható szakaszon megállni nem tud. Nem véletlenül találták ki a kanyar előjelző táblát. Mivel a hír szerint a szembe sávban haladt a kerékpáros, gondolom az autónak semmi keresnivalója nem volt ott.”
 • 16. Mona21 2008. szeptember 10. 13:42
  „Udi!
  Nem tudom, hogy Te jártál e ezen az úton, Én nagyszentjánosi vagyok úgyh szinte mindennap megteszem ezt a távot, hol autóval, hol biciklivel és tényleg rohadt veszélyes. Csak egyszer próbáldd ki, és máris rájössz, hogy miről is beszélek...”
 • 15. Udi 2008. szeptember 10. 12:43
  „Bicikliutat? Minek? Győrben az is van elég, mégsem használják a biciklisek (pl. Ipari park, körforgalmak, stb.)...
  Inkább az utakat újítsák-szélesítsék a pénzből és mind autós, mind kerékpáros haladjon rajta szabályosan.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szülői odafigyeléssel kivédhető az internetes pedofília

Magyarország - Az internet a kimeríthetetlen lehetőségek tárháza az aberrált felnőttek számára.… Tovább olvasom