Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Bibliát és kaviárt foglaltak le a pénzügyőrök Hegyeshalomban

Hegyeshalom - Egy ukrán kisbuszban egy értékes ortodox bibliát és tíz üveg fekete kaviárt találtak a pénzügyőrök. Ezek eredetét a sofőr nem tudta igazolni, a szállításhoz nem rendelkezett a szükséges engedélyekkel.
A győri Fővámhivatal Mélységi Ellenőrző Csoportja a hegyeshalmi átkelőhelyen egy ukrán honosságú kisbuszt ellenőriztek. Az utas és csomagtér vizsgálata során egy táskából ciril írással ellátott – a könyvön szereplő dátum szerint 1823-ban készített - ortodox biblia került elő. A további vizsgálat során a kalaptartón elhelyezett reklámtáskában még 10 üveg fekete kaviárt találtak a pénzügyőrök. A gépkocsivezető a biblia és a kaviár eredetét hitelt érdemlően igazolni nem tudta. A szakhatóságok előzetes véleménye szerint a biblia a kulturális javak körébe, míg a kaviár, mint fokozottan védett tokhal fekete ikrája a CITES egyezmény hatálya alá tartozik, így azok kiviteléhez, illetve behozatalához engedély szükséges, amellyel a sofőr szintén nem rendelkezett.

A fővámhivatal a több egy millió forint értékű kaviárt, és a 200.000 Ft. értékűre becsült bibliát lefoglalta, és az ügyben – természetkárosítás, visszaélés kulturális javakkal és csempészet bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - a sofőr ellen eljárást indított.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyolcosztályos gimnáziumi képzésről a Kazinczyban

A nyolc évfolyamos gimnáziumi képzésről tartanak tájékoztatót a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban … Tovább olvasom