Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Bezárt a bazár, a bácsai

Végleg bezárt: a tulajdonosnak más szándékai vannak, az árusoknak menniük kell.

A tervben egy 2880 négyzetméter területű rehabilitációs központ szerepel teniszpályákkal, oxigénnel dúsított kádfürdővel, a műfüves terület mellett egy tizenhárom szobás panzióval, fitneszétteremmel.
Mintegy nyolcszázmillió forintos beruházásra készül a tulajdonos a győr-bácsai piac helyén. Ebből az is következik, hogy a kereskedőknek nem tudunk más hírrel szolgálni: a piac valóban bezárt, méghozzá végleg. Helyette egy sport-, egészségügyi, rehabilitációs és relaxációs központ épül.
 
„Engedély hiányában a piac megszűnt" – hirdette a festékkel felfirkált felirat vasárnap reggel a győr-bácsai piac kapuján. Arra mindenki azonnal rájött, hogy ez nem hatósági tájékoztatás, annak ugyanis elég kezdetleges volna. Azt azonban máig nem tudja senki, beleértve számos hivatalos szervet, hogy kinyit-e vasárnap a piac. Sőt, Bárány István bácsai képviselő éppen arról tájékoztatott, hogy az üzemeltető – akinek működési engedélyét hiányosságok miatt már korábban bevonták – éppen most, jövő hétfőn kapta volna meg a szakhatóságok által felülvizsgált engedélyt. Igen ám, csakhogy a terület bezárásáról nem a városházán és nem is valamelyik hatósági irodán döntöttek. A lakatot a tulajdonos rakta ki, mégpedig azért, mert véget vetett a pia-
cozásnak.

Mielőtt az okokra rátérünk, közvetítenünk illik a piac mintegy száz eladója, a vevők, valamint a tulajdonos között azzal kapcsolatban, hogy vajon valóban ez a vasárnap reggel felfedezett felirat volt-e az egyetlen tálalási módja a bezárásnak? Horváth Ferenc, az Első Győri Sport Klub Kft. projektmenedzsere elmondta: már az ősszel, s azóta többször is felszólították az üzemeltetőt, hogy függessze fel tevékenységét a területen, mert nincs rá engedélye. Lakatot is raktak a kapura, de valaki lefűrészelte.

A bácsai piac területén ugyanis egy 2880 négyzetméter területű rehabilitációs központot hoz létre az Első Győri Sport Klub, Horváth Ferenc szerint a tervek már decemberben túlestek az első zsűrizésen, s a második – május 2-i – felülvizsgálat után azonnal elkezdik az építkezést. A novemberben határozottan e célra létrahozott kft. tervei szerint a sport- és szabadidős központban működne három teniszpálya, s egy, az egész világon egyedülálló, oxigénnel dúsított kádfürdő, amely az egész település regenerálódását szolgálja, sőt, az onkológiai betegek rehabilitációjára is alkalmas. A műfüves terület mellett a beépített részen egy tizenhárom szobás panziót nyitnak, kávéházzal, fitneszétteremmel. A kétütemű beruházás második felében egy teljes uszodát kívánnak létrehozni, öltözőkkel, s akkor végeznék el a terület parkosítását is. Horváth Ferenc elmondta: a nyolcszázmillió forintos beruházás másfél éven belül elkészül, s az építkezésről szívesen tájékoztatja a nagyközönséget a sajtón keresztül. De az eredeti kérdésre – hogy kinyit-e „a helyhez méltatlan és eddig is engedély nélkül működő" piac – a válasza határozott „nem".

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dupla sávszélesség, új csomagok

ViDaNet: május 1-jétől Koroncón és Gönyűn is elérhető lesz a világháló a kábelhálózaton. Tovább olvasom