Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

'Bevetésből' érkeztek a gépszemlére

Győr - A gépek egy része már „bevetésből” érkezett a tegnap reggeli gépszemlére: csütörtök éjjel, péntek hajnalban több helyen sózni kellett, fagyott a hidakon, felüljárókon.
A hóügyeleti szemle minden évben „veszélyes pont" – mondta a tegnap reggeli eseményen (amelyen jelen volt Borkai Zsolt polgármester és Németh Zoltán alpolgármester is) Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Bármennyire is mondják, hogy felkészültek feladatukra anyaggal, technikával, szakmai tudással, a téli, szélsőségekkel is járó időjárásban nem lehet egyszerre mind a 130 ezer városlakó s a naponta ide bejáró ember kedvére, kényelmére tenni.

Szemlén: A téli munkákat szigorúan pontos program szerint végzik a megyeszékhely útjain. Fotó: Krizsán Csaba

A tömegközlekedés, az emberi élet és a vagyonvédelem: ezek az elsődleges szempontok a téli munkában. Ha ehhez kevés a Komszol ereje, akkor lép be a katasztrófavédelem. Olyan időre, mint ami szerencsére elég régen, 1987. január 17-én volt, s hosszú időre megbénult a város közlekedése, képtelenség felkészülni.

A tegnapi gépszemlére meghívták a Komszollal szerződésben álló alvállalkozókat is. A téli munkák zömét ők végzik a külső kerületekben. Kovács Barnabás szerint erre azért van szükség, hogy ne kelljen várni, amíg a városból kijutnak a gépek, hanem helyben, azonnal lehessen ekézni, mielőtt még a járművek letapossák a havat, s aztán már csak olvasztással lehet eltávolítani. Számítások szerint a győri tömegközlekedés biztosítása 120 tonna, a lakóutcák síkmentesítése 400 tonna sót emészt fel...

A Komszol igen alapos programot dolgozott ki a téli időszak teendőire, ennek egy példányát tegnap a polgármester is megkapta. „Mellékletként" az előző éjszakáról szóló részletes jelentést is.
A cég gépei rádiótelefonnal és műholdas helymeghatározóval felszereltek, digitális térképen követhető, merre járnak, azonnal irányíthatók.
Nagy Csaba szóvivő még arról tájékoztatta lapunkat, hogy nagy figyelmet fordítanak a lakók és az autósok tájékoztatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műjégpálya lesz a Széchenyi téren

Győr - A karácsonyi gyertyagyújtással kezdődik november 30-án a Városház téren a hagyományos Győri… Tovább olvasom