Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Beugratós érettségi - Videóval

A diákok szerint a magyar érettségi nem volt túl nehéz, de az „érvelés" téma beugratós volt. A matematika nehézségéről megoszlanak a vélemények, de a diákok inkább úgy érzik nehezebb volt, mint a tavalyi.
Nézze meg videónkat!
A győri Bercsényi-iskolában írta az érettségit Ádám, aki elmondta, hogy szerinte nehezebb volt az idei érettségi feladatsor, mint a tavalyi. A matematika érettségiből a kamatos kamat számítására vonatkozó feladatot nem oldotta meg, a többit igen. Úgy érzi, a feladatsor első részében az algebrai feladatok jól sikerültek.

A fertődi Porpáczy Aladár Kertészeti Szakközépiskola tanulója Annamária, aki a mai matematika érettségiről annyit mondott: "Nem tenném ki az ablakba". Emelt szintű érettségit írt, ahol a legnehezebb feladatnak azt nevezte meg, amelyik valószínűségszámításra épült és különböző színű golyók kiválasztásáról szólt. A koordináta-geometriás feladatot és a sütivagdosós feladatot egyszerűnek találta. A magyar érettségivel kapcsolatban kiemelte, hogy a szövegértési feladatnál eléggé kevés volt a hely, a három feladat közül pedig a Petelei-novella volt számára a legszimpatikusabb.

Gábor és Ádám Győrben, a Hildben érettségiznek. A magyar írásbelik közül mindketten az érvelést választották. Gábor elmondta, hogy az időt kevésnek találta, főként a szövegértési feladat esetén. Matematikából Ádám az idei feladatsort könnyűnek, Gábor közepesnek ítélte. Mindketten az utolsó, valószínűségszámítási feladatot hagyták ki.

Érettségizők a Hildben. Fotó H. Baranyai Edina
Érettségizők a Hildben. Fotó H. Baranyai Edina


A Kisalfold.hu-nak a győri Móra Ferenc Középiskola végzős diákjai közvetlenül a matematika érettségi után nyilatkoztak. Szerintük a magyar nem volt nehéz, de némelyik feladat becsapósnak találták; egyesek szerint a matematika bonyolultabb volt mint a tavalyi, de erről eltértek a vélemények.


Videó a helyszínről: Cseh Róbert

Olvasóink írták

  • 2. kicsibe 2008. május 09. 13:20
    „Szerintem megoldhatóak voltak a matek feladatok, csak némelyik furán volt megfogalmazva...! Mi nagyon rossza helyzetben voltunk, mert a matek tanárunk nem adta le rendesen az anyagot, nem segített felkészülni, így teljesen magunkra voltunk utalva.
    Remélem sikerült!:))”
  • 1. érett? 2008. május 06. 13:55
    „A matek eleje még csak-csak, de a második rész szerintem nehéz volt. Olyan dolgok voltak benne amire óraszám sem sok volt, ennél sokkal többet tanultunk olyanokról, amit itt meg sem említettek.A magyar novella elemzés része jó volt, remélem javításkor is ezt gondolják :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh-könyv titkos történetekkel

Győr - Nyomtatásban most először olvasható, korábban „titkos vagy elhallgatott" történetek,… Tovább olvasom