Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Bettyék még egy hónapot nyertek: maradhatnak a kollégiumban

Még egy hónapig biztosan van fedél annak a győri párnak a feje fölött, akik egy sátorban éltek napokig Marcalváros II-n július végén.

A nehéz anyagi helyzetbe került fiataloknak egy győri kollégium nyújtott nyár közepén segítő jobbot: augusztus 25-ig beköltözhettek az intézménybe.

Nos, augusztus 25-e szerdán elmúlt, de a kollégium igazgatója még egy hónappal meghosszabbította ezt az időpontot. Mindez azt jelenti, hogy szeptember végéig biztosan van hol laknia Bettynek és Krisztiánnak.


Betty és Krisztián a győri kollégiumban. Fotó: Marcali Gábor.
Betty és Krisztián a győri kollégiumban. Fotó: Marcali Gábor.


"Egy hónap alatt remélhetőleg össze tudunk gyűjteni annyit pénzt, hogy kivegyünk egy kisebb szállást"

Szabóné Betty elmondása szerint hamarosan munkába tud állni.

"Egy közhivatalban a napokban kezdek takarítónőként. Azért örülünk nagyon annak, hogy még egy hónapot kaptunk ebben a győri kollégiumban, mert így egy hónap alatt remélhetőleg össze tudunk gyűjteni annyit pénzt, hogy kivegyünk egy kisebb szállást" – közölte Betty.

Majd hozzátette: "az utóbbi hetekben rengetegen segítettek rajtunk, mindenkinek meg szeretném köszönni mindezt".

A győri pár hétfőn beadta a kérvényét az önkormányzatnál egy szociális bérlakásra is.

Ismerik a lakásügyi osztályon Bettyék ügyét

"Tudunk és ismerjük Szabó Krisztián és felesége ügyét, s azt szeretném hangsúlyozni, hogy munkatársaim már azelőtt foglalkoztak velük, mielőtt sátorba kényszerültek Marcalváros II-n" – mondta a kisalfold.hu-nak Páternoszter Piroska, a győri önkormányzat népjóléti osztályának vezetője.

"Minden egyes lakás megítélésénél sarkalatos pontként kezeljük, hogy a bérlők a későbbiekben fenn tudják tartani az otthont, tudják fizetni a számlákat, s ehhez elengedhetetlenül fontos munkába állni.

Bettynek és Krisztiánnak véleményem szerint sokkal szorosabb kapcsolatot kellene kialakítaniuk szociális munkásokkal, akik sok mindenben segítséget tudnának nyújtani számukra" – tette hozzá Páternoszter Piroska.

Saját lábukra kell állniuk a fiataloknak

"Azt mindenképp el kell még mondanom, hogy rengeteg rászoruló család van Győrben, egymásután állnak sorban 3-4 gyermekes családok szociális bérlakásokért, miközben ezeknek az otthonoknak a száma véges, s ezért nem tudunk bérlakást biztosítani minden egyes kérelmezőnek" – zárta szavait Páternoszter Piroska.

Egy biztos: Bettynek és Krisztiánnak hamarosan a saját lábukra kell állniuk, meg kell tanulniuk felelősséget vállalniuk minden egyes döntésükért, hisz napjaink világában mindenki csak saját erejéből juthat egyről a kettőre – mások segítsége nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kommandósok lepték el Győrt - galéria

Miután egy konvojt megtámadtak, a védett személyt a kommandósok mentették ki szerdán a győri… Tovább olvasom