Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Betörtek az állatmenhelyre

Öt férfi és egy nő tört be a bőnyi Csizmás Kandúr Alapítványba portájára, hogy magukhoz vegyenek egy elkóborolt ebet.
Éva Rhodes, a bőnyi Csizmás Kandúr Alapítvány vezetője régóta foglalkozik állatmentéssel, csütörtökön mégis sokkoló meglepetésben volt része. Öt férfi és egy nő tört be a portájára, hogy magukhoz vegyék a fellelt kutyát.

Történt, hogy a menhely pártfogásába vett kutyának egyszerre két gazdája is akadt. A Mosonmagyaróváron elkóborolt ebet legalább egy hónapja hirdették már az állatvédő alapítvány internetes honlapján, amikor új gazda jelentkezett érte. Amint megállapodtak vele az átadás feltételeiről, hirtelen előkerült a „régi" tulajdonos... Az ezt követő vitát részletezni nem érdemes, a lényeg, hogy Éva Rhodes a régi gazdinak kikötötte: elveszett kutyája csak abban az esetben kerülhet hozzá vissza, ha gondoskodik róla, hogy ismételten ne kerülhessen az utcára.


– Ez a magyar törvények szerint egy jó kerítést jelent, vagy egy kennelt, a legrosszabb esetben láncot, ám ez utóbbi megoldásnak a Csizmás Kandúr egyáltalán nem híve – mondta el a menhely vezetője.
Éva Rhodes az eset nyomán jogi szakértőkkel, állatvédőkkel konzultálva arra az elhatározásra jutott, hogy a viták kiküszöbölésére részletes működési szabályzatot készítenek az alapítványnak. A szabályzat szerint visszaadás előtt a kutya „régi" gazdája a területileg illetékes állatorvossal köteles igazoltatni, hogy gondoskodott az eb megfelelő tartási körülményeiről.

– A gyepmesteri telepen a befogott állatot elaltatás előtt két hétig kötelesek tartani. Nálunk ez a kutya több mint öt hetet tartózkodott, tehát eredeti tulajdonosai megköszönhetnék nekünk, hogy egyáltalán még életben van – hangoztatta a menhely vezetője. – Ehelyett minősíthetetlen hangon követelték vissza az állatot, csütörtökön pedig egyszerűen rám törték a kaput, megfenyegettek, behatoltak az állatmenhelyre és a német juhászt önhatalmúlag elvitték.

Éva Rhodes az esetet azonnal jelentette a rendőrségnek, a Kisalföld éppen a helyszínelési eljárás közben ért a bőny-szőlőhegyi intézményhez. A rendőr-főkapitányság központjában elmondták, a nyomokat rögzítették, és az ügyben önbíráskodás miatt indítanak eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az eredeti Országzászlóra

Hatezer győri kérte, de a közgyűlés többsége nem hajlandó visszaállítani az eredeti Országzászló emlékművet, mondván, hogy az provokatív lenne, és politikai indulatokat gerjesztene – derült ki a csütörtöki ülésen. a polgármester úgy fogalmazott, nem célszerű a város közterületeit „teletűzdelni” mások érzékenységét sértő szoborkompozíciókkal. Tovább olvasom