Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Betörő nagybácsi vezetésével indultak lopni a Bakonyalján

Egy notórius betörőt sikerült közösen elkapniuk Győr-Moson-Sopron és Veszprémi megyei körzeti megbízottaknak a Bakonyalján. Az elkövető - utazó bűnözőként - a pannonhalmi kistérségben is járt "portyázni".

"Nem becsülte meg a szabadságát az a 44 éves Bakonyalján lakó férfi, aki 2010. március 10-én szabadult előzetes letartóztatásából, melyet a bíróság lakhelyelhagyási tilalomra változtatott át" - közölte a kisalfold.hu-val Nagy Ákos főhadnagy, a pápai rendőrság bűnügyi osztályvezetője.

Ugodi és pápateszéri presszó, valamint egy vaszari kocsma volt a betörés célpontja

"Ez utóbbi kényszerintézkedés szabályait többször is megszegve, illetőleg a Pápai Rendőrkapitányságon történő jelentkezési kötelezettségét figyelmen kívül hagyva B. Sándor már március végén betöréses lopássorozatba kezdett.

Ennek során egy ugodi büfébe, egy pápateszéri presszóba, és egy vaszari kocsmába tört be az éjszakai órákban, mely helyszínekről készpénzt szeszesitalokat, dohányárut és édességeket tulajdonított el összesen közel 350 ezer forint értékben" - folytatta a főhadnagy.

"Kezdetben szerencséje volt, személye, valamint két fiatalkorú, illetőleg egy éppen csak hogy felnőtt korú unokaöccse sokáig nem került a pápai rendőrök látókörébe.

"B. Sándor utazó bűnözőként a kisbéri, a pannonhalmi és a zirci kistérségekben is követett el betöréses lopásokat"

Tapasztalatlan rokonait B. Sándor különböző felállásokban vonta be az általa kitervelt bűncselekményekbe. Utóbbiak általában csak részfeladatokat kaptak, elsősorban figyelniük `kellett´, amíg a nagybácsi bent volt a betörések objektumaiban. A bűnelkövetők háborítatlansága azonban csak látszólagos volt.

A körzeti megbízottak - együttműködve a szomszédos megyékben szolgálatot teljesítő kollégáikkal - végül beazonosították az ismeretlen tetteseket.

B. Sándor utazó bűnözőként a kisbéri, a pannonhalmi és a zirci kistérségekben is követett el betöréses lopásokat, ezen bűncselekményeket az illetékes rendőrkapitányságok nyomozták.

A Pápai Rendőrkapitányságon lefolytatott büntetőeljárás a terhelt előzetes letartóztatásba helyezése mellett fejeződött be. A lakhelyelhagyási tilalom alkalmazásának esélyét a rokonait is tévútra vivő nagybácsi úgy tűnik, már eljátszotta" - tette hozzá a pápai rendőrság bűnügyi osztályvezetője. 

Példaértékű együttműködés a körzeti megbízottak között

A Győr-Moson-Sopron megyéhez tartozó bakonyszentlászlói körzeti megbízott, Molnár Krisztián rendőrtörzszászlós, valamint a Veszprém megyéhez tartozó csóti körzeti megbízott csoportban dolgozó Fűzfa László és Rák Szilárd rendőrtörzszászlós nagy segítséget nyújtottak a Pápai Rendőrkapitányság nyomozóinak a sértettek felkutatásában, illetve az elkövetők személyazonosságának pontos megállapításában.


Nyitóképünk fotóillusztráció!

Olvasóink írták

 • 3. reszegenisjozan 2011. március 07. 20:51
  „Balázs, most komolyan, te mit szívsz??? Vagy nem szívsz, és ez a baj???

  "betörések objektumaiban"
  "ezen bűncselekményeket az illetékes rendőrkapitányságok nyomozták"
  stb.

  Ilyen cikket én tudok írni, de nekem nem ez a munkám...”
 • 2. igazszó 2011. március 07. 14:14
  „"Écsi tragédia: betörtek az üresen maradt házba" olvasható a cikk, melyhez ott hozzászólni nem lehet, ugyan miért? Most ide kényszerülök írni többünk véleményét, hogy az illetékesek magukra ismerjenek, akiknek tenniük kellett volna ennek megelőzésére legalább a bűntudatig eljussanak!

  A vélemények ELTUSOLÁSÁNAK oka egyértelmű- mert félnek, hogy kiederül az igazság! Bizonyíthatóan felelőtlen intézkedés miatt fordulhatott elő! Ha egyszer a Kisalföldben megírták a tragédia pontos címét, hogy üres a lakás, hisz az egyetlen életbemaradt 17 éves gyermeket is kórházba szállították, és napokig benntartották, akkor az is tudható, hogy üresen maradt a lakás!
  Hol van a Kisalföld, rendőrség felelőssége, és hol van a ház biztonságos felügyelete, ház biztonságos lezárása? Kimentek a rendőrök nyomozni, aztán ezzel vége? Jó hogy a kapura nem írták ki, "lehet menni, ha kell valakinek valami"!
  Kiadták intézkedéseikkel, információjukkal ezt a családot, és szabad préda lehetőségét mintegy felajánlva az elvetemült rablóknak! Szép munka volt, lehet vele dicsekedni!
  "Mi őrzünk, védünk, és segítünk a bajbajutottaknak! " Akkor most kinek segítettek, és milyen büntetést kapnak azok, akik feladatukat nem teljesítették? Nehogy a rabló/k. elfogása esetén rendőri dicséretbe, pénzjutalomba részesüljenek ám, és munkájukat kiemelten hirdessék, mert ehhez az ügyhöz logika sem kellett volna, hisz meg is írták, nyilvánosság elé tárták a pontos lakcímet, képet a házról is, és arról is, hogy senki nincs a lakásban! Kiadtak minden információt a bűnözőknek terített asztalon!
  Ez a tettük többünk véleménye szerint rendőrségi mulasztás, hivatali intézkedés elmulasztása, bűncselekmény! Ismeretlen tettesek ellen kérjük a vizsgálatot, felelősségre vonni a mulasztást, elkövetőket megnevezve!”
 • 1. rommel 2011. március 07. 10:12
  „Ez is egy kisebbségi népmese.De vigyázzunk mert a végén még tananyag lehet a nemzetiségi iskolákban(esetleg nemzeti legenda üldözött szabadságharcos hősökkel........)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos csütörtök 2011: nézze meg a győri éttermek listáját!

Győrben és környékén 25 étterem vesz részt az idei Torkos Csütörtök akción. Ha még nem foglalt… Tovább olvasom