Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Betonozzák a hidat

Újabb látványos szakaszba ért az aluljáró építése: a Révai utca folytatásának hídját már betonozzák.
Újabb látványos szakaszba ért a győri Tihanyi úti aluljáró építése: ma elkezdik betonozni a Révai utca folytatásának hídját. A vasútépítési munkák túljutottak a nehezén.
Egyre többet lát a külső szemlélő is a Tihanyi úti aluljáró építéséből. A munkálatok megint fontos szakaszba jutottak. Bella Tamás, a kivitelező Strabag rt. területi igazgatója készséggel mutat meg mindent a helyszínen.

Visszatérnek a vonatok

Mint mondja, a vasúti munkálatok neheze már megvan. Egy sínpáron már az új hídon lehet közlekedni, s rövidesen (június másodikától) visszaállhat az eredeti forgalom, a vonatok az Eszperantó utcáról visszatérhetnek rendes „kerékvágásukba". Korrekt volt az együttműködés a vasútépítőkkel, akik most már a déli oldalról visszahozták a biztosítóberendezések kábelrengetegét, és éppen azon dolgoznak, hogy újabb elvágások nélkül milyen rend szerint helyezzék föld alá.

Már mélyül...

Ma már betonozzák a Révai utca meghosszabbításának alapfeltételét jelentő hidat. (A Révai utca az aluljáró felett folytatódik majd az Interspar előtti új csomópontig.) A Strabag szerződésbeli vállalása szerint igyekszik a költségtakarékosabb megoldásokat választani. Ez a híd például nem a levegőben készül, a földet (öt-hat méter mélyen) csak a megszilárdulás után szedik ki alóla. Maga a híd a már korábban megépített résfalon nyugszik.

Holnaptól ezen az északi oldalon megkezdődik a résfallal körülzárt részről a föld eltávolítása (pongyolán fogalmazva ebben a gödörben lesz majd az aluljáró). Ehhez egy adalék: az építés során összesen 40 ezer köbméter földet kell elszállítani a kijelölt sashegyi területre.
Ugyancsak az északi oldalon, a Révai utcai híd és a vasút között a megépült résfalakat, hogy a föld eltávolítása után be ne dőljenek, szó szerint „derekas" acélcsövekkel támasztották ki. Az aluljárónak erre a szakaszára kupolaszerű, fényáteresztő  tető kerül majd.
Érdemes megemlíteni, hogy jóval az útépítés előtt „kimentik" a közműveket, mert a hírek szerint, ha némi késéssel is, de
augusztusban-szeptemberben elkezdődik a kamarai székház mellett az Isis szálló építése.

Szervizút, híd délen is

A vasút déli oldalán nagy erővel dolgozik a réselőgép (sietnie kell vissza a budapesti 4-es metró építéséhez). A Szintézis-ház lakói türelemmel viselik a szó szerint az ablakok alatt zajló munkálatokat, tegnap délután lakógyűlésen is találkozhattak az építkezés vezetőivel. A résfalazás, közműkiváltások után június 20-án elkezdik egy szervizút építését, amely nemcsak a környék lakóinak közlekedését segíti, hanem visszaállhat majd a jelenleg a Zrínyi utcára terelt buszforgalom is. S hogy el ne felejtsük: ezen az oldalon is lesz egy híd, mert az Eszperantó utca folytatódik a Fészek Áruházig...

A déli oldalon semmi sem indokolja egyelőre a régészeti feltárásokat (az északi oldalon a rác temető leleteit mentették mostoha időjárási körülmények között is), a régészek itt csak megfigyelőként vannak jelen. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenötezres település lesz Győrújbarát?

Az elfogadás előtt álló rendezési terv elvileg lehetőséget ad Győrújbaráton újabb lakóterületek kialakítására, de ennek a helyiek nemigen örülnek. Lakossági fórumon mondták el véleményüket, ahol egyértelműen kiderült: szkeptikusak a terveket illetően, látva a meglévő problémákat. Tovább olvasom