Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Betonoszlopnak ütközött a Peugeot Győrben - fotók

"A Peugeot valószínűleg a csúszós utak miatt villanyoszlopnak csapódott a győri Mónus Illés úton" - írta Tudósítónk.

"A baleset 16 óra után pár percel történt a Mónus Illés út 19. szám előtt. A Peugeot a közeli virágüzlet felől érkezett és a csúszós utak miatt villanyoszlopnak csapódott" - írta Tudósítónk.
Fotó: Tudósító.
Fotó: Tudósító.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. kurbli 2012. február 12. 08:09
  „42. Vanderer, én is éppen így vagyok vele! Téli-nyári mindegyik lemezfelnin van, és fent vannak a dísztárcsák is.
  Más. Mivel sajnos még nem rendelkezik minden autós téligumival, feltételezem, hogy ott aznap már több nyárigumis autónak is sikerült úgy bekanyarodni, hogy nem hagyott látható nyomot maga után. Talán azért, mert ők tudták, nem az autó, és a nyárigumi, vagy az út okoz balesetet, hanem akinek a kezében a kormány van. Nem kellene mindig másban keresni a hibát. Megtörtént a baj, reméljük tanul belőle.”
 • 44. tegerilla 2012. február 11. 17:08
  „biztos forrásból tudom hogy téli gumi volt rajta erről ennyit, Jakabnéni te meg miért vagy olyan biztos hogy ez volt az a peugeot? biztos nagy autó szakértő vagy meg úgy nézem hogy itt mindenki .. ha nem tudod a rendszámát akkor is azt állítod hogy 100% ez volt az de mi alapon? utólag mindenki annyira okos milyen véletlen de ha te ültél volna az autóban akkor mi lett volna? lefogadom jogsid sincsen úgy könnyű magyarázni > jakabnéni”
 • 43. pappe 2012. február 10. 09:08
  „Egyébként meg mindegy , hogy mi mit hiszünk. A rendőrségi jelentésben biztosan szerepel, hogy a Peugeot-on milyen fajta gumi volt. Csak azt mi sosem fogjuk megtudni, mert a Kisalföld nem fog utánajárni. Ennyi. (Szvsz - a sok hozzászólás alapján - nyári gumi lehetett. Ez is ennyi.)”
 • 42. pappe 2012. február 10. 09:06
  „43-hoz: Régebbi hozzászólásomból idézek: (Mielőtt belekötnél ,nem azt írtam, hogy 100%-ban, csak azt, hogy az esetek nagy többségében!) Aki külön felnigarnitúrán tartja a téli-nyári abroncsokat, tehát nem csak a gumikat cserélteti az egyetlen felnigarnitúráján, azoknál a téligumis verzión nincs dísztárcsa. És -hidd el - igen sokan vannak így!”
 • 41. habitus 2012. február 10. 07:41
  „pappe mindent tud”
 • 40. Madarász 2012. február 09. 22:24
  „Pappe! Azért ekkora baromságot még nem hallottam, hogy a dísztárcsáról mondja meg valaki, milyen gumi van az autón. Képzeld, a gumicsere után szépen vissza is teszik a dísztárcsát a szervízben.”
 • 39. Vanderer 2012. február 09. 19:07
  „Azért ha sima gyári acélfelniket használok mindkét gumifajtával akkor felrakom a tárcsákat télen is.Jobban néz ki.”
 • 38. Peti85 2012. február 09. 18:53
  „39. pappe 2012.02.09. 16:54
  " Ahogyan a könnyűfém-felniről való fejtegetésed is megdőlt, hiszen ha jobban megnézed a képeket, a roncsolódott első keréken tisztán látszik a lemezfelni, ugyanis arról leröpült a dísztárcsa. Klasszikus téligumis autó viszont szintén látható a második képen. A háttérben álló szürke Skoda Oktávia tutira téli gumit "visel", hiszen azokat az esetek nagy többségében csak sima lemezfelnire szerelik, mindenféle dísztárcsa nélkül. (Mielőtt belekötnél ,nem azt írtam, hogy 100%-ban, csak azt, hogy az esetek nagy többségében!) "

  Igen...akkor félreérthető voltam...úgy értettem, hogy lehet könnyűfém felnin van neki a nyári és lemezen a téli... Tisztában vagyok melyik milyen felni :P Csak egy felvetés volt! ;)”
 • 37. Jakabnéni 2012. február 09. 17:25
  „38-hoz:Talán nincs több ilyen autó más rendszámmal? Mi alapján olyan biztos? Azért ez érdekelne...szerintem nem csak engem.
  Oké,ha érdekli,válaszolok.Mondjuk el kellene olvasni a hozzászólásomat,értelmezni,és csak utána froclizni...
  Mint korábban is írtam,tudom,hogy van a városban ilyen színű és ilyen típusú autó.Igaz,nem rendelkezem rendszámfelismerő képességgel,de megismerem ezt az autót.Többször láttam már a városban itt-ott,és az említett esetet is csak azért említettem,mert felismerni véltem azt az autót.Ha nem lennék biztos benne,nem szórakoztattam volna a fórumtársaimat a hozzászólásommal...:)”
 • 36. pappe 2012. február 09. 16:54
  „38-hoz: ha végigolvastad az összes kommentet és próbáltad azokat értelmezni, akkor minden jel szerint az történt, hogy a nagy valószínűséggel nyári gumin száguldozó autós, akit többen láttak a városban is "szánkózni", elvesztette uralmát a kocsi felett és egy olyan kanyarban, amelyet óránként tucatszám képesek normálisan bevenni az autósok, kisodródva nekicsattant a villanyoszlopnak, amelyik szemmel is láthatóan megdőlt. Ahogyan a könnyűfém-felniről való fejtegetésed is megdőlt, hiszen ha jobban megnézed a képeket, a roncsolódott első keréken tisztán látszik a lemezfelni, ugyanis arról leröpült a dísztárcsa. Klasszikus téligumis autó viszont szintén látható a második képen. A háttérben álló szürke Skoda Oktávia tutira téli gumit "visel", hiszen azokat az esetek nagy többségében csak sima lemezfelnire szerelik, mindenféle dísztárcsa nélkül. (Mielőtt belekötnél ,nem azt írtam, hogy 100%-ban, csak azt, hogy az esetek nagy többségében!) Egyébként, mint az első hozzászólások egyikében már megírtam, az eset után nem sokkal jártam arra (sőt a másik hasonló eset végét is láttam a kórházzal szemben) és merem állítani, hogy a téli gumival felszerelt Skodám (nem ami a képen van :-) a legcsekélyebb mértékben sem csúszott meg azon a szakaszon. Mint ahogy a forgalmas kereszteződés többi autója sem. Kivéve ezt a kis pirosat persze...”
 • 35. Peti85 2012. február 09. 16:05
  „32. Jakabnéni 2012.02.09. 12:10
  "Fenntartom az állításomat,miszerint többedmagammal ezt az autót láttam akkor este.Azt nem láttam,hogy ki vezette.
  Tudom,van még a városban ilyen színű,ilyen típusú autó.De határozottan állítom,ez volt az."

  Talán nincs több ilyen autó más rendszámmal? Mi alapján olyan biztos? Azért ez érdekelne...szerintem nem csak engem.

  36. pappe 2012.02.09. 14:39
  "Meg amit csak következtetek (és a képen látható dísztárcsák fentléte is arra enged következtetni), hogy nyári gumi volt a kerekeken."

  Na és mi van akkor ha a nyári gumik könnyűfém felnin vannak? Télire nem rakhat senki dísztárcsát, hogy ne a fekete felni legyen? Miénken is van, azaz volt míg el nem lopták róla... Ja de akkor a logika alapján a miénken is nyári gumi van, holott téli van rajta...érdekes.

  Fura felfogások vannak...”
 • 34. pappe 2012. február 09. 14:39
  „"A Peugeot valószínűleg a csúszós utak miatt villanyoszlopnak csapódott a győri Mónus Illés úton" - írta Tudósítónk" Nos ezt az előző hozzászólásokból összesített esettanulmány miatt egyértelműen cáfolom. Mármint, hogy a csúszós utak miatt történt. Abban a kanyarban akkor miért nem volt több hasonló baleset aznap délután? Plusz a szemtanúk a belvárosi esetről. Meg amit csak következtetek (és a képen látható dísztárcsák fentléte is arra enged következtetni), hogy nyári gumi volt a kerekeken. Ez - és a felelőtlen száguldozás eredménye a csett.”
 • 33. Jakabnéni 2012. február 09. 14:14
  „A Baross hídról is úgy jött le,lapultunk a Rába Hotel oldalánál,mert elsőre úgy tűnt,felszánkázik a járdára...”
 • 32. pindla 2012. február 09. 13:01
  „29. Vcop 2012.02.09. 10:02
  "A kanyarodás közben a letakarítatlan, rágyúrt ,ráfagyott út miatt a kocsi eleje megcsúszott."

  Nagyon felelősség-elhárító ez a megfogalmazás. Lehetne úgy is mondani, hogy az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség megválasztása miatt (relatív gyorshajtás miatt) csúszott meg a kocsi eleje.

  Amúgy biztos vagy a leírásodban? Csak mert a Nagy Imréről jobbra kisívben a Mónusra alapból nem lehet valami gyorsan kanyarodni, szűk az ív. Azon kívül pedig ez a villanyoszlop legalább 30 méterre van a kereszteződéstől. Magyarul már régen egyenesben kellett lennie, kigyorsítás közben. Ha így csúszik meg az orra, akkor az csak a figyelmetlenség miatt lehet. Mellesleg elég jól felgyorsíthatott azon a 30 méteres szakaszon a kanyarodás után hogyha ilyen erővel csattant a villanyoszlopnak. Ezek után sem látok nagyon olyan helyzetet, hogy miért is lett volna vétlen a hölgy a balesetben.”
 • 31. pappe 2012. február 09. 12:52
  „32-höz: kösz. Számomra így kerekedik a történet. Az igazságot úgysem fogjuk megtudni, mert soha, ismétlem SOHA nem jelentetnek itt olyan cikkeket, amelyek egy adott eset után ismertetnék a rendőrségi vizsgálatok eredményeit. Nem is tudom, hogy minek vannak rendőrségi szóvivők, ha a helyi újságírók soha nem kérdezik meg őket!”
 • 30. Jakabnéni 2012. február 09. 12:10
  „Fenntartom az állításomat,miszerint többedmagammal ezt az autót láttam akkor este.Azt nem láttam,hogy ki vezette.
  Tudom,van még a városban ilyen színű,ilyen típusú autó.De határozottan állítom,ez volt az.”
 • 29. pappe 2012. február 09. 10:15
  „29-hez: köszönjük a szemtanú jelentését. Sok dolog tisztázódott és hál´istennek az álló kocsisor megúszta, stb. Viszont ami nem tisztázódott még mindig, az a következő: gondolom NEM ez a piros kocsi volt az egyetlen aznap, sőt mondjuk abban az órában, aki a Nagy Imre útról - kis ívben - jobbra lekanyarodott a Mónusra. Kíváncsi lennék, hogy mások is megcsúsztak-e? Vagy milyen tempóban érkezett a hölgy (esetleg még át akart slisszolni a sárgára váltó lámpán)? Milyen fajta abroncsok volta a Peugeot-on? Tényleg ugyanezt a kocsit látta-e egy előzőekben hozzászóló, aki szerint a "városban száguldozott"? Szóval azért pár kérdés nyitott maradt számomra...”
 • 28. Madarász 2012. február 09. 10:11
  „29. A mi utcánkat sem takarították le, azzal tisztában kell lenni, hogy csúszik a megolvadt jeges hó és csak nagyon lassan szabad kanyarodni. Ha nem lett volna relatíve nagy a sebesség az útviszonyokhoz képest, akkor az autó sem törik ennyire össze.”
 • 27. Vcop 2012. február 09. 10:02
  „Tisztázzuk.
  Ott voltam, tudom.
  A peugot vezetője egy 40 -es hölgy volt, aki a Nagy Imréről érkezett, a Mónusra, a Lomnic utca irányából.
  Az alsóbb rendű utak állapotaímég ma is borzasztó.
  A kanyarodás közben a letakarítatlan, rágyúrt ,ráfagyott út miatt a kocsi eleje megcsúszott.

  pár cemtimétern múlt, hogy az nem a közlekedési lámpánál várakozó kocsisorba csakódott, ugyanis a hölgy talán ösztönből, vagy ijedségből korrigálni próbált, melynek a következménye a képen látható eredmény.
  Az oszlop egy Matávos (thome) oszlop.

  Az egészben két borzasztó dolog van:
  A felkészült közút kezelő, ill. Győrszol hagyag, gondatlan "munkavérgzése", valamint az a tény, hogy a balesetet szenvedett hölgy (de legyen akárki) segítségére, az ott várakozó kb. 30-40 személyből, csak egy uriember érzezte kötelességének az azonnali segítség nyújtást.”
 • 26. Jakabnéni 2012. február 09. 09:16
  „Na,most nem úszta meg a nagy vagány...
  (lásd lejjebb.9-es hsz.)”
45 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajléktalanokat mentettek a rendőrök a megyében

A rendőrök melegedőbe kísértek egy mosonmagyaróvári férfit. Sopronban egy üres telken, a szabad ég… Tovább olvasom