Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Betiltották a zenét a Kék Csillagban

Öttevény - A fiatalok öttevényi szórakozóhelyéről éjjel hazaindulók randalírozására panaszkodtak a közelben lakók, kezdeményezésükre a közigazgatási hivatal betiltotta a klubban a zenés rendezvényeket. Az ügy bíróságra került.

Az önkormányzat tulajdonában van az az épület Öttevényen, ami több mint egy évtizeddel ezelőtt még moziként működött. Napjainkban vállalkozó bérli és üzemelteti. Ott működteti a Kék Csillag Ifjúsági Klubot, aminek keretében főként vetélkedőket, diszkót is tartanak. Minderről lapunkat Király Péter polgármester tájékoztatta és azt is elmondta, hogy a közelben lakók panaszkodtak a szemét és a zaj miatt, főként arra, hogy éjjel nem tudnak pihenni a klub előtt gyülekezők, az onnan hazaindulók randalírozása miatt. Igaz, hogy mikor odaköltöztek már működött a klub, de korábban nem voltak ilyen zajosak az oda járók, az elmúlt egy évben kifogásolják néhányan a számukra zavaró kiabálást, sikítozást, motorzúgást. Ez is témája volt azoknak a fórumoknak, amit a faluvezető a helyi fiataloknak, érdekükben tartott és véleménye szerint sikerült is változást elérni: már nem hagynak maguk után közterületen rendetlenséget. A rendőrség azonban a lakosok hívására az elmúlt hetekben is többször kivonult a Kék Csillaghoz, előfordult, hogy öt autóval, tudtuk meg a faluvezetőtől, aki azt is elmondta: nagyon eldurvult a hangnem az egyik család és a fiatalok közt, egyáltalán nem nevezhető finomnak, ahogy odamondogatnak egymásnak.

– Mondhatni, bebetonozódtak az álláspontok, pedig kell a szórakozóhely a fiataloknak, de ugyanakkor a nyugalom is a lakosoknak, főként éjszaka. Érthető, hogy éjjel tizenegy után már aludni akarnak. Ugyanakkor magam és az egész képviselő-testület is elkötelezett amellett, hogy a falubeli fiatalok helyben szórakozhassanak, hogy ennek lehetőségét megteremtsük – szögezte le Király Péter, aki úgy véli, megoldás lenne a „kinti" zajra, azaz a fiatalok moziépületen kívüli magatartásának felügyelésére a helyi polgárőrség újraszervezése. A szórakozási lehetőség pedig szerinte a faluházban, a sportcsarnokban is adott, de azt ő is belátja, nagy szükség lenne egy többfunkciós intézményre Öttevényen. Erről legutóbb A nagy álom, a közösségi ház címmel írtunk május 21-i számunkban. Már többször adtak be pályázatot, hogy e szándékhoz anyagi támogatást kapjanak, de nem jártak sikerrel. A tervei készek, láthatók az otteveny.kisalfold.hu honlapon, ahol a polgármester a Mozi és környezete címmel a „zajproblémáról" is ír.

A lakossági bejelentések nyomán elfogultság miatt nem a helyi jegyző intézkedett, ugyanis a klub működtetője az egyik önkormányzati képviselő. Az ügyben a végső szót aztán fellebbezés nyomán a közigazgatási hivatal mondta ki: zenés, táncos eseményt nem lehet a Kék Csillagban tartani. Üzemeltetője, Fehérvári Károly ezért ott egyelőre csak zártkörű rendezvényeket szervez, de nem nyugszik bele a történtekbe, bíróságra vitte az ügyet. Szerinte példátlan a döntés, ami szinte csak egy család igényére tiltja be a zenét, holott nem is arra volt panasz, ami az épületen belül zajlott. Úgy érzi, annak érdekében, hogy kint ne legyen zaj, mindent megtett, pedig azért nem tartja magát felelősnek. Ha előfordult hangoskodás a mozi előtt az utcán, nagyon gyorsan intézkedett, hogy megszűnjön, viszont szerinte azt senki ne várja, hogy egyáltalán nem veszik észre a lakosok, ha hazaindulnak a fiatalok. Meggyőződése, hogy egy család eltúlozza a problémát, a zajhatást, vele tényleg elmérgesedett a fiatalok viszonya. Többször tárgyalt a panaszossal, mégsem jutott egyezségre, mert elmondása szerint a család mereven a bezáratáshoz ragaszkodik, most már azt se tűri, ha éjjel két ember a házuk előtt beszélget.

Olvasói SMS

Öttevényi fiatalok! Segítsünk abban, hogy ne zárják be az egyetlen olyan helyet a faluban, ahová a fiatalok eljárnak. Ne hagyjuk, hogy egy olyan ember csukassa be, aki két éve költözött ide, mikor tisztában volt vele, hogy szórakozóhely van vele szemben. A rendőrséget is folyton kihívogatja tiszta feleslegesen. Remélem, már egyszer ők is besokallnak a felesleges kivonulásokon és számlát nyomnak a kezükbe, akkor talán nem lesz minden szombaton rendőri felvonulás. Sajnálom a rendőröket, akik feleslegesen jönnek ki. Üzenem az új lakóknak: hagyják békén a fiatalokat és azokat is, akik szívesen járnak oda szórakozni. Nem fogjuk hagyni, hogy bezárassák a diszkót.
Volt öttevényi, aki még sokat szeretne ott vetélkedni és bulizni.

Olvasóink írták

65 hozzászólás
 • 65. Csőrmester 2008. szeptember 20. 16:49
  „kedves kukkerwilzon!
  mi az hogy mi a gáz liliomkárollyal?ne haragudj,de te igen alacsony IQ szinttel rendelkezhetsz!!!”
 • 64. kukkerwilson 2008. szeptember 14. 14:55
  „hali!

  Valaki röviden leír6ná, hogy mi volt a pénteki buli lényege.
  mi a gáz liliomkárollyal?”
 • 63. szeretem a zenét 2008. szeptember 13. 10:24
  „Karesz !

  Akarsz egyáltalán segíteni ezen az ügyön , vagy csak homokba dugod a fejed ??? A 12-i fórumon nem ezt láttuk , hogy valamit tenni akarsz a csend érdekében !!! Karesz !!! Most már nálad az igazi labda !!!! Üdv: Egy öttevényi fiatal aki szintén szeret szórakozni !!”
 • 62. segíteni akarok 2008. szeptember 13. 10:17
  „Kedves Hozzászólók !

  Köszönjük öttevény Polgármesterének , hogy zökkenőmentesen és eredményesen levezette és segítette immáron harmadszor a szeptember 12 -i fórumot ! Most már csak a Karesz hozzáállásán és szülők segíteni akarásán múlik ( természetesen a fiatalok is szükségesek ehhez) , hogy megmaradjon és működjön a hétvégi szórakozási lehetőség falunkban öttevényen ! Kovácséknak pedig köszönjük a pozitív hozzáállást ! Aláírás: Egy olyan öttevényi aki látja , hogy fejlődik Öttevény”
 • 61. kukkerwilson 2008. szeptember 11. 19:53
  „Tessék mondani valaki, hány órakor kezdődik a műsor holnap?

  Ki mire számít?”
 • 60. Király Péter 2008. szeptember 11. 19:20
  „Kedves Öttevényi Fiatalok és segítő Szülők !

  Ne ferledjétek egy feladat van !! Oldjuk meg , hogy a Mozi épülete előtt , hogy az "összejövetelek", során ne zavarjuk a környéken élőket. Ezt a felnőttek és elsősorban a szülők segítségével BIZTOSAN MEG TUDNÁNK OLDANI !!!!!! A holnapi megbeszélés csak erről az egy témáról szóljon. Ha ezt megoldjuk akkor biztosan tudom , hogy mindenki megelégedésére működhet minden tovább. Bízom a nyugodt, higgadt , fiatalokban és a segíteni akaró szülőkben , felnőttekben !!!!! Ennek reményében várok mindenkit !!!! Üdvüzlettel : KIrály Péter polgármester”
 • 59. Emm 2008. szeptember 11. 17:37
  „Nevetséges!!!Már csak a híradó és a Fókusz hiányzik!!
  Tóth Úr”
 • 58. 69inch 2008. szeptember 10. 21:29
  „Van egy végső megoldás, amivel 1mp alatt véget lehet vetni a szócsatáknak:
  ATOMBOMBA
  ui.: Másként úgysem lesz ennek a ´háború´-nak vége.”
 • 57. ppp 2008. szeptember 10. 17:02
  „régen sem voltak ilyen zajos szórakozóhelyek,mégis megvoltunk és jól szórakoztunk! voltak szolíd bálok, ahova a fiatalok tisztességesen felöltözve jártak. miért nem lehet ez most is? és ha már itt tartunk! a drog sem volt ilyen elterjedt mint most. én ha tehetném sem járnék oda,mert ott csak a romlás található! le a Csillaggal!”
 • 56. szaab 2008. szeptember 10. 16:41
  „Gyuszi!sajnos az a tapasztalatom hogy ahol te tudsz ott alá teszel az embereknek.ezt a haveri körömben tapasztaltam.ne csodálkozz ha gyanusitva vagy pl a rendőri ellenörzés miatt.és nem kell egyből vissza támadni hanem inkább gondolkodj el te mi miért van.nade én kérek elnézést ha megsértettelek!részemről befejezve ez a chat sarok...üdv:szabi”
 • 55. Doroti 2008. szeptember 10. 12:28
  „Kedves Gyula! Amit leírtál abban teljesen igazad van! Csak azt nem tudom akkor miért kell lecípóképűzni másokat meg miért kell röhögni azon hogy a fiatalokra fogják a légpuskát meg azzal poénkodni hogy "az el is süti"!!”
 • 54. ............................................... 2008. szeptember 10. 12:10
  „És hogy ismételjem magam, én is azt mondom , hogy kell a csillag a fiataloknak ha ott érzik jol magukat.Fogjátok már fel,hogy ez az ügy már keményebb mint gondolnátok /bíróság dönt,állítólag/.
  Azzal, hogy a csillag előtt vagytok esténként csak tovább feszítitek a húrt a lakóknál.Ahogy a Péter is mondotta, ott a faluház előtti tér.Várjátok meg a hivatalos döntést, vagy megoldást és m. aztán kell háborogni, ha totál ellenetek fordul a jog.
  Amúgy 1 kicsit emlékezzetek, bárhol volt a disco régebben, mindíg a fiatalok ellen fordultak a lakók /CSÜLÖK, MÓLHÁZ/, sőt amikor a napsugárban volt disco 1997 környékén , ugyan ez történt a környékbeli lakókkal, csak mi tudtunk dolgokat megbeszélni velük, betartottuk amit kértek,fizettünk biztonsági embereket kintre is, bentre is.Ez van.
  Nekem innéttől KI A NEVEM, kérlek benneteket békén hagyni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! L.”
 • 53. ................................................ 2008. szeptember 10. 11:57
  „Balogh! Szánalmas vagy te!
  Gondolkodj el!!!!!!!!! Az észt te osztod!
  Ki kezdte a névtelenkedést?Hát nem én!
  Ezt az ügyet pedig oldja meg aki érintett!
  És ha már megint cseszegettek, hol vannak jelen esetben a többi fiatalok, akik nem járnak a csillagba ?????????????????????????????????
  Ahogy már említettem a fórumon /faluház/ a faluban nem 30 gyerek lakik.
  Ez a téma már hetekkel ezelőtt eldurvult.”
 • 52. kukkerwilson 2008. szeptember 09. 22:38
  „kedves kismarti!

  apolg.őrségről pedig annyit, hogy 80%-uk csak azért vállalta a szolit, hogy legyen alibi otthon a kocsmában tartózkodásra.
  Ne írjak neveket, ugye?!

  amúgy én is feláldoztam jónéhány órát az öttevényi közszolgálatáért. megsúgom: semmi értelme ezért a tetű faluért bármit tenni. itt az összefogás egymás savazásában merül ki.
  Dögöljön + a szomszéd tehene is, ill. maga a szomszéd is ha lehet.”
 • 51. kukkerwilson 2008. szeptember 09. 22:10
  „3:(De ez nem rajtunk függ): Egy közösségi ház építése, az önkormányzat, valamint egy erre a célra létrehozott alapítványba befolyt összeg közös költségvetéséből finanszírozva. Az építkezésbe véleményem szerint a falu jópár fiatalja is szívesen résztvenne, mint egy bizonyításképp is akár(persze ha tanítási szünet van)./Továbbra is drukkolok kedves Polgármesterünknek az erre a célra kiírt pályázatokhoz./

  Álomvilág.........”
 • 50. balogh szabolcs--szaab 2008. szeptember 09. 19:41
  „kedves Gyula! aztmondtad névtelenül rohadtul megy minden a faluba.akkor te miért törzsgyökeres öttevényiként osztottad az észt?szánalmas.jól mondod hogy kell egy bázis a fiataloknak!a bázis 15 éve adott!öreglányt is meglehet érteni szemben hogy nyugodtan szeretné tölteni a nyugdijjas éveit,de ők tudtak erről a "bázisról".mégis ide cuccoltak.akkor miről beszélünk? ha nem baszogatják a népet őket se baszogatja a nép.”
 • 49. rocknagyi 2008. szeptember 09. 16:22
  „Ennek tényleg semmi értelme, miért van erre szükség, hogy egymás múltjába kotorásszatok? Szerintem mindenki múltjában vannak olyan fejezetek, amire nem igazán büszke! Ez a vita már régen nem arról szól, amiért elindult!! Ne egymást pocskondiázzátok, hanem a megoldást keressétek!!Ennek így soha nem lesz vége, sőt egyre durvább lesz! Ne röhögtessétek magatokat, biztosan vannak, akik ennek a viszálynak örülnek!!!!!!!!!!!!!!! Fejezzétek be már végre!”
 • 48. "Dékányleány" 2008. szeptember 09. 16:05
  „szerintem se név nélkül kéne irogatni...ha valaki igy tud kritizálni...akkor ugy miért nem ha nem vállalja fel a nevét? hm...?????????????????????????????????????????????????????????”
 • 47. Lapfa 2008. szeptember 09. 15:40
  „Noname!
  Bővebbennnnnnn!Szerinted kí hív a vetélkedőket felvenni?”
 • 46. noname... 2008. szeptember 09. 14:44
  „Biztos marha sokszor kértek meg rá...”
65 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha lemaradt a sztriptízről, moziba még mehet!

Haverok, buli és party! A kisalfold.hu-n a hétvégi szórakozóhelyek és mozi ajánlatok közül… Tovább olvasom