Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Betegszállító borult fel az 1-es főúton, Győr felé - fotók

Felborult egy betegszállító pénteken délelőtt Győr felé, az 1-es főúton.


14.20 - Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a betegszállító relatív gyorshajtás miatt borult árokba. Információink szerint a kocsit egy 23 éves sofőr vezette: három utasa közül a 9 éves kislány és anyukája könnyű, egy 67 éves asszony súlyos sérüleseket szenvedett.

10.44 - Péntek délelőtt az 1-es főúton Győr felé tartva egy betegszállító kisbusz csúszott meg és borult árokba.

A betegszállítóból egy idős asszonyt vittek kórházba a mentők. A helyszínelés jelenleg is tart, a tűzoltók is a segédkeznek a betegszállító kihúzásában.

Betegszállító borult fel az 1-es főúton.
A forgalom - melyben nagyobb fennakadás nem történt - irányításában Szabó Zsolt abdai és Rácz Róbert börcsi polgármester is segédkezik.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. elemér 2013. február 25. 01:39
  „Kotász, hallotad hogy feltaláltak egy új eszközt, amivel 90%-al csökkenthető a zaj az autó belsejében? Ráadásul pontosan illeszkedik a szádba...”
 • 24. negyedik 2013. február 24. 21:10
  „Tehát tisztázzunk egy-két dolgot. Hivatalosan van betegszállító gépkocsi, mentőkocsi, ESET illetve ROHAMkocsi (ROKO). Igazából mindegyik beteget szállít, csak nem mindegy milyen állapotú a páciens. Illetve a feladatok jellege is elég eltérő. Megkülönböztető jelzés a betegszállító kocsin kívül mindegyikre kötelező. A cég tevékenységi köre nem csak az egyszerű betegszállításból áll, ezért van az hogy a flotta 90% mentőkocsiként van regisztrálva és nyilvántartva. Ezekkel elsősorban egyszerű betegszállítást, másodsorban pl. őrzött (szakkíséretet igénylő) szállítást végez bel- és külföldön. Ez viszont már mentésnek minősül, és ha az egységvezető úgy ítéli meg, akkor igenis használhatja a megkülönböztető jelzést, amit a menetlevelén rögzít illetve az adott megye mentésirányítójának jelez.”
 • 23. drKotász 2013. február 24. 19:47
  „21. elemér
  Magas mi :D a te IQ-d meg nagyon alacsony.”
 • 22. orbison 2013. február 24. 15:44
  „Mankapunka, már ne is haragudj, de megkülönböztető jelzés használatához PÁV I. kell. A betegszállítóhoz, amin mondjuk nincs ilyesmi (mert nagyon soknak nincs!), ahhoz valóban elég a PÁV II.

  Jobbulást a sérülteknek!

  Egyébként nekem 22 évesen lett PÁV II-m, amit egyből használni is kezdtem és nem volt semmilyen balesetem, már bőven 1 millió km felett járok. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy mindenki tévedhet, most valószínűleg a srác tévedett. De a tévedés nem feltétlenül életkor függő dolog, szerintem.”
 • 21. elemér 2013. február 24. 09:18
  „Az a baj hogy ha magas a kocsi gravitácós közepe, az könnyen borul. Ezt igy tanitsák a soförnek ámerikában. Nagy sebesség, csuszós ut, manuverezés veszélyes. Részvétem a néninek és javulást kiván elemérbá.”
 • 20. Mankapunka 2013. február 24. 00:59
  „Igen Reálisolvasó

  De akkor minek van ilyen a betegszállítókocsikon, ha nem lehet használni. Vámos használhatja adott esetben, de ők sosem vállalhatnak sürgősségi ellátást.

  PÁV II kell csak ilyen kocsikra, mint ami a képen is látható.”
 • 19. Reálisolvasó 2013. február 23. 20:32
  „"15. negyedik 2013.02.22. 18:13

  Ez így van, a KRESZ az KRESZ, mindenkire vonatkozik, kivéve a megkülönböztető jelzést HASZNÁLÓ gépjárművekre."

  Azért ez így nem igaz a KRESZ mindenkire vonatkozik, a gyalogostól egészen a hivatásos gépkocsivezetőkig. Csak vannak a KRESZ-ben szabályok amelyek a megkülönböztető jelzéseit használó gépjárműveknek egyes szabályok alól menetességet adnak és előnyt élveznek bizonyos forgalmi szituációkba. De a betegszállító gépjármű gondolom jelen esetben nem használt a megkülönböztető jelzéseit mivel akkor mentést hajtott volna végre és nem betegszállítást. De ugye ha már a gépkocsin van a megkülönböztető jelzés adására alkalmas készülék akkor nem árt ha a gépkocsivezető zsebében lapul egy érvényes PÁV I igazolás is.”
 • 18. cuncimókus 2013. február 23. 19:00
  „Negyedik!
  Ön egy jó főnök lehet, hisz menti a mundér becsületét! Ez megtörtént-ahogy írja- elég szomorú. Az pedig még megdöbbentőbb, hogy 3 ember szenved egy 23 éves meggondolatlan, felelőtlen miatt! 23:Vajon mikor szerezhette a jogosítványát? Alkalmas- e felelősségteljes munkára?! Egy betegszállító igenis válassza meg minden esetben megfelelően a sebességet. Sajnálom a kiszolgáltatott betegeket, akik betegségük mellett ezután még testi épségükért is aggódhatnak.”
 • 17. mima 2013. február 23. 11:01
  „ne sírjon a betegszállító cég, szabadidőben kertészeti tevékenységet végeztet a beosztottal....”
 • 16. Contar 2013. február 22. 20:02
  „5. stipné!
  Elnézést, de ez nem mentő, még ha esetleg annak is néz ki, ez betegszállító. A kettő nem ugyanaz!

  Fiamnak pár éve rendszeresen kellet járnia Győrbe kezelésre betegszállító (nem ez a cég!) hozta-vitte. Pár alkalom után azt mondta, többet nem száll be abba az autóba, őrülten közlekedik a sofőr, inkább megy vonattal vagy busszal!
  Hittünk neki, és beleegyeztünk!”
 • 15. negyedik 2013. február 22. 18:13
  „Ez így van, a KRESZ az KRESZ, mindenkire vonatkozik, kivéve a megkülönböztető jelzést HASZNÁLÓ gépjárművekre. És igaz nem érdemes hajtani mert mindenkit, ismétlem mindenkit várnak haza!!! Tény, hogy a kolléga a fenti esetben nem jól választotta meg a sebességet, aminek ezer oka lehet, lehet mert már Budapesten kellett volna lennie, stb.... hibázott, többet nem fog, egy életre megjegyzi. Megtörtént, visszacsinálni már nem lehet, én így fogom fel és hálát adok, hogy nem történt nagyobb baj, mert a pakliban benne van....”
 • 14. Frenky99 2013. február 22. 17:52
  „Én nem beszélek félre és amint látod a főnököt nem véletlenül tettem idézőjelbe. Nagyon jól tudom, hogy a betegért vannak és erről nem is ők tehetnek, de a kresz szabályok ugyanúgy vonatkoznak rájuk mint ahogy másra is. Mindegy is, arra akarok kilyukadni, hogy bármennyi is a beteg, attól függetlenül nem kéne ilyen vakmerőnek lenni és kockáztatni a betegek testi épségét, mert ha nagy a baj akkor ki lesz a felelős? Nyilvánvaló, hogy az OEP azt fogja mondani, hogy a relatív gyorshajtás a sofőr hibája...”
 • 13. negyedik 2013. február 22. 17:29
  „Na most, ha értenél egy kicsit is az egészhez akkor nem beszélnél félre. A gépkocsik számát nem én határozom meg, hanem az OEP, a betegszámot pedig az orvosok. Lehet nekem tizenöt autóm, (van is), ha csak 7 kocsira van szerződésem, akkor csak annyival szállíthatok (OEP finanszírozásra)...Sajnos túl nagy az aránytalanság, rengeteg beteg és kevés a kocsi. Ezt mondom én, és az érdekel, hogy aki (ténylegesen) a mi segítségünkre szorul, annak tudjunk segíteni lehetőleg időben az orvosához, vagy hazajutni. Innét is jobbulást kívánok a sérülteknek. Mindenki óvatosan közlekedjen és vigyázzon magára!”
 • 12. hümm 2013. február 22. 17:27
  „Az vesse rá az első követ, ami nem vétkezett.........”
 • 11. Túrabakancs 2013. február 22. 17:19
  „Ezt a betegszállító autót elég gyakran szoktam látni az utakon, olyankor sohasem száguldozott.
  Győrön belül biztosan nem...
  Furcsa és rossz látni felborulva az út mellett.”
 • 10. állampógár 2013. február 22. 16:53
  „8. Fél kettőkor már talpon volt és vontatták ki az útra.”
 • 9. Frenky99 2013. február 22. 16:32
  „Na tessék....amit írtam.
  Negyedik! Én elhiszem, hogy naponta ennyit szállítanak, de hát mit mond a "főnök"? Őt az érdekli mennyit visznek naponta és ha 30-at eltudnak vinni, akkor hülye lenne beruházni több kocsira hogy ez ketté osztódjon, hiszen meg van a napi 30. Ha betartanák a sebességet és naponta csak 15-öt vinnének el, előbb utóbb kénytelenek lennének beruházni kocsikra.....”
 • 8. Mankapunka 2013. február 22. 16:06
  „fél órája vitték el.”
 • 7. ekkenekepen 2013. február 22. 15:57
  „Volt egy faxa T4-ese a cégnek, hapikámat biztos megdícsérik.
  A kocsi árának a 10%-a a minimum.”
 • 6. Szamuráj 2013. február 22. 15:17
  „23 éves, relatív gyorshajtás? Ha ilyen sérüléses balesetet okoz, úgy büntetném mint az ittas vezetőket!!!!!”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elriasztották a fegyveres rablót a győri boltból - felismeri a tettest?

Két vevő megjelenése riasztotta el a 35 év körüli férfit. Biztonsági kamerás felvétel. Tovább olvasom