Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Betegsor a szabad ég alatt

Betegek hosszú sora várakozott  a hétvégén az egyetlen győri ügyeletes gyógyszertár előtt.
Akárcsak két hete, a legutóbbi hétvégén is bosszúsan és betegen várakozók sora torlódott fel az egyetlen győri ügyeletes gyógyszertár előtt. Ráadásul ezúttal a szakadó esőben kellett vasárnap este várakozniuk olvasóinknak, akik lapunk segítségét kérték.

Felháborodottan szólt a szerkesztőségünknek vasárnap késő délután telefonon jelzett panasz: „Azt nézzék meg, milyen tömeg torlódott fel a Pálffy utcában, az ügyeletes gyógyszertár előtt!" Mire este nyolc körül odaértünk, már csak mintegy húszan várakoztak az árkádok, esernyők alá húzódva, de állítólag többen voltak. Először egyikük sem akart nyilatkozni: „Így is durva a helyzet, mi lesz jobb?" De aztán név nélkül többen hangot adtak visszafojtott dühüknek. „Jó szórakozás ez! Betegnek biztos jót tesz!" – mondta kényszeredetten nevetve valaki.

Kiderült, hogy a várakozók között volt egy 39 fokos lázzal küszködő fiatal és egy apuka is, akinek két beteg kisgyermeke távolabb a kocsiban ült. Egyiküket a kórházba kellett volna mielőbb vinnie, de azt mondták neki, csak akkor hagyja ott, ha már kiváltotta a gyógyszerét. A türelmetlenség és az elégedetlenség azért alakult ki, mert a kisebb ablaknyi résen bonyolított kiszolgálásra többeknek háromnegyed órát kellett várni. Egy vélemény szerint az volt a legrosszabb, hogy szakadó esőben, huzatban kellett ácsorogni, nem lehetett bemenni a gyógyszertárba.

Bár a patikusok és a vényükkel várakozók közt kissé ingerültté vált a hangnem – főleg mikor kiderült, hogy az egyik asszony receptjén szereplő készítmény elfogyott –, abban mindenki egyetértett, hogy nem az ügyeletet teljesítőkkel van a baj, hanem a rendszerrel. Akadt, aki a privatizálás árnyoldalait emlegette, más azt, hogy fel kellett volna készülni az influenzaszezonra.

Március 14-i számunkban Gyógyszerre várva címmel egyszer már írtunk arról, hogy az influenzajárvány miatt hétvégén az ügyeletes patika előtt feltorlódott a sor. Az lassította a gyógyszerkiadást, hogy a patikusoknak minden esetben kétszer kellett fordulniuk a bejárattól a pultig: egyszer a vény, egyszer a pénz elvételekor.

Akkor emiatt a Baross úton felhúzták a rácsot. Most megint felvetődött a kérdés: miért csak egy gyógyszertár van nyitva hétvégén a megyeszékhelyen, miért csak két patikus látja el az ügyeletet, esetenként alig győzve a rohamot? Miért lehet megoldani egyik helyen az emberek beengedését, a másikon pedig nem? Igyekszünk utánajárni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita az elvont győri milliókról

Az állam 1,7 milliárd forintnyi lefölözéssel bünteti Győrt – állította két fideszes politikus egy sajtótájékoztatón. A polgármester erre úgy reagált: a város 732 millió forintot visszakap, és központi segítséggel milliárdos fejlesztéseket valósít meg. A politikus elmondta, hogy amíg az Orbán-kormány idején nulla forint iparűzésiadó-lefölözés sújtotta Győrt, addig 2004-ben ez az összeg 1,3 milliárd volt. Tovább olvasom