Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Beszélgetőtársnak ajánlkozik

Beszélgetőtársnak ajánlkozik egy győri asszony: bárkivel megismerkedne, akiknek segítség a jó szó, akikkel közös programokat is szervezhet. Bizonyos benne, hogy nem csak neki van igénye közösségre.
Kráz Gézáné: Önzetlenül szeretne adni.
A győri Árpád úti tízemeletes, nyolcvanlakásos társasház házmesternőjének, Kráz Gézánénak elméletben 24 órás a szolgálata. Az épületben két felvonó működik, ezek nemigen hagyhatók felügyelet nélkül. A ház rendjét a vendégek is dicsérik, a földszint tele a házmesternő nevelte üde virágokkal. Krázné évek óta gyűjti a papírhulladékot. Amióta a házban is tudnak erről, legtöbben kötegelve viszik le az újságpapírt. Az asszony a közelmúltban 33 mázsa papírt adott le az átvevőknek. Ilyen papírpénz egyenlítette ki gyermeke osztályának budapesti kirándulását, ugyanis számukra dolgozik az asszony.

A gyerekek belülről láthatták az Országházat, jártak a Tropikáriumban és még egy jégkrémre is futotta a pénzből. Krázné heti rendszerességgel jár tornázni, s nemrég újságunkon keresztül szeretett volna társakra találni. Idős, magányos emberekre gondolt, de akár húszévesekre is. Olyanokra, akik szeretetet várnak és adnak is. Az a sszony azt mondja, bizonyos benne, sokan örülnének neki, ha lenne, aki meghallgatja őket.


Mindenki lehet magányos, még aki családban él is. Krázné férje gyárban dolgozik két műszakban, érthető, oly módon segíti a feleségét, hogy ki tudjon mozdulni nagyon is kötött szolgálati helyéről. Kevésbé van igénye külön társaságra. Felesége viszont azt mondja, energiája is van és igénye is arra, hogy másokon segítsen. Ezer formája lehet a segítségnyújtásnak. Sok egyedülálló él köztünk, akik hálásak a megértő, jó szóért.

A családosoknak másért és másként lehet igénye egy jó emberre, aki olykor vigyáz a gyerekre vagy gyerekekre. Operációra vonul be valaki a kórházba, nincs egy megbízható, jó szomszédja, aki megöntözné a virágokat.

„ Annyi ok, annyi a lehetőség arra, hogy az ember segítsen másokon. Jó lenne közösen menni, gyerekes családokkal kirándulni, közösen tartani a névnapokat."

Krázné azt mondja, önzetlenül szeretne adni, s bizonyos benne, hogy cserébe maga is kapna megértést és szeretetet. Segítene festés után a nagytakarításban... De örült volna, ha maga is kaphatott volna annak idején ilyen segítséget. Nos, hát ilyenekért gondolta az asszony, hogy beszélgető-, társalkodótársnak ajánlkozzon. Nem lesz érdektelen megtudni, milyen fogadtatásra talál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták az élményfürdőt

„Háromdimenziós csoda" - a jól értesültek már a pénteki megnyitó előtt így emlegették a győri… Tovább olvasom