Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Beszakadt az úttest a győri tűzoltóságnál

Egy méter mélyen beszakadt az úttest egy autó alatt Győrben a Munkácsy utcai körforgalomnál szombat délután.
Olvasó-tudósítónk, Erika felvétele.
Olvasó-tudósítónk, Erika felvétele.

15:50 - Beszakadt az út a győri tűzoltóság bejárata előtt egy személyautó alatt mintegy fél órája. Az Opel Astra Combiban egy öttagú győri család ült, nem esett bajuk. A lyuk az aszfalton mintegy egy méter mély és az átmérője mintegy 2,5 méter. A forgalmat elterelik, a rendőrség pár perce ért a helyszínre. Közlekedési torlódás alakult ki, mivel sokan igyekeznek a Győrkőcfesztivál közeli helyszíneire. Az autóban ült család is oda tartott.

16:01 - Az autóban ült nagymama, Mészáros Márta lapunknak elmondta, hogy a Czehmeister utca felől hajtottak be a körforgalomba és a Munkácsy utcára akartak kihajtani belőle. Parkolóhelyet kerestek. Épp a tűzoltóság előtt hirtelen mintha falba ütköztek volna, de falat nem láttak. Ekkor szakadhatott be az út.

Az asszony szerint az volt a szerencséjük, hogy a lendület átvitte őket a mélyedésen. A közelben leparkoltak és a rendőröket akarták hívni, de akkora már a tűzoltók kijöttek épületükből, lezárták a lyuk környékét, elterelték a forgalmat.

"Amikor megláttuk a gödröt, akkor ijedtünk meg igazán, akkor kezdett el remegni a lábam." - mondta a nagymama karján kisunokájával.

Beszakadt az úttest a győri tűzoltóságnál - fotók: H. Baranyai Edina

Mészáros Márta elmondta, hogy autójuk eleje megsérült és nem tudják, hogy alját mekkora ütés érhette, amikor megbillent a beszakadás pillantában. Ez azért is gondot okoz nekik, mert nyaralni készülnek. A balesetkor az Opelban ült az asszony, a férje, a fia, a menye és a kisunokája. Már a család is küldött lapunknak fotó a gödörről.

16:05 - A Pannon-Víz szakembere belemászott a gödörbe, leguggolt, úgy vizsgálta a beszakadást. Egyelőre nem tudja, miről lehet szó, mi okozhatta. Elmondta, hogy a győri útkezelővel közösen fogják kivizsgálni a történteket.

16:27 - Prédl Antalt, a győri útkezelő szervezet vezetőjét telefonon értük utol. Elmondta, hogy kollégái már a helyszínen vizsgálódnak, a Pannon-Vízzel együttműködve. Egy vízvezeték, egy főnyomóvezeték van ezen a részen, meg kell nézni, hogy az esetleg eltört-e, megrepedt-e. Az is elképzelhető, hogy nemrégiben az árvíz mosta alá a közeli részeket és ezzel vannak összefüggésben a történtek, emiatt a terhelés hatására most szakadt be az út.

Az biztos, hogy ideiglenes forgalomkorlátozást kell elrendelni a javítás idejére és az pár napig is eltarthat. Most nem lenne biztonságos autóval a gödör közelébe hajtani. Igyekeznek kideríteni, mi történt és igyekeznek minél előbb eltüntetni a mélyedést, de ehhez ki kell szélesíteni és utána a bele kerülő anyagot tömöríteni kell.

16:45 - Máthé-Tóth Péter, a győri útkezelő sajtókapcsolatokért felelős munkatársa adott tájékoztatást lapunknak. Eszerint mintegy egy órán belül a rendőrségi forgalom-elterelést jelzőtáblák váltják fel. Az útkezelő a körforgalom egynegyedét zárja le. Betonelemekkel is lehatárolják ezt a részt, mert aki szabálytalanul a lyuk közelébe hajtana, az a saját épségét is veszélyeztetné.

Elkelne a rendőri forgalomirányítás az Ujlak-Szent István sarkon.
Elkelne a rendőri forgalomirányítás az Újlak utca - Szent István út sarkán - írja olvasónk, aki fotót is küldött.

Az elterelés idején a Petőfi-híd felől a körforgalomhoz érkezők csak jobbra fordulhatnak el és a Szent István útra csak kerülve juthatnak el, így haladhatnak a belváros felé. Az jelent könnyítést, hogy az Újlak utcáról ideiglenesen balra lehet majd most fordulni, átmenetileg rá lehet fordulni a Szent István útra. Ezt jelzőtáblákkal egyértelműsítik.

Máthé-Tóth Péter szavai szerint kiderült a gond oka: szakszóval a szennyvíz-csatorna rendszer szakadt be. Azaz „a szennyvízcsatornában keletkezett folytonossági hiány, amiatt a szennyvíz alámosta az út alapját, a földet és az aszfalt saját súlyánál fogva leszakadt".

17:05 - A Petőfi-híd felújítása 2002-ben készült el 440 millió forintos beruházással, nyáron adták át, együtt a belvárosi hídfőnél kialakított körforgalommal együtt. Ezen a részen lett most a gödör.

17:35 -
Az elterelés idején a Petőfi-híd felől a körforgalomhoz érkezők csak jobbra fordulhatnak el, és a Szent István útra csak kerülve juthatnak el, így haladhatnak a belváros felé. Az jelent könnyítést, ho
17:35-kor készült a kép. Egyelőre még dolgoznak a letakarás módján és az egyértelműsítés módján - írja olvasónk. - Amúgy javaslat:A javítás idejére egyirányúsítsák ezt a szakaszt! A bal oldali sáv lehetne a kanyarodó, és az egyenes, a jobb oldali pedig kanyarodhat jobbra akadálytalanul.

18:30 - Elfordították élére a táblát - írja olvasónk. - A szemből jövőknek még mindig nem jelzi semmi, hogy változott a forgalmi rend, ők csodálkoznak a balra kanyarodók tömegén. Ha ez így marad, akkor majd helyszínelni úgyis kell jönni a rendőröknek, addig majd legalább lesz rendes forgalomirányítás.
Addig pedig itt araszol a fele Győrkőcfesztivál.

18:35 - A környéken a torlódás már megszűnt, de akik a Győrkőcfesztivál helyszínei közelébe autóval mennek még ma vagy holnap, azoknak érdemes a forgalmi rend megváltozására számítaniuk.

Lezárva. Olvasó-tudósítónk felvétele.
Lezárva. Olvasó-tudósítónk felvétele.

18:50 - A következő tájékoztatást kaptuk a Pannon-Víztől:

Szombat délután csaknem tíz négyzetméteren szakadt be az úttest Győrben a Munkácsy utcai körforgalomnál. Hatalmas üreg tátong az úttest alatt. A Benczúr utcai úgynevezett "40/60-as tojásszelvényű" betoncsatorna sérült. Ez egy kis forgalmú vezeték, viszonylag kevés szennyvíz folyik át rajta. A közelben húzódó Bajcsy-Zsilinszky utcai főgyűjtőcsatorna sértetlen, néhány éve építették újjá. Minden bizonnyal köze van a meghibásodásnak az árvíz utáni talajmozgásokhoz. Az átázott, vízzel telített talaj teherbírása lecsökkent, a mélyben lévő csatornavezeték nem bírta a terhelést. A javításnál várhatóan 8-10 méter csatorna cseréjére lesz szükség. A Benczúr utca és az Újlak utca térségében keletkező szennyvizeket szippantó kocsikkal fogják elszállítani. Ez a harmadik súlyos csatornameghibásodás Győrben, ami az árvíz számlájára írható. Révfaluban a csatorna főgyűjtő sérült az Ady Endre utca elején, a Rónay Jácint utcában is beszakadt a vezeték.

Beszakadt az út a győri tűzoltóságnál nagyobb térképen való megjelenítése

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. gonzo 2013. július 09. 09:03
  „háté,egy orbitális tévedést már most látok a hozzászólásaidban:a vízügy és a vízmű nem egy dolog.Sokan keverik,nem is bántani akarlak érte,de nem egy dolog.a leépítések meg az átszervezések meg a szakembergárda elküldése a vízügynél voltak.Ez a beszakadás meg a vízmű ügye.Ahogy már írta valaki,feltárják a gödröt,visszatemetik,leaszfaltozzák és megy minden tovább.Ha jön egy ekkora árvíz fél év múlva,lehet(nem biztos),hogy újra leszakad.Ahogy már megbeszéltük,ahol bolygatva volt a föld ott előbb tud a talajvíz gondot okozni.Ahol meg kilyukad a csatorna és a környező föld bemosódik,ott mégelőbb.A városban pillanatnyilag kb. 124 helyen van süllyedés,mint már írtam ekkora talajvízmozgásnál ezen ne csodálkozzunk.A vízmű dolgozik,ne aggódjatok,egy kamerásautótól ekkora ellátási területen ne várjatok csodát.Ne játsszátok el ugyanazt,mint a hóhelyzetnél amikor mindenki(sokan)(senki) nem tudta megérteni,hogy a hótolók/kotrók száma véges.”
 • 58. háté 2013. július 08. 19:26
  „55. W118 - így igaz és többször beszakadt!
  -régen találkozhattunk olyan szakemberekkel, akik ezeket a helyeket ellenőrizték és kijavították.
  - de pár éve a szakembereket, akik ismerték a hálózatot leépítették!
  Egy a baj a víz nem törődik a "bizotságosdi" gyülekezetekkel!”
 • 57. Mankapunka 2013. július 08. 19:10
  „De <moderálva> vagy DON. :)

  Igen, licitáljuk egymást, én is tudom, hogy a G nevezetű ürge családos apa. NA, ki tud rá licitálni?”
 • 56. DON 2013. július 08. 15:52
  „Most olvasom Józsibánál, hogy létezik már ködbér is!
  Ez a kormány egy új adófajtája? Mit nem találnak még ki?”
 • 55. W118 2013. július 08. 13:42
  „to 53. méz-ing 2013.07.08. 09:25

  Az én emlékeim szerint úgy kb. 10 (tíz)éve már, még a körfolgalom megépítése előtt is,és persze utána is,ilyen nyári időben,mindig átható csatornaszag volt ezen a helyen.
  Valószínűsíthető,hogy a hiba már nagyon régi kezdetű.
  Megfelelően gondos karbantartással talán meg lehet előzni az ilyen esetet.
  Lehet ,hogy sokan itt okoskodónak tűnnek,de ugye nem kell ahhoz tyúknak lenni,hogy megállapíthassam,büdös a tojás.”
 • 54. HarconaMarcos 2013. július 08. 12:23
  „Mézi, ahhoz azért nem kell dipl.eng. hogy valaki rájöjjön ez így nem jó. Az sem biztos, hogy teljesen alaptalan, ha valaki okosabbnak gondolja magát az ún. szakembereknél. Pl. az Ujlak utcában most is torlódik a kocsisor, minden második ütemre elenged három autót a zöld jelzés, aztán még 3-4-5 autó kihajt a pirosban.
  Vagy ettől már poliészternek tarthatom magam? :-)”
 • 53. méz-ing 2013. július 08. 09:25
  „Na ! megint megjöttek az okosok! Akik "szakemberek" a hókotrásban a tűzoltásban a árvizben a töltésujjáépítésben a viz és csatornarendszerben meg mindenben! a "POLIHISZTOROK" azaz a kovács-és nőgyógyászok...”
 • 52. háté 2013. július 08. 08:49
  „24. gonzo - mielőtt okoskodnál, nézz utána hányadszor szakadt be itt az úttest? - talán dicséretet várnál a beszakadt úttest miatt? - talán a véletlen szerencse, hogy nem lett baleset a felelősöknek köszönhető?
  - tudod ha valaki hosszú évek óta itt él, a városában és napi szinten közlekedik, látja mi csinálnak, meg és mit nem!- és nem "szakértő" mint a "vezetőink"!
  - miért vannak búsásan megfizetve a vízügyes vezetők, miért építették le a munkásokat akik ezt végezték? -
  - ja, akkor kevesebb lenne a "kivédhetetlen" hiba, ami jól fizet, bármennyi elszámolható rá!
  - igenis lehet a csatornákat és környékét ellenőrizni!”
 • 51. özv.József 2013. július 08. 06:35
  „49. Patriot 2013.07.07. 21:39
  özv.József!

  Józsi-bá van egy jó hírem, még nem halt bele a füstmérgezésbe. Egyéb egészségkárosodást viszont az írásából ítélve már elszenvedett.
  EGÉSZSÉGEDRE! Egy pimasz rosszindulatú szemtelen figura vagy, de ha vettél volna fáradságot,akár egy cseppnyit is a történet lényegére, akkor más lenne/de már javítók is,akkor is ezt tennéd/.
  Miért? Azt nem íróm le, mert nem foglak sértegetni, pedig te bujtatottan megtetted!
  Kívánom neked,hogy csak az 1´§-ét szenvedd el, azt amit én ebben a mérgező túl közel, és alacsonyan lévő kéménytől, és ráadásul,amikor hideg van, olajat csepegtet a fára, mert én sem most jöttem le a a falvédőről.
  S MIÉRT NEM HOZTAD SZÓBAN A " NAVOT", ÉS TÖRVÉNYTELEN DOLGOKAT???? Talán érintett vagy?????????????
  Mert az egyik csók a másikét nem vája mi? Csak falkában tudtok támadni ártatlan emberre! Most meglepődtél mi?
  Várjál csak? Ahogy Hofi mondta"ha rákerülsz a l-ra!”
 • 50. urbaniastapista 2013. július 07. 22:55
  „#32.
  Nem csak az egyik legszebb, hanem az egyik legforgalmasabb is. Ráadásul nincs több hektár aszfalt sem, mint az alig nagyobb forgalmú körgeometriás "szépségeknél".”
 • 49. Patriot 2013. július 07. 21:39
  „özv.József!

  Józsi-bá van egy jó hírem, még nem halt bele a füstmérgezésbe. Egyéb egészségkárosodást viszont az írásából ítélve már elszenvedett.”
 • 48. ATX 2013. július 07. 18:52
  „Épül az új mélygarázs...”
 • 47. özv.József 2013. július 07. 18:15
  „S még annyit, hogyha decemberig nem lesz illetékes hatóság,aki ezt magáévá tegye, akkor már nincs lehetőségem szinte semmire. ÉS EZÉRT HÚZZÁK AZ IDŐT AZ ILLETÉKESEK, MERT AKKOR MÁR AZT MONDHATJÁK, 1-évnél régebbi építési engedéllyel nem foglalkoznak.

  Akkor pedig nekem, A" MENGELE" ÁLDOZATÁUL KELL PUSZTULNOM,mivel ha ezt állattal tennék már rég börtönbe lennének a felelősök. De majd azt is eltusolják!”
 • 46. özv.József 2013. július 07. 18:08
  „Majd elfelejtettem,<moderálva> hogy mivel 2012 decemberben volt a határideje, hogy a NAVNAK ne kelljen illetéket ködbért, kamatot fizetnie ezért még a szennyvíz műtárgyat sem kellett megépítenie.

  Tehát annak hiányában is megkapta a lakhatási engedélyét, mert annyira mohó volt. Mert igazából egy kibetonozott, leszigetelt kb legalább 10-20m3-est MEG! KELLETT ! VOLNA! CSINÁLNIA!
  Még akkor is ha másnap lett volna csatorna, ami csak 2013 tavaszán készült el, de most is még próba üzemmód alatt van!
  NEM ÉRDEKES? A többit a fantáziátok(ra) bízóm!:)”
 • 45. öcsi561 2013. július 07. 18:00
  „43.mankapunka. Nem fontos az "ürge" neve... Ha ezen nevetsz...hát legyen a legnagyobb örömöd. :)
  A gödör meg majd be lesz temetve, de gondolom először feltárják.”
 • 44. özv.József 2013. július 07. 17:49
  „28. gonzo 2013.07.07. 12:11
  27.Józsibácsi!

  Jól van?Mi van a kéménnyel?Mi köze a kéménynek ehhez az esethez?Aztán csak nyugodtan,nem kell kiabálni!:)
  ENNYI::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  ANNYI A KÖZE, HOGY ITT MÉG HA MOST MEGÚSZTÁK IS, DE KÖNNYEN VÉGZŐDHETETT VOLNA, anyagit nem számítva, HALÁLOS BALESETTEL, Éés légyszíves, mert nagyon kedvesen írtál, de próbáld meg értelmezni, az írásomat, és csupán udvariasságból tegeztelek le, mert ahogy írtál így fer Remélem átérzed az én helyzetemet is,és nem haragszol azért mert letegeztelek.
  De azért csendben megjegyzem, hogy itt csak annyi a közös, hogy mindegyik helyzetben, ami itt még várd ki a végét, hogy netán javítás alatt nehogy ártatlan munkásnak baja legyen.
  Az én esetemben, pedig annyi elég, ha légmentesen kívülről becsinált ablakot, amin redőny is van, megszüntetettem, és garantálom, hogy a szobámban megfulladok reggelre, a télen.http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__3948291-mit-tegyek-hogyan-vedekezzek-a-szomszed-mergezo-fustolese-miatt-hogy-elheto-l

  27. özv.József 2013.07.07. 11:57
  NAAAA TESSÉK, GONDOLOM ITT IS JÓVÁHAGYTÁK A SZAKÉRTŐK, ÉS MŰSZAKI ELLENŐRÖK, HOGY JÓÓÓ MI?????

  AKÁR CSAK SZOMSZÉDOM TÚL KÖZEL LEVŐ ALACSONY KÉMÉNYÉT A HÁZAMNÁL, AMIVEL MÉRGEZ, ÉS EGYFOLYTÁBAN TOLOGATJÁK AZ ÜGYET, ÉS ARRA HIVATKOZNAK, HOGY MEGFELELŐ NEKI, ÉS ENGEDÉLYEZVE VAN, VAGY MEGKAPTA AZ ENGEDÉLYT!!!
  AKKOR MOST MI VAN???? Róka-béka-vagy béka róka, de az a "JÓISTEN" MOST RÁCÁFOLT, HOGY NEM HIÁBA HARCOLOK AZ ELLEN, HOGY TÖMÉNYEN MÉRGEZ A SZOMSZÉDOM!!!!!

  RAJTAM MOST EZEK UTÁN SEGÍTENEK, FELÜLVIZSGÁLJÁK AZT A Q-VA ROSSZ KÉMÉNYT, AMIRE SZINTÉN JÓVÁHAGYOTT ENGEDÉLY, VAN? VAGY EZT IS RÁFOGJÁK A NYUSZIRA????!!!!!!(Vagy majd ha tragédia következik be, mert megfulladok a saját házam mellett!!!!!!!
  Annyit azért megsúgok, hogy akár rosszindulattal, vagy közömbösségükkel velem szemben, ellenem elkövetett rosszat, ott mindig utólag az élet idő elteltével , de most nem írom le, mert 18-éven felülieket is megrázna, de meglakoltak érte, anélkül, hogy én bármit is tetem volna. És ez nem vicc! Ha más-nem, valamilyen égi jel, csoda lévén, akár figyelmeztető jelként, mint most is a szemük láttára ez esetben beigazolódott, hogy amit még engedélyeznek, AZ NEM BIZTOS, HOGY MEGFELELŐ, MERT EMBER/EK/ TÉVEDHETNEK, HIBÁZHATNAK, CSAK AZ A LEGROSSZABB, AMIKOR NEM LÁTJÁK BE, ÉS NEM TESZNEK SEMMIT ELLENE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 43. Mankapunka 2013. július 07. 17:39
  „Mint a nagy ovisok. Böbőőőőőőőőő, én tudom az ürge nevét. Megéri már rajtatok is nevetni.”
 • 42. öcsi561 2013. július 07. 16:29
  „36. gonzo. Ki guggol a gödörbe? A keresztneve G-vel kezdődik?
  Szerintem 1-2 nap, és kijavítják a meghibásodást!!!”
 • 41. Alajos 2013. július 07. 16:06
  „A burkolat alatti több köbméternyi üreg nyilván valami miatt keletkezett, nem szándékosan építették oda. Az eltűnt földet valószínű egy csatorna vize hordta ki onnan. Nyomóvezeték nem lehetett, mert annak vize feljött volna... Szerintem volt egy csatorna-meghibásodás, ami áztatta-elhordta a földet. De a gödör széle már nem feltételezés, az már mérhető adat: tessék megnézni -megmérni az aszfalt alatti beton vastagságát és minőségét! És tessék megnézni a gödör északi szélét (nem a fotón, hanem a valóságban): hogy kerülhetett a vékony betonalapba az a kb. 15cm átmérőjú rozsdás acélcső? Vagy ez a vasalt beton része akart lenni?
  Motto: Megfontoltabban fejleszteni, többet törődni a meglévő értékeink állagmegóvásával!”
 • 40. gonzo 2013. július 07. 15:56
  „A tm után lemaradt a k.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Baross-híd alatt akadt el a tehergépkocsi Győrben - fotó

A konténerszállító nem vette figyelembe a magasságkorlátozást. Tovább olvasom