Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Besurranó specialisták jártak a megyében?

Győr - Előzetesben van az a kvartett, akiket azzal gyanúsítanak, hogy bevált módszerükkel vezettek félre időseket, majd megszerezték értékeiket az ország több településén. Legutóbb Öttevényen próbálták meg, de akkor végre lebuktak.
Telekvásárlási ürüggyel kéredzkedett be egy idős asszony udvarába Öttevényen három férfi, akik azt „akarták tudni", hogy mennyit is ér a kert. Bár nem volt eladó a telek, a nő beengedte őket, azonban később gyanússá vált neki, hogy a háromból kettő a ház bejáratánál settenkedik.
Felhívta hát a polgármestert, aki az épp szabadnapos körzeti megbízottat értesítette, majd a házhoz sétált.

Az idegeneknek feltűnt, hogy figyeli őket a faluvezető, ezért olajra akartak lépni, ám addigra megérkezett a körzeti megbízott, s elfogta, majd számon kérte őket. Ezt észrevette a negyedik társ, aki egy Suzukiban várakozott az utcán, hogy gyorsan kereket oldhassanak, ha baj van. Ebben az esetben bizony baj volt, így a férfi menekülőre fogta, de annyira igyekezett – ott hagyva társait –, hogy nekitolatott egy villanyoszlop betonlábának. Végül Mosonmagyaróvár irányába elhajtott.
 
A helyszínen elfogott három gyanúsított előzetes letartóztatását helybenhagyta a bíróság, a negyediket a hétvégén fogták el a győri nyomozók. A nyomozás során kiderült, hogy az Ercsiből útnak induló kvartett már Dunaújvárosban és Komáromban is követett el – már befejezett – bűncselekményt. Az utóbbi város rendőrsége egy helyszínen ujjnyomatot rögzített, ami megegyezik az egyik gyanúsítottéval.

A férfiak módszere ugyanaz volt mindig, mint Öttevényen. Földvásárlás vagy krumplieladás volt az indok, hogy bekéredzkedjenek az udvarra. S míg egyikük elterelte a tulajdonos figyelmét, a másik kettő felforgatta a lakást. Speciális, de egyszerű szekrényfelfeszítő szerszámuk is volt, amit a győri nyomozók megtaláltak náluk.A rendőrség kéri, hogy akiket a képen látható férfiak hasonló módszerrel megpróbáltak meglopni, vagy megloptak, jelentkezzenek a Győri Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán személyesen, vagy a 96/520-072-es telefonon, illetve a 107-es segélyhívón.

Olvasóink írták

 • 5. Cujka21 2009. május 26. 19:26
  „Gecccccccccccc..........marcalváros rémei..........de most viccen kívül.............”
 • 4. xy2 2009. január 12. 19:04
  „még mindig romák csinálják a fesztivált többnyire...”
 • 3. metrooman 2009. január 12. 18:49
  „Ilyen alakoknak eleve azt mondanám hogy nincs is kertem és ha van akkor sincs. Aztán meg lépten nyomon sírnak hogy mer mér vádolják őket rablásokkal meg ilyenekkel. Na kérem szépen az ILYENEK MIATT VAN ÁLTALÁNOSÍTÁS!!! Ezek ellen tessék tenni a romáknak, vajdának vagy akárkinek fajtán belül aztán utána lehet beszélni a többiről.”
 • 2. ecris 2009. január 12. 16:08
  „Ezek is cigányok.”
 • 1. Muaddib 2009. január 12. 11:16
  „Hogy néznek ki ezek,te jó ég.
  Én azt nem értem,hogy az ilyen pofázmánnyal hogy lehet valakit, átverni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gladiátorok a gyermekekért

Győr - A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Győri Gladiátor Sportegyesület Boksz Klub idén is… Tovább olvasom