Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 11°C | 18°C Még több cikk.

Bérlakás mintaprogram Győrben a Széchenyi egyetemmel

A Széchenyi István Egyetem a győri Budai úti épületének és a Cuha utcai épületének bérbe adásával beindította az Egyetem a gazdaságért - mobilitást elősegítő bérlakás mintaprogramját.
A mintaprogram keretében a város stratégiai céljainak megfelelő, a térség ipari partnereinek igényeit kiszolgáló konstrukció kialakítására kerül sor a partnerek együttműködésében. Az Egyetem nyílt pályázatot írt ki az ingatlanok hasznosítására, melyen a győztes pályázó a StaffHouse Zrt. lett. A Cuha úti kollégium egyik lakásába költözik egy pár, Erns Pál és Szivek Tímea, akik Székelyföldről érkeztek Győrbe.

Egy nyugat-magyarországi székhelyű munkaerő-kölcsönző cég toborzott a környékükön, több magyarországi munkalehetőséget felajánlva. A férj elmondta: „Tudtuk, hogy Győr nagyváros, ahová sok ipari cég települt le, azt is megtudtuk, hogy a régió legnagyobb városa, amely az erőteljes iparosodás ellenére csodálatos belvárossal, régi épületekkel, büszke történelmi múlttal rendelkezik. Ezek mind vonzóak voltak a döntésünk szempontjából.

Korábban Angliában is dolgoztunk, de ott drágák az ingatlanok, a szállást a munkáltatók általában nem biztosítják, és közelebb is vagyunk az otthoniakhoz." Elmondták, hogy kiválóan érzik magukat, valamint, hogy ezzel a szálláslehetőséggel nagy nehézséget nem okozott az átköltözés, mert a munkáltató által szervezett busszal érkeztek, a mai világban pedig a netes kommunikációval a kapcsolatot is fenn tudják tartani a családdal.

A Cuha úti kollégiummal beindított bérlakásprogramtól pedig azt várják, hogy hosszú távon a győri léthez, munkához élhető és fenntartható körülményeket biztosít majd, és remélik, hogy hozzánk hasonló munkakereső párok, családok tudnak és fognak ide érkezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri közgyűlés - Borkai Zsolt: Fatális hibákat javítunk

Győri közgyűlés - Borkai Zsolt: Fatális hibákat javítunk
A még a szocialista városvezetés idején elfogadott rendezési terv fatális hibáit igyekeznek… Tovább olvasom