Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Bérbe adták a téti vásárteret

Az elmúlt négy-öt évben fokozatosan csökkent a vasárnapi szabadtéri árusítási alkalmakon az eladók és a vásárlók száma is, ami részben biztosan a válságnak tudható be.
A téti önkormányzat azt szeretné, ha nem szűnne meg teljesen ez a lehetőség, viszont önállóan képtelen arra, hogy az elmúlt időszak tendenciáját megváltoztassa. Ezért a képviselő-testület múlt heti ülésén döntött arról, hogy a vásárteret tíz évre vállalkozónak adja bérbe azzal a céllal, hogy ott piacot működtessen.

Kukorelli László polgármester elmondta, hogy a sportpálya melletti területet régóta kereskedelmi célra használták a helybeliek, ezért már több évtizedes hagyománya van a különböző áruk adásvételének, hajdan még marha- és állatvásárokat is tartottak Téten. Az önkormányzat szeretné, ha továbbra is a kistérségben élők találkozóhelye lenne a vásártér, ahol kedvező áron találnak bőséges áruválasztékot.

„Szeretnénk, hogy ha nem is rögtön, de visszanyerné a jelentőségét a tradíciókkal rendelkező téti vasárnapi vásárnap, azonban ezt saját erőből nem tudnánk megoldani” – hangsúlyozta a városvezető, aki aláírta az augusztus 1-jétől érvényes szerződést a bérbeadásról. A vállalkozótól azt várja a település, hogy fejlesztéseket valósít meg a vásártéren, amelyek kedvezőbbé, korszerűbbé teszik az eladási körülményeket és fellendítik a forgalmat. Ahhoz is szakértelem kell ugyanis, hogy árusokat, vevőket csábítsanak a kistérségi központba. A bérbevevőnek – akit helyi vállalkozók ajánlottak a városvezetés figyelmébe – pedig gyakorlata van a vásárműködtetésben.

Téten a vásártéren évekkel ezelőtt vasárnaponként reggeltől délután kettőig kínálták portékáikat az árusok, mostanában már délelőtt tizenegy körül összepakolnak. Árusítanak itt többek közt fonott árut, gombát, palántát, ruhaneműt, mezőgazdasági eszközöket, csavarokat, csavarkulcsokat és hasonlókat, az őstermelők pedig zöldséget, gyümölcsöt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Központ drogosoknak Győrújbaráton?

Győrújbarát Dobó utcai lakosai aggódva keresték meg a Kisalföldet, mert úgy tudják, hogy a… Tovább olvasom