Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Bencések találkozója

A pannonhalmi bazilikában tartották szombaton a Bencés Diákszövetség Országos Találkozóját, valamint a Krisztus Európa reménye című, közép-európai katolikus találkozó pannonhalmi bencés egyházmegyei megnyitóját.
A Bazilikában
Ünnepi szentmisével kezdődött szombaton a Bencés Diákszövetség Országos Találkozója. Hortobágyi Cirill perjel szentbeszédében hangsúlyozta, hogy ez az együttlét a bencés diákok, a keresztények közös küldetésére hívja fel a figyelmet. Megemlítette azt is, hogy a közép-európai katolikus találkozó részeként nyolc ország püspöki konferenciája különféle rendezvényekkel szeretné elmélyíteni az emberekben a krisztusi életeszményt, a keresztény életformát.

Fáber Miklós, a Bencés Diákszövetség országos elnöke elmondta, hogy a közösség nyolcvan évvel ezelőtt, 1923-ban alakult.

– A világnézetünk, magyarságtudatunk és az egymás iránti szeretetünk elég volt ahhoz, hogy megfogjuk egymás kezét és erőnk legyen. Gyakran eszembe jutnak Bethlen János erdélyi kancellár szavai, aki azt mondta: „Mi mindig tudtuk, mit kell csinálni, de csak azt tettük, amit lehetett."

Bencés öregdiákként vett részt a találkozón Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, aki szerint ha az ember magatartásáról vélekednek, akkor az alma materból hozott anyagot ítélik meg.
– Korunkban mindennél fontosabb az erkölcs. A gazdaság térhódítása miatt az emberek kapcsolatában a valódi érték helyett az anyagi érdek működik összekötő kapocsként. Ennek ellensúlya az iskola és fontos a tanárok szerepe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség harminc erdélyi gyereknek

Az április végén megtartott Első Győri Szeretet Napok bevételét, a 3 millió forintot pénteken adta… Tovább olvasom