Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Bencés Séták

A Szent Mór Bencés Perjelség a Kulturális Örökség Napjai rendezvény keretében, 2009. szeptember 19 és 20-án Lipovics János bencés öregdiák idegenvezetésével Bencés Sétákat szervezett.

Mindkét nap 11 és 15 órai kezdettel egy kb.: 40 perces séta keretében ismerkedhettek meg a templom és monostor építéstörténetével.
A séta, a győri Széchenyi-téren álló, az 1634-1641 között Loyolai Szent Ignác tiszteletére épült templomban kezdődött annak sekrestyéjén átvezetve, a bencés rendházban folytatódott. Az impozáns barokk lépcsőházat érintve, az 1995-ben, a Gimnázium padlásterében, Makovecz Imre tervei alapján kialakított diákkápolnáig tartott.

Itt Kustán Melinda textiltervező iparművész kiállítása fogadta a látogatókat. Az applikációs technikával készült egyedi falikárpitok szakrális témákat dolgoztak fel. Az egyik alkotás, a „Miasszonyunk Kútja" című pedig konkrétan erre a kiállításra készült.

Bencés Séták - Fotó: Szük Ödön

A kárpitokkal ékesített Diákkápolnában, 20-án 11 órakor dr Hegedüs Odó OSB „Mocorgó Misét" tartott a kisgyermekes családoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé

A 10. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennálé megnyitó ünnepségére került sor 2009. szeptember 19-én,… Tovább olvasom