Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Bence új reményt kapott

Molnár Benedek: A gerincsérült fiatalembert májusban várják a kínai klinikára.

Május elejére halasztották azt az őssejtbeültetést, amelyet a négy évvel ezelőtt gerincén súlyosan megsérült Molnár Benedeken nemrég végeztek volna el egy pekingi klinikán.

Már a repülőjegyek is megvoltak, mikor a Molnár családot értesítették, hogy az év elejére tervezett pekingi műtét elmarad. Benedek, az egykori győri bencés diák, akinek a gerince egy szerencsétlen kimenetelű játékban sérült meg, új időpontot és helyet kapott. A baleset során mozgásképtelenné vált fiatalembert május 8-ra várja Huang professzor, aki nem a kínai fővárosban, hanem a Pekingtől hatszáz kilométerre, a koreai tenger partján fekvő Quingdau külföldiek számára kijelölt, korszerű klinikáján fogja elvégezni a reménykeltő őssejtbeültetést. Érdeklődésünkre Benedek édesapja, Molnár Attila úgy fogalmazott, hogy valamiért Istentől kaptak néhány hónapot. Talán azért, mert tudomásukra jutott, hogy egy zürichi orvosi kutatócsoport tavaly nyártól olyan gyógyszert tesztel az egyik svájci klinikán, amellyel a műtéti beavatkozáshoz hasonló vagy azzal azonos eredményeket lehet elérni. A drótpostás levélváltásokból konkrét ígéretet nem, de új reményt kaptak.

A pekingi műtét ugyan elmaradt, de a vizsgák és a szigorlatok nem, mivel Molnár Benedek a szombathelyi Berzsenyi-főiskola másodéves történelem–német szakos, levelező hallgatója. Lapunknak elmondta, hogy sikeresen vette az akadályt. Megjegyezte: „taktikázva" tanul, „teljes lelki nyugalommal" készül a vizsgákra. Korábban inkább a nyelvre koncentrált – a német mellett a vizsgaidőszak elejéig intenzív angolt is tanult –, most viszont a történelemé volt a főszerep. Meg is lett az eredménye: 4,3-es átlagot mondhat magáénak. Benedek szerint év végén újra módszerváltásra lesz szükség, vagyis a két választott szak tantárgyai egyforma súllyal kerülnek a vizsgákra készülés képzelt serpenyőibe.

Gülch Csaba

Segített a szeretet

Amikor Molnár Benedek kínai műtétje szóba került, összefogtak a család barátai és a jóakarók a fiatalember gyógyulásáért. Tavaly októberben – Tátrai Katalin Dóra győr-szabadhegyi hittanár szervezésével – verssel „gazdagított" koncertet tartottak a győr-szabadhegyi Szent Anna-templomban, amelynek nem akármilyen bevételét a Molnár családnak ajánlották fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereszttűzben a Noé bárkája

Németh Zoltán alpolgármester ésszerű döntésnek, a szocialisták politikai büntetésnek tekintik, hogy… Tovább olvasom