Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Bemutató a Vaskakas Bábszínházban

Alig jöttek vissza Németországból, ahol koblenzi meghívásnak tettek eleget, máris Lengyelországba utaztak egy bábosfesztiválra. (Ahol Rab Viki, az együttes színésze zenei közreműködői díjat kapott.)
Okóber 13-án már az első premiert tartják győri otthonukban. A Vaskakas Báb színház társulata és repertoárja is megerősödött az elmúlt években. Ezt bizonyítja, hogy nézőszámuk egyre meredekebb görbe mentén emelkedik, s az is, hogy egyre több helyre hívják őket játszani. A német és lengyel vendégszereplést követi majd a spanyol és a francia is még ebben az esztendőben.
Kocsis Rozi, a Vaskakas igazgatója elmondta, megtisztelőek ezek a meghívások, hiszen azt mutatják, helyük van a világban. Ám ennél is fontosabb, hogy a megyeszékhelyen a Vaskakas egy olyan kulturális epicentrum, ahova bátran léphet be az óvodásoktól kezdve a tanítóképző főiskolásokig bárki, találhat magának való előadást, beszélgető-, játszópartnert. Most azonban leginkább az első premierre készülnek az évadban. A Kényeskedő meséket az igazgató írta színpadra, Bartal Kiss Rita rendezte és Mátyás Zoltánnal játssza. Először vasárnap (október 13.)délelőtt 10 órakor találkozhatnak a két kitűnő színész által életre keltett figurákkal az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növényvédő szer a virsliben

Kínszenvedések közt múlt ki az a három német juhászkutya, amelyeket fenolszármazékkal, köznyelven… Tovább olvasom