Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Bemutatkozott az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoport kinevezett vezetője

Az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoport bejelentése után bemutatkozott a vezetésére kinevezett dr. Hanula Barna dékánhelyettes.

Mint keddi számunkban hírül adtuk, a győri Széchenyi-egyetem a jelenlegi Audi Belsőégésű Motorok Tanszék mellé két újabbat szervezve január 1-jével Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoportot hoz létre.

A hír bejelentése után egy nappal a sajtó előtt bemutatkozott dr. Hanula Barna, aki a létrejövő tanszékcsoport vezetője, egyben a műszaki tudományi kar ipari kapcsolatokért felelős dékánhelyettese lesz.

A szakember PhD-fokozatát a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd 22 éven át egy neves németországi műszaki vállalkozás motorfejlesztő kutatómérnöke, később a menedzsment tagja volt.

Dr. Szekeres Tamás rektor felkérésére azért mondott igent, mert több évtizedes, világszerte több ipari kultúrában megszerzett tapasztalatait a győri járműipari mérnökképzésben kívánja hasznosítani.

A leendő dékánhelyettes hangsúlyozta: a végzősök számára alapkövetelmény lesz két idegen nyelv, nagy valószínűséggel a német és az angol magas szintű ismerete, mivel az előbbi a magyarországi, az utóbbi a globális járműipari környezetben nélkülözhetetlen.

Véleménye szerint főként az ipar elvárásait kell az oktatás súlypontjába helyezni, tovább erősítve a Széchenyi-egyetem magas szintű elméleti és gyakorlati képzésének előnyeit.

Az új tanszékcsoport révén egyedülálló kooperáció bontakozhat ki az egyetem és az Audi Hungaria Motor Kft. (AHM) között. Ez egyben azt jelenti, hogy nagyrészt új tantervi alapon kell megszervezni a képzést, az elérendő célokból kiindulva.

Az Audi és az egyetem vezetősége egyaránt elkötelezte magát a célok mellett, ennek bizonyítéka, hogy hamarosan megnyílik az AHM Intézet, amelyben a hallgatók már ipari platformon végezhetik el a kutatás-fejlesztési projekteket.

A kinevezett tanszékcsoport-vezető a gyári szakemberekkel és az oktatógárdával együtt azon dolgozik, hogy az új rendszerű gyakorlatorientált képzés már a következő félévben, 2012 februárjában elindulhasson a három győri Audi-tanszéken.

A motor- és az alkatrészgyártás területén mintegy hetven magyar beszállítóval dolgozik a győri Audi Motor Hungaria Kft., a 2013-ban induló járműgyártás azonban külföldi beszállító cégeket is vonz Magyarországra.

Az Audi ezért beszállítói park létrehozásáról tárgyal a magyar kormánnyal és Győr várossal, döntés a helyszínről még nem született – ismertette Johannes Roschek, az Audi magyarországi pénzügyeiért felelős ügyvezető igazgatója sajtóbeszélgetésen Győrött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új képzés a Bercsényiben

Új képzést indít a Bercsényi Miklós-középiskola, a közlekedésautomatikai műszerész szakra a… Tovább olvasom