Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Bemutatkozik az egyedülálló mobil napelemes töltőállomás Gönyűn

Formula Student Hungary rendezvényhelyszín a Rezipe projektben megvalósított, mobil napelemes töltőállomás bemutatóját szombaton tartják a Formula Student Hungary rendezvény keretében.

A rendezvény látogatói a Pannon Novum Nonprofit Kft. új, demonstrációs eszköze segítségével megismerhetik a közeljövő közlekedési koncepcióját: emissziómentes járműveinket megújuló energiaforrásból táplálva környezetbarát módon közlekedhetünk a településeinken és akár azok között is.

A CENTRAL EUROPE Program keretében futó REZIPE projekt egyik fő célja az emissziómentes közlekedési módok megismertetése a szélesebb közönséggel és azok népszerűsítése, elterjesztése a partnerrégiókban.

A most bemutatott mobil töltőállomás egyidejűleg két PEDELEC töltését teszi lehetővé napenergia hasznosításával. Az egyedülálló hazai fejlesztés a győri Meshining Engineering Kft. kivitelezésében készült el.

Az elektromos töltőállomás mobil jellegéből adódóan kiválóan alkalmas nem csak demonstrációs eseményeken való részvételre, hanem egy-egy helyszínen fix töltőpont felállítása előtt a töltési igények nagyságának felmérésére.

A mobil elektromos töltőállomás használói szabványos 230V-os csatlakozókon keresztül, saját PEDELEC töltőjüket csatlakoztatva tudják kerékpárjuk akkumulátorát újratölteni.

A töltéshez azonosítókártya szükséges, ami a Pannon Novumnál igényelhető (pannonnovum@pannonnovum.hu).

Az azonosításra a felhasználói szokások feltérképezése és biztonsági okok miatt van szükség. A mobil töltőállomás a MOBILIS Interaktív Kiállítási Központ előtti területen lesz megtalálható a tesztidőszak zárását követően.

Azok pedig, akik nem ismerik a PEDELEC-ek előnyeit, a helyszínen kipróbálhatják a két Leier Ecoline elektromos kerékpárt. A településeken belül 5-10 km-es (de akár nagyobb) távolságok is - különösebben nagy erőfeszítés nélkül – megtehetők ezekkel az elektromos motorral felszerelt, a hajtást megkönnyítő kerékpárokkal.

Olvasóink írták

  • 1. captain_blood 2013. augusztus 22. 21:13
    „Na feltalálták a forróvizet!

    Bécsújhely főterén évek óta létezik ez a megoldás!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjasok dalolnak Győrben

A Nyugdíjas Dalosok Országos Találkozóját tizenharmadszor rendezi meg Győrben a Pannon Nyugdíjas… Tovább olvasom