Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Belvíz mosta alá: beomlott a Rónay Jácint utca

Győr - A magas talajvízszint miatt súlyosan megsérült a csatorna és körülötte nagy területen szakadt be az útburkolat Győrben, a Rónay Jácint utcában. A hiba javításáig teljes szélességben lezárták a Rónay Jácint utcát a Damjanich és az Ady Endre út közti szakaszon.

A magas talajvízszint miatt csak ideiglenes javítás jöhet szóba. A szemtanuk szerint a tulipános iskola melletti zebránál szerda reggel kezdett süllyedni az aszfalt. Óráról órára egyre lejjebb hajlott az aszfalt réteg, repedések, begyűrődések jelentek meg.

"Szerda délután még félsávon haladhatott a forgalom, de este kilenckor a másik sávot is le kellett zárni. Az út közepén lévő csatorna aknánkat roppantotta meg a magas talajvízszint nyomása "- tájékoztatta lapunkat Hoffer Gábor a Pannon-Víz Zrt. szennyvízágazat vezetője.

Az akna négy méter mélységű és az alsó részen már nem tudott ellenállni a talajvíz megnövekedett nyomásának. A sérült aknafalon keresztül az aknába nagy erővel benyomult a talajvíz, magával ragadva a környékről az altalajt, ez okozta az egyre mélyülő süllyedést.

A hibaelhárítást csütörtök reggel megkezdték. A magas belvízszint miatt a javítási lehetőségek korlátozottak, a talajvízszint süllyesztés további talajmozgásokat indíthatna el. A hibát lokalizálják, a csatornaüzemet fenntartják. A csatornaakna teljes cseréjére várhatóan csak a Mosoni Duna árhullámának levonulása után kerülhet sor, így az útlezárás várhatóan hosszabb ideig tart. A megnövekedett talajvízszint okozta talajmozgások a közeli Ady Endre utcában is több csőtörést okoztak. A Mosoni Duna árhulláma óta négy helyen törött el a gerincvezeték.

Másfelé járnak a buszok. A hibaelhárítás idején módosul a 6-os és a 11-es autóbuszjárat útvonala. Az autóbuszok a Hédervári út- Kálóczy tér útvonalon közlekednek, a Rónay Jácint utcai megállót az egyetem mellé helyezték át.Olvasóink írták

  • 2. igazszó 2010. június 16. 21:26
    „Itt van az öregek otthona is!”
  • 1. VargaP 2009. július 03. 06:59
    „Ha ez így igaz, remélem nem "dölnek össze" házak, mert az alapok is elmozdulhatnak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól jár(t), aki sok-sok buszjegyet felhalmozott

A Kisalföld Volán Zrt. közölte, hogy a július 1-i tarifaváltozás ellenére Győrben és Sopronban az… Tovább olvasom