Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Belvárosi bevásárlóközpont

Jövőre, ha minden jól megy, megkezdődhet a Rába-gyár 1-es portájaként ismert épületcsoport bontása és helyén egy új bevásárlóközpont építése – derült ki a cégnél tartott szerda esti egyeztető fórumon.
Németh Iván főépítész a beruházás lehetséges ütemtervét ismertette. Amennyiben a városi közgyűlés ma a rendezési tervet jóváhagyja, még 21 nap lesz a különböző hatósági észrevételekre. Az észrevételek szellemében átdolgozott tervet további 30 napra kifüggesztik a városházán, hogy a lakosság is véleményezhesse, s ha minden jól megy, az építkezés 2004-ben megkezdődhet.
A fórumon Szabó József, a Rába beruházási és eszközgazdálkodási igazgatója, Szenczi Ottó, a Főber vezetőtervezője, dr. Moskovits László, az ECE Projektmenedzsment cég ügyvezetője és Németh Iván városi főépítész látta el információkkal a terület átépítésében érintett érdeklődőket.

Szenczi Ottó a környék engedélyeztetés előtt álló rendezési tervét ismertetve elmondta: első ütemben a belvároshoz legközelebb eső 15 hektáron kezdődnek meg az építkezések. A vagongyár 1-es portájának környékén bevásárlóközpont – tetején és mögötte autóparkolóval –, távolabb, a Duna felőli részen a város beruházásában úgynevezett „keretes lakófunkciójú" épülettömbökben 350 lakás szerepel a tervben.

Földszint plusz négy emelet magasság még megengedett itt, ekkorák lehetnek a házak. A Széchenyi híd közeli hídfője alatt autóbusz-forduló, -parkoló lesz, a kialakítandó közlekedési csomópontok kérdése egyelőre még nyitott, az biztos, hogy a Szigetköz felől érkezőknek kialakítanak egy nagy ívben balra lehajtó sávot a bevásárlócentrumhoz.
Az Engel-csoport beruházásában a későbbiekben építendő további, mintegy ötezer lakás a jelenlegi blokktól keletebbre, a Duna partján helyezkedik majd el.

Dr. Moskovits László cégét, az ECE Projektmenedzsmentet mutatta be. A jól ismert német Otto-csoport, a világ egyik legnagyobb katalógusáruházát működtető család ingatlan-projektmenedzsment üzletága 130 nagy ingatlannal, köztük 73 bevásárlóközponttal foglalkozik például Németországban, Lengyelországban, Csehországban, Svájcban, Ausztriában, Törökországban és Magyarországon. A Győrött építendő üzletközpont kulturáltsága iránt érdeklődőknek javasolta a budapesti Árkád Centrum megtekintését. Elmondta, a Xántus János Múzeummal megállapodtak a terület előzetes feltárásáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a játszóterek többsége?

A megyeszékhely 160 játszóterén található több mint ezer játékeszköz 60–70 százaléka nem felel… Tovább olvasom