Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Belvárosi behajtás: Még nem adják fel a kereskedők

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány alapítói – Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Győri Ipartestület és Kisosz képviselői – a Győr-Belváros behajtási rendjéről szóló rendeletet még mindig nem fogadják el. További egyeztetést szeretnének.

A minap az alapítvány képviselői ismét összegyűltek és ismét megfogalmazták, hogy számukra, anélkül, hogy az a munkájukat jelentősen megnehezítené, a behajtási időpontokat hétköznap a reggeli órákban 7–11 óra között, délután pedig 17–19 óra közötti időpontban kellene meghatározni. Mint azt Csizmazia Ferenc, az alapítvány kuratóriumának elnöke, a kamara kereskedelmi tagozatának elnöke elmondta, Németh Zoltán alpolgármesterrel egyeztettek. Két pontban azonban továbbra is fenntartják korábban kért – el nem fogadott – javaslatukat.

˝A rendelet azt feltételezi, hogy az üzletek feltöltése munkaidőn kívül történik. Ez nem így van. Ha javaslatunkat nem fogadják el, akkor főleg a nagyszámú kisebb egységben túlórafizetést jelent majd a nyitás előtti feltöltés, aminek terheit az árrés már nem fedezi. A behajtási engedély díja jelentős növekedés a jelenlegi tarifához képest. Mi az 50 százalékkal csökkentett díjakat – mely még így is komoly költségnövekedés – tartjuk elfogadhatónak.˝

A javaslatokat ismét eljuttatják a győri városházára.

Olvasóink írták

 • 3. adamasz1977 2010. szeptember 29. 10:40
  „Már megint itt vannak ezek a hisztiánók!! Én is módosítanám mert csak a reggelit hagynám a du.t törölném! Kereskedők! ha nem tetccik adják vissza a z üzletet és adják át egy profibb válalkozónak! De addig is takarodó a sétaló utcánkból!”
 • 2. Goldmund 2010. szeptember 29. 09:51
  „"főleg a nagyszámú kisebb egységben túlórafizetést jelent majd a nyitás előtti feltöltés"

  A kereskedelemben ki szokták fizetni a heti 40 óra felett végzett munkát?
  :-))))
  Majd visszamegyek a falvédőre!”
 • 1. Spitfire 2010. szeptember 29. 09:39
  „<moderálva> Borkai elvtárs! a sok rokkant kártyás terepjárót és 40-50 millás autóval a belvárosban járdán parkoló autókat mikor tetszik kitiltani, büntetni, vagy elszállíttatni???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csonkára sikerült lakossági fórum Győr-Szigetben

Második alkalommal hívta lakossági fórumra Győrben Sziget városrész lakóit a Rábca Polgárőr… Tovább olvasom