Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Belvárosi behajtás: a lakókat nem kérdezik?

Gergely Zoltán képviselőjelölt elfogadhatatlannak tartja, hogy az illetékesek nem kérték ki a belvárosban élők véleményét a behajtási rendelettel kapcsolatban.

– A behajtási rendelet ˝célkitűzéseivel egyetértek, és azt támogatom. (...) Egyre többen szegték meg a behajtás, illetve a bent tartózkodás szabályait, éltek vissza a behajtási engedélyekkel˝ – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Gergely Zoltán, aki ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja, hogy az illetékesek – a belvárosi képviselőket is beleértve – nem gondoltak az életvitelszerűen itt élőkre, nem hallgatták meg őket, nem kérték ki a véleményüket.

˝Én magam a kerékbilincs bevezetését megelőzően több száz érintett részvételével tartottam lakossági fórumot 2005-ben. A jelenlegi rendelet megalkotói viszont figyelmen kívül hagyták, hogy egy átlagos család életében számos olyan élethelyzet adódhat, amikor akaratukon kívül megszegik a most felállított szabályokat. A bevezetett szigorítások pedig a kollektív büntetés elvét alkalmazzák, annak ellenére, hogy a kialakult helyzetért legkevésbé a lakók tehetők felelőssé˝ – véli a képviselőjelölt.

Gergely Zoltán méltányosabbnak tartaná, ha az egyébként fegyelmezettnek tartott, életvitelszerűen itt élőkkel szemben rugalmasabb lenne az automatizált rendszer, s a végleges üzembe helyezéssel az önkormányzat megvárná október 3-át. Így az új testület újra tárgyalhatná a rendeletet, s konzultálhatna a lakókkal is.

Olvasóink írták

 • 12. janika 2010. szeptember 18. 12:06
  „Hát igen eddig a mozgáskorlátozott parkolhatott a Király utcában míg az közeli ügyeit intézte. Most vánszoroghat egy-két fafejű miatt több száz métert, hisz ezeknek nem fáj a közlekedés, és felelősségük sincs, ha a másik ember(mozgáskorlátozott) jogait csorbítják.”
 • 11. TripperÖcsi 2010. szeptember 17. 19:52
  „30 éve élek a belvárosban, a szüleim még több ideje. Nemcsak erről nem kérdeznek meg, semmiről. A Széchenyi téren lassan lehetetlen élni, mert a nagypofájú étterem- és egyéb- működtető egyszerűen kiröhög, ha pl. kedd éjjel 3kor aludni akarsz. Kompromisszum nuku.

  Ha korlátozzák a behajtást, a parkolási időt, akkor vajon ezt miért nem lehet? Valóban: az ottlakókra miért nem gondol senki?”
 • 10. jobbidők 2010. szeptember 17. 14:50
  „Tisztelt Fórum olvasók!
  "pet" álnéven megjelent Németh Zoltán!”
 • 9. Hozzászóló 2010. szeptember 17. 14:28
  „Persze, várják meg az új testületet, tárgyalják újra, fizessenek ki a módosításokra újra egy csomó pénzt!”
 • 8. annobon 2010. szeptember 16. 14:43
  „"Ja kérem, ezért miért nem nem reklamált senki akkor?" Mert azok biztos sötétített üvegű luxusjárgányok voltak, esetleg rokkantkártyával felszerelve!”
 • 7. pet 2010. szeptember 16. 14:39
  „Nem értem a felháborodást! A belváros érintett területén élők eddig 30 percig tartózkodhatott a zónában, ezentúl 45-öt. Mi is a probléma? Hogy eddig az időt túllépőket nem büntették, így napokig lehetett a Király utcában parkolni? Ja kérem, ezért miért nem nem reklamált senki akkor?”
 • 6. annobon 2010. szeptember 16. 14:25
  „5-höz: nm (Azaz nincs mit!)”
 • 5. akrobata 2010. szeptember 16. 14:17
  „4. Örülök hogy ezt megosztottad velünk.”
 • 4. annobon 2010. szeptember 16. 13:54
  „Miért kérdeznék a lakókat? Ők csak menjenek el szavazni állampolgári kötelességből, aztán majd jól megválasztják a képviselőjüket, majd az intézkedik helyettük! Ilyen egyszerű a történet!”
 • 3. jobbidők 2010. szeptember 16. 13:27
  „Németh Zoltán lelépése után marad a SOMOGYI-bukta !”
 • 2. akrobata 2010. szeptember 16. 10:28
  „A lakókat mostanában semmiről nem kérdezik meg!
  De Ők elvárják hogy rájuk szavazzunk!”
 • 1. BJJ545 2010. szeptember 16. 08:05
  „Nagyon helyes!! Nekünk csak kötelességeink vannak, jogaink pl. a nyugodt, normális életre nincs. Az itt élőket senki nem kérdezte meg, mit bírnának még elviselni.Sehol nincs ilyen, hogy gépkocsival a kapu megközelíthetetlen, nem parkolásra, hanem be- vagy kirakodásra. Az nem alternatíva, hogy a szomszédos utcába behajthatunk és ott 45 percet várakozhatunk, onnan cipelve akár a nagybevásárlást, de pl. bútort, mosógépet is. Vicc, bár mi nem tudunk nevetni rajta!!! Az irigykedőknek - akik azt gondolják nem kötelező itt lakni és ez valami kiváltság - üzenem: meg lehet próbálni, eladó a lakásunk. Sajnos erre kényszerülünk, pedig itt éltük le eddigi életünket. Köszönjük.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvágták az új Bácsai út szalagját

Ünnepélyesen is átadták szerdán a győri önkormányzat egyik legnagyobb beruházását, az új Bácsai utat. Tovább olvasom