Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Belváros: Ellenőrzést ígér az önkormányzat

Dr. Csörgits Lajost, a győri önkormányzat aljegyzőjét kerestük meg a problémával, aki azt ígérte, ellenőrizni fogják, hogy a vendéglátóhelyek betartják-e a nyitva tartást.

Pere Hilda olvasónk azzal a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy Győrben, az Apáca utcában található egyik söröző esti zárásának időpontját nem tartják be a hét több napján, s miután bent dohányozni nem lehet, az utcán üvöltöznek a vendégek órákon át, sokszor hajnali háromkor is.

"A mellette, a Hal közben lévő hasonló műintézmény eleve hajnali háromig lehet nyitva, ugyanilyen zajhatással. Nem bírom elképzelni, ki adhatott erre engedélyt" – tette hozzá olvasónk.

Dr. Csörgits Lajost, a győri önkormányzat aljegyzőjét kerestük meg a problémával, aki azt ígérte, ellenőrizni fogják, hogy a vendéglátóhelyek betartják-e a nyitva tartást.

A hivatal munkatársai egyébként rendszeresen ellenőrzik a nyitvatartási idő betartását, konkrét panasz esetén viszont kiemelten is odafigyelnek az adott kereskedelmi egységre.

Az aljegyző ugyanakkor megjegyezte, hogy a jogszabályok szerint már nem kell engedélyt kérni a nyitva tartásra, azaz egy tulajdonos úgy is dönthet, hogy este kilenckor bezár, de úgy is, hogy nonstop várja a vendégeket.

"A nemdohányzók védelméről szóló törvénynek valóban van olyan hatása, hogy a cigarettázóknak az utcára kell menniük, ami éjszaka még akkor is lehet zavaró a környéken élőknek, ha csak beszélgetnek, hát ha még zajonganak is. Ez ellen az önkormányzat sajnos nem tud fellépni" – hangsúlyozta dr. Csörgits Lajos aljegyző.

Olvasóink írták

 • 3. Tündenéne 2012. október 15. 08:50
  „Miért nem hívja ki a rendőrséget a panaszos?”
 • 2. Alajos 2012. október 13. 21:23
  „Tessék mondani. hogy a csudába működik egy önkormányzat (és most egy kicsit tessék ízlelgetni ezt a szép magyar szót: önkormányzat önmagát kormányzó), ha nem tud megálljt parancsolni néhány lumpen randalírozásának? Miért hagyja, hogy pár hőzöngő egyén rendszeresen tönkretegye több tíz család hétvégi (pihenőnapi!) pihenését?
  Azt meg már csak nagyon halkan kérdezem Tisztelt Rendőrségünktől, hogy miért nem szerez érvényt a vonatkozó törvényeknek? Úgy gondolom, nem csak a Széchenyi-tér sarkán kéne szobroztatni állandóan egy őrszemet, hiszen van még más kocsma is a városban, talán egy-kettővel több is a szükségesnél?”
 • 1. állampógár 2012. október 06. 15:35
  „Minden hülye intézkedésük újabb gondokat szül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a tönkrement gyirmóti mocsárjárót

Állapota miatt lebontották a népszerű gyirmóti tanösvény mocsárjáróját. A szakasz veszélyessé vált,… Tovább olvasom