Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Belippentek az új évbe

Győr - Sikeres évet zárt a Lippentő néptáncegyüttes, és ezt ünnepelték meg egy társaságukhoz méltó mulatsággal az Újvárosi Művelődési Házban.
A csoport két vezetője, Kocsis Enikő és Fitos Dezső Harangozó-díjas táncos, akiknek a sikerek nagyban köszönhetőek, elmondták, a gyerekek, a fiatalok és a lelkes szülők, a lippentősök támogatói nélkül nem juthattak volna ilyen messzire. S hogy mely eredményekre is a legbüszkébbek? 2007-ben a Molnár István Országos Koreográfiai Fórum fődíját kapta Kocsis Enikő Bűbájosok című koreográfiája. Ez a koreográfia, valamint Fitos Dezső „Üsd a bőrt és fuss…" című munkája arany oklevelet kapott a Regionális Gyermek Néptáncfesztiválon. A Bűbájosok produkciót egyébként beválogatták a 2007-es, Művészetek Palotájában megrendezett Kortárs Néptánc Gálára, valamint a 2008-as Ifjúsági Néptánc Antológiára! Ugyancsak a múlt évben a Mediawave-fesztivál keretében nagyszabású tavaszköszöntő produkciót celebráltak a Rába-parton a győri balettiskola, a Csobolyó néptáncegyüttes és a Győri Ütőegyüttes közreműködésével.

Júniusban a Millenáris parkban, júliusban pedig Győr városának képviseletében Erfurtban a CIOFF Nemzetközi Néptáncfesztiválon szerepeltek. Az évzáró mulatságon a Lippentő tagjai közül többen is kiemelték, számukra az összes utazás, szereplés közül az egyik legnagyobb élményt az erdélyi gyűjtőút jelentette, amelyen a kalotaszegi Türében, Martin György nyomán jártak. Ez a munka adja egyébként majd idei nagyműsoruk alapjait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a szállítás új, a beteg a régi

Győr-Moson-Sopron - Január 1-jétől már alternatív betegszállító cégek végezhetik a betegszállítást. Az első hét után megnéztük, hogyan sikerült a rendszer bevezetése. Tovább olvasom