Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Befejeződött a kisbajcsi iskola felújítása

Kettős ünnepséget tartottak Kisbajcson a Vörösmarty-iskolában: hivatalosan is befejeződött az intézmény akadálymentesítéses felújítása, egyben a névadóra emlékeztek. Az akadálymentesítés több mint 47 millió forintba került.

Teljes körű felújításának végéhez ért Kisbajcson a 30 éve épült Vörösmarty Mihály Általános Iskola. A maga korában korszerű intézmény az évek múlásával karbantartásra, átalakításokra szorult a hőszigetelés, burkolatjavítás, fűtéskorszerűsítés terén.

A tíz évvel ezelőtt kezdődött felújítási programok során számos pályázatot adott be és nyert általuk pénzt a négy fenntartó – a kisbajcsi, a nagybajcsi, a vámosszabadi és a véneki – önkormányzat. A legutóbbin akadálymentesítésre 40 millió forintot nyert a gesztor Kisbajcs, amihez a társönkormányzatokkal együtt több mint 7 millió forint önrészt tettek hozzá. A kivitelezés során jelentős nagyságban kellett burkolatokat feltörni, majd újrafektetni, s a festéseket elvégezni. Három akadálymentesített vécét alakítottak ki, egyet zuhanyzóval. Rámpát, liftet kellett építeni, s a termeken a bejutáshoz szélesebb ajtókra cserélték a korábbiakat.

Az iskolába liftet építettek, hogy kerekes székkel is egyszerűen lehessen feljutni az épület emeleti osztálytermeihez. Fotó: Bertleff András
Az iskolába liftet építettek, hogy kerekes székkel is egyszerűen lehessen feljutni az épület emeleti osztálytermeihez. Fotó: Bertleff András

A felújított intézményt a tanulók, tanárok nevében Szabó Miklós igazgató vette át Kamocsai Sándor polgármestertől, aki többek között a gyerekekhez szólva azt mondta:

– Legyetek büszkék arra, hogy egy ilyen szépen felújított iskolába járhattok. Szerezzetek nekünk, fenntartóknak, tanáraitoknak, szüleiteknek örömet azzal, hogy jó tanulmányi eredményekkel öregbítitek az iskola hírnevét.

Az átadást követően színvonalas ünnepi műsorral emlékeztek a tanulók névadójukra, Vörösmarty Mihályra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi Betlehemes Találkozót tartottak Győrben

Az adventi hétvége egyik fő látványossága volt Győrben a III. Nemzetközi Betlehemes Találkozó, amely… Tovább olvasom